sabbbbb.jpg | 6 toffe sabbatical ideeën

Algemeen

6 toffe sabbatical ideeën

07-02-2019

Misschien vraag je je af: wat is een sabbatical eigenlijk? Met een sabbatical neem je een tijdje vrij van je werk. Je onderbreekt je loopbaancarrière tijdelijk, betaald of onbetaald. Een aantal mensen denkt gelijk aan vakantie of een opleiding volgen, maar dat is lang niet meer het geval. Nu staat het gewoon voor het nastreven van bepaalde doelen in je leven. Je dromen najagen. Zes voorbeelden van deze doelen lees je hieronder!

1. Word vrijwilliger
Liggen jouw interesses in het beter maken van de wereld? Denk aan het milieu, dieren of het belang van andere mensen. Zet jouw sabbatical dan in voor het doen van vrijwilligerswerk. Je tijd besteden aan een goed doel terwijl je over jezelf en anderen leert, dat is wel een win-win situatie, toch?

2. Schrijf een roman of boek
Heb jij een schrijvershart? Dan kun je jouw 9 tot 5 uren ook besteden aan het schrijven van dat ene verhaal dat al jarenlang in je hoofd zit. Je hebt nu alle tijd om plottwisten en cliffhangers op papier te zetten. Zet het uit je hoofd… maar wel op papier! En misschien deel je graag je kennis en schrijf je wel een schoolboek?

3. Specialiseer jezelf
Natuurlijk moet je jouw fulltime beroep niet (volledig) opzij zetten. Je kunt tijdens je vrije maanden ook een deel van je cv verbeteren en je verdiepen in een specialiteit. Neem als voorbeeld het opstellen van een portfolio als je naast je beroep ook fotograaf bent. Specialiseren kan bij Daan trouwens op elk moment van de dag met onze gratis online trainingen van GoodHabitz!

4. Volg een (hogere) opleiding
Oké, misschien wil je je fulltime beroep wél opzij zetten en totaal iets anders doen. Dan is een sabbatical het ideale moment om ermee te beginnen. Schrijf jezelf bijvoorbeeld in voor e-cursussen of een thuisstudie, zodat je de beste versie van jezelf kunt worden.

5. Stel een "onbereikbaar" doel in
Een geweldige manier om je sabbatical te gebruiken, is om een "onbereikbaar doel" voor ogen te nemen. Iets wat je anders nooit zou doen omdat het te veel tijd, moeite en geld zou kosten. Je weet wat ze zeggen; waar een wil is, is een weg. Maak die reis die je altijd al wilde maken, stoom jezelf klaar voor een marathon, verbouw je huis... Als je het kunt bedenken, kun je het ook doen!                                                                                                 
6. Bekijk werk- en reisprogramma’s
Vind je bovenstaande ideeën woest aantrekkelijk, maar ga je toch liever naar het buitenland? Geen probleem. Werk- en reisprogramma’s zijn de perfecte uitlaatklep voor je sabbatical-dromen. De kans om je horizon al geld-verdienend te verbreden: op een boerderij in Australië, als au pair in Amerika of in de horeca in Zuid-Afrika? Wanneer je terugkomt, heb je weer een frisse blik op alles. En wie weet wat je dán gaat doen 😉.

Lijkt een sabbatical je helemaal niks, maar een nieuwe uitdaging wel? Daar heeft Daan een oplossing voor. Kijk op https://daan.eu/vacatures.

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Ontdek de wereld van uitmuntend werkgeverschap bij...

  1721287623-Header blog Uitmunted werkgeverschap.webp | 6 toffe sabbatical ideeën
 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | 6 toffe sabbatical ideeën
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | 6 toffe sabbatical ideeën

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn