man-in-gele-top-met-telefoon-en-zwarte-aktetas.jpg | De meest kansrijke beroepen van 2020

Algemeen

De meest kansrijke beroepen van 2020

16-06-2020

Wat hebben een applicatiebeheerder, een tandartsassistent en een fietskoerier met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal een beroep dat bij de ‘hottest jobs’ van 2020 behoort.

Om deze lijst samen te kunnen stellen is niet alleen gekeken naar de eigen data en het aantal vacatures dat werkgevers hebben geplaatst, maar ook naar cijfers van onder andere het CBS en het UWV en de verwachtingen voor de arbeidsmarkt in de toekomst.

De enorme uitschieters zijn functies zoals applicatiebeheerder, (gespecialiseerd) verpleegkundige en werkvoorbereider. Wie in dit soort beroepen werk zoekt, zit dit jaar gebakken. In het afgelopen jaar werd de vacature voor logistiek medewerker het meeste aangeboden. Vorig jaar werden er maar liefst 38.000 vacatures voor deze functies geplaatst.

Buiten de gebaande paden
In de transport en logistiek is op het moment veel werk te vinden. Niet meer dan logisch, want de arbeidsmarkt past zich aan aan de maatschappij. We bestellen tegenwoordig bijna alles online en door de coronacrisis is dit nog meer toegenomen. Denk aan kleding, woonaccessoires, cadeaus etc. Dit vraagt om steeds meer medewerkers in het magazijn en meer vrachtwagenchauffeurs om de pakketjes te vervoeren.

We bestellen tegenwoordig niet alleen onze kleding online, maar ook ons eten en drinken. Na het sluiten van de horeca zijn deze cijfers alleen maar hoger geworden. Met deze reden is er een groeiende vraag naar fietskoeriers. Dit soort functies worden snel vervuld, omdat veel mensen flexibel, parttime werk erbij zoeken. Voorheen was vakkenvullen voor studenten/scholieren een populaire bijbaan, nu is dat fietskoerier zijn.

De lijst van ‘hottest jobs’ is zo in elkaar gezet om werkzoekenden te wijzen op de mogelijkheden buiten de gebaande paden. Mensen zoeken naar wat voor hen bekend is op werkgebied. De schaarste is echter tegenwoordig zo groot dat de instapeisen voor veel van deze functies niet meer zo hoog zijn.

Overstap
Er heerst krapte op de arbeidsmarkt, maar volgens onderzoek zijn er zo’n 1 miljoen Nederlanders die langs de kant staan of meer willen werken. Daarnaast zou één op de tien werkenden een stap hogerop willen of iets anders willen doen. Desondanks blijven zij vaak in dezelfde baan zitten.

Dus lijkt een baan je leuk, maar twijfel je of je in aanmerking komt? Proberen is altijd de moeite waard. Werkgevers weten ook dat er schaarste is. Om toch personeel te vinden, moeten ze mensen tegemoet komen. Met opleidingsmogelijkheden bijvoorbeeld. Nu is het vaker dan ooit mogelijk om te leren terwijl je werkt.

Deze arbeidsmarkt biedt grote mogelijkheden voor de werknemer. Wil je dus iets anders op werkgebied, dan is nu hét moment. Pak jouw kans en bekijk hier onze leukste vacatures. Nog benieuwd naar de meest kansrijke beroepen, die wij aanbieden? Lees ze hieronder.

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | De meest kansrijke beroepen van 2020
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | De meest kansrijke beroepen van 2020
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | De meest kansrijke beroepen van 2020

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn