1653316345-Daan_vakantiegeld_blog_header.jpg | De wereld is van jou: 10 verborgen juweeltjes van vakantiebestemmingen

Algemeen

De wereld is van jou: 10 verborgen juweeltjes van vakantiebestemmingen

23-05-2022

Yes! Het vakantiegeld is weer binnen en we zijn helemaal klaar om het uit te geven aan die verdiende vakantie waar we al zo lang naar uitkijken. Ben jij uitgekeken op al die ‘standaard’ vakantiebestemmingen? Wij hebben de leukste verborgen juweeltjes van vakantiebestemmingen voor je verzameld. 

1. Gdańsk
Als je denkt aan zomervakantie dan denk je niet meteen aan Gdańsk, maar Gdańsk is de uitgelezen plek voor de zomervakantie! Deze Hanzestad heeft niet alleen talloze restaurantjes, barretjes en musea, maar ook meerdere stranden aan de Baltische zee. Houd je van festivals bezoeken in de zomer? Dan zit je in Gdańsk goed: op slechts 20 kilometer afstand in Gdynia wordt in de zomer Open’er Festival georganiseerd. 

2. Lefkada
Altijd al eens een Grieks eiland willen bezoeken, maar heb je vliegangst? Dit nog redelijk onontdekte Griekse eiland kun je met de auto bereiken! Voor de strandliefhebber is er keuze genoeg uit Milos Beach of Porto Katsiki. Ben je een actieve vakantieganger? Dan mag je zeker de wandeling naar de watervallen bij Nidri niet missen.

3. San Marino
Omringd door Italië wordt dit dwergstaatje wel eens vergeten, maar hier een zomer doorbrengen is absoluut geen straf. De stad San Marino stamt nog uit de middeleeuwen en dat zie je nu nog steeds: met als hoogtepunt (letterlijk!) de op 749 meter gelegen drie torens op Monte Titano. Daarnaast kan de shopaholic ook z’n hart ophalen in San Marino: je kunt hier belastingvrij winkelen.

4. Ohrid
Naast prachtige stranden zoals Ljubanista Beach en Potpesh beach aan het meer van Ohrid, heeft deze stad in Noord-Macedonië ook een rijke geschiedenis. Het oud-Griekse amfitheater is in 200 v.Chr. gebouwd en de Romeinen hebben hier honderden jaren na de bouw nog gladiatorgevechten gehouden. Het Fort van Samuel is ook het bezoeken waard, niet alleen om zijn prachtige architectuur, maar ook het geweldige uitzicht over het meer. 

5. Calella de Palafrugell
Vergeet Blanes, Lloret de Mar en Gerona: dit oude vissersplaatsje aan de Costa Brava mag je echt niet missen! Met de pittoreske witte huisjes, prachtige stranden en verborgen baaitjes is Calella de Parafrugell één van de mooiste plaatsjes aan de Spaanse oostkust. Als je je dan toch op deze prachtige plek bevindt, kun je het muziekfestival Cantada d'Havaneres dat begin juli plaatsvindt op de stranden niet missen. 

6. Filippijnen
Wil je toch liever naar Azië? In de Filippijnen liggen 7.641 eilanden op jou te wachten! Op de Filipijnse eilanden is van alles te vinden: van prachtige rijstterrassen in Batad tot de Chocolate Hills op Bohol en de Kawasan watervallen op Cebu. Kortom, voor ieder wat wils. Met Spaanse, Amerikaanse en Chinese invloeden is de Filipijnse keuken ook zeker het ontdekken waard. 

7. Belize
Genesteld tussen Mexico en Guatemala ligt dit kleine land. Treed in de voetsporen van de Maya’s die hier honderden jaren geleden woonden en bezoek de indrukwekkende ruïnes van Xunantunich, gelegen in het tropische regenwoud. Liever relaxen? Het is zeker geen straf om je strandlaken neer te leggen op Belize’s witte stranden aan de turkooisgekleurde zee. Ook makkelijk: de officiële taal in Belize is Engels!

8. Mauritius
Hagelwitte stranden, azuurblauwe zee… dat vind je in de Indische Oceaan in het land Mauritius. Dit Afrikaanse land, verdeeld over enkele eilanden, doet niet onder voor bekendere tropische oorden. Een catamarantour langs de kust mag dan ook niet ontbreken. Vergeet je snorkel niet: onder het wateroppervlakte is minstens zoveel moois te zien als op het eiland zelf. 

9. Costa Rica
Spreek je een woordje Spaans, maar ben je inmiddels aan wat anders toe dan Spanje? Costa Rica, gelegen in Centraal-Amerika, is een prima alternatief om je Spaans op peil te houden! Niet alleen staat dit land (hoe kan het ook anders met zo’n naam?) bekend om zijn rijke kusten, maar ook prachtige nationale parken zoals het Corcovado National Park. 

10. Palau
Wie een bijzondere duikvakantie tegemoet wil gaan, moet het Micronesische Palau eens uitproberen. Het is een unieke ervaring om tussen de goudkleurige kwallen te zwemmen in Jellyfish Lake en dit zonder angst om gestoken te worden: hun giftige tentakels zijn deze kwallen al jaren kwijt. Daarnaast wordt Blue Corner beschouwd als dé plek op Palau om te duiken: hier kom je onder andere dertien verschillende soorten haaien tegen. Voor de echte thrillseeker, dus. 

Ben jij na je vakantie op zoek naar nog meer verborgen juweeltjes? Neem dan een kijkje tussen onze leukste vacatures en maak een reis door de wereld van Daan. 

Laatste blogberichten

  • Onderwijs

    Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

    1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | De wereld is van jou: 10 verborgen juweeltjes van vakantiebestemmingen
  • Algemeen

    Het geheim van een stralende dag

    1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | De wereld is van jou: 10 verborgen juweeltjes van vakantiebestemmingen
  • Ruimtelijk domein

    Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

    1707749046-Ronald midden.webp | De wereld is van jou: 10 verborgen juweeltjes van vakantiebestemmingen

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn