1656512608-Daan_onderwijs_5_leuke_banen_header.jpg | 5 leukste banen in het onderwijs

Onderwijs

5 leukste banen in het onderwijs

29-06-2022

Een baan in het onderwijs is hard werken, elke dag anders, maar vooral ook echt heel leuk! Altijd al in het onderwijs willen werken, of werk je al in het onderwijs en denk je aan een andere richting? Wij hebben de 5 leukste banen in het onderwijs voor jou op een rijtje gezet, in willekeurige volgorde:

1. Leraar po
Van de kleuters tot groep 8, als leraar op een basisschool krijg je van alle leeftijden wat mee. Of jouw passie nou ligt bij kinderen leren lezen en schrijven, of kinderen helpen met het voorbereiden op de doorstroming naar de middelbare school, als leraar in het primair onderwijs heb je de mogelijkheid om in één jaar écht een band met je leerlingen op te bouwen en je klas te vormen.

2. Leraar vo
Op een middelbare school jouw vak - of dat nu aardrijkskunde, scheikunde of Frans is - delen met de leerlingen: dát is wat jij wilt. Jij zorgt ervoor dat jouw leerlingen de juiste kennis en vaardigheden opdoen. Maar het enthousiast overbrengen van je vak is niet het enige wat je doet. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om mentor te worden, waarbij je het aanspreekpunt bent voor je leerlingen en ze begeleidt op de vlakken waar dit nodig is. 
 


3. Leraar mbo
Is de brug slaan tussen de theorie en de praktijk wat jou boeit? Dan zit je goed op je plek als docent op een mbo. Je leert je studenten de kneepjes van jouw vak en bereidt ze voor op de arbeidsmarkt. Daarnaast blijf je in nauw contact met het werkveld, want jouw studenten moeten natuurlijk wel de meest up-to-date kennis meekrijgen!

4. Onderwijsassistent
Met de leraar sparren over wat er nodig is, het voorbereiden van lesmateriaal of leerlingen extra aandacht kunnen geven op het gebied waar zij dat nodig hebben. Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan is onderwijsassistent echt iets voor jou. Je loopt warm voor veel verschillende taken en weet in de klas te voorzien in de behoefte van de leerlingen én de leraar.

5. Leraar NT2
Houd je van de Nederlandse taal en ben je toe aan een uitdaging op bijvoorbeeld een internationale school of een internationale schakelklas? Dan kan de functie leraar Nederlands als tweede taal weleens precies zijn wat je zoekt. Of je nou kinderen of volwassenen in je klas hebt, leerlingen de Nederlandse taal leren vanaf de absolute basis is een bijzondere kans, ook om iets bij te dragen aan de maatschappij. 

Hebben we je geïnspireerd? Klik hier om naar onze leukste vacatures te gaan!

 

Laatste blogberichten

 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | 5 leukste banen in het onderwijs
 • Algemeen

  Benut je vakantiedagen optimaal in 2024

  1707471804-Vakantiedagen2.webp | 5 leukste banen in het onderwijs
 • Sociaal domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Saskia

  1697531652-Blog saskia midden.jpg | 5 leukste banen in het onderwijs

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn