blog-juichend-naar-je-werk-website.jpg | Juichend naar je werk?

Algemeen

Juichend naar je werk?

05-03-2019

9 tips om het optimale uit jouw baan te halen
We hebben allemaal een beeld over hoe onze ideale baan eruit ziet. Je wordt goed betaald, bent onmisbaar, hebt doorgroeimogelijkheden, wordt gerespecteerd en werkt in een leuk team. Dit ideaalbeeld is voor de meeste mensen helaas geen weerspiegeling van de realiteit. Zij gaan met tegenzin naar werk en zitten iedere dag hun tijd uit. Zonde, want tot je 67ste spendeer je gemiddeld 40 uur per week op je werk. Zakt de moed je nu al in de schoenen? Niet getreurd, wij helpen je. 

Hieronder volgen een aantal tips hoe jij je werk weer leuk kan maken.

1. Zorg dat je een duidelijk doel hebt voor iedere dag
Wanneer jij voor jezelf helder hebt wat je op een dag te doen staat heb je vaak meer zin in je werkdag. Wanneer je deze doelen behaalt kan je hier trots op zijn.

2. Daag jezelf uit
Als je je werkzaamheden saai vindt zijn er toch manieren om jezelf uit te dagen. Stel bijvoorbeeld doelen om werkzaamheden binnen een bepaalde tijd af te ronden, probeer de kwaliteit omhoog te brengen of daag jezelf uit om meer gedaan te krijgen dan normaal.

3. Richt je op je collega’s
Veel mensen vinden hun werk met bijbehorende werkzaamheden niet heel bijzonder. Richt je daarom op je collega’s. Investeer in banden met hun. Je werk wordt veel leuker als je werkt met vrienden.

4. Onderneem iets binnen het bedrijf
Organiseer iets waar jij en/of je collega’s blij van worden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het organiseren van een bedrijfsfeest, een kerstlunch of het ontwikkelen van een leuk intern project.

5. Probeer jezelf zoveel mogelijk te ontwikkelen
Het is belangrijk dat je via je werk zoveel mogelijk kan leren. Niet alleen op werkgebied, maar ook op sociaal vlak. Blijf jezelf ontwikkelen en blijf nieuwsgierig. Zo kan je zoveel mogelijk uit je werk halen en eventueel nieuwe werkzaamheden op je nemen.

6. Zoek uit waar je een hekel aan hebt
Zoek uit welke aspecten je van je baan precies vervelend vind. Zoek daarentegen ook op welke aspecten je het leukste vindt aan je werk. Misschien vind je het werk zelf best leuk, maar heb je een hekel aan een specifieke handeling die je iedere dag moet verrichten.

7. Word minder afhankelijk van je salaris
Heb je jouw baan voornamelijk voor het geld? Zoek dan eens uit of je minder zou kunnen werken terwijl je je leven leuker maakt.

8. Bewaar het leukste voor het laatst
Als je je eigen werkzaamheden kunt inplannen, zorg dan dat je de makkelijkste dingen als laatste doet. De belangrijkste taken doe je eerst. Dan kun je daar de rest van de dag trots op zijn. En bewaar de leukste dingen voor het laatst.

9. Zoek een baan via Daan
Zoals eerder benoemd creëert  Daan een wereld vol leuke banen en gelooft in uitmuntend werkgeverschap. Wij begrijpen heel goed dat de wereld van jou is, waarin jouw eigen wensen en behoeften als invulling van deze wereld centraal staan.

Juichend naar je werk? Dat wil toch iedereen! Neem een kijkje tussen onze leukste vacatures op www.daan.eu.

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Juichend naar je werk?
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Juichend naar je werk?
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Juichend naar je werk?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn