frisse-start-maken-website.jpg | Een frisse start na je vakantie?

Algemeen

Een frisse start na je vakantie?

04-09-2019

Zeg maar dag tegen de vakantieblues

De zomervakantie zit er voor bijna iedereen weer op. Sommigen hebben er zin in, anderen zien er tegen op. De meeste werknemers zijn vaak heel gemotiveerd om weer aan de slag te gaan. Helaas zijn de meesten dit gevoel na een week weer kwijt. De rest staat vaak niet te springen om het kantoorleven weer op te pakken. Zelfs één op de drie gaat met lood in de schoenen weer aan het werk. Wij zorgen ervoor dat jij een goede start kunt maken, dus zeg maar dag tegen de vakantieblues.

1. Praat bij met collega’s
Niet alleen over de laatste roddels, maar ook over dingen die van belang zijn. Is er iets veranderd aan de manier van werken, zijn er nieuwe mensen bijgekomen of zijn er mensen vertrokken? Is er iets veranderd aan jouw werkzaamheden of iets dergelijks? Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van wat er speelt en wat jij hebt gemist. Daarnaast toon je meteen betrokkenheid bij je werk en collega’s. Een win-win situatie dus.

2. Lees eerst je mail door
Stel prioriteiten. Begin eerst rustig met het leegmaken van je volle inbox. Niets voelt beter aan dan een opgeruimde mailbox. Hoe pak je dit zo efficiënt mogelijk aan? Begin bovenaan in plaats van onderaan. De zaken die aan het begin van je vakantie zijn verstuurd, hebben vaak minder prioriteit of zijn al opgepakt tijdens je vakantie. Door deze aanpak zul je minder snel achter de feiten aanlopen.

3. Maak je vooral niet te druk
Plan voor de eerste dag voor een relaxed schema in. Iedereen moet na de vakantie weer acclimatiseren en wennen aan het werk ritme. Wees dus de eerste paar dagen niet te streng voor jezelf en kom rustig in het ritme. Voor je het weet ben je weer helemaal bij.

4. Zet een vakantiefoto of souvenir op je bureau
Door een vakantiefoto of souvenir op je bureau neer te zetten word je herinnerd aan die leuke vakantie. Zo krijg je automatisch meer energie en kun je die positieve vakantiesferen doorvoeren in je werkzaamheden.

5. Zet je goede voornemens op een rij
Tijdens je vakantie kom je vaak tot nieuwe inzichten. Je hebt tijd om te rusten en na te denken. Je bruist van de nieuwe ideeën. Zet ze op een rijtje. Gedachten die vaak spelen zijn het maken van carrière stap, het vragen om loonsverhoging, met de fiets naar je werk, meer sporten of een cursus volgen. Ga ervoor!

Ben jij aan het nadenken over een nieuwe uitdaging of een carrière switch? Neem hier een kijkje tussen onze leukste vacatures.

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Een frisse start na je vakantie?
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Een frisse start na je vakantie?
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Een frisse start na je vakantie?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn