Gesprek met leerkracht | Leerkracht Pauline aan het woord

Onderwijs

Leerkracht Pauline aan het woord

26-04-2021

Kun je je nog herinneren hoe je in contact bent gekomen met Daan?
Ik heb een achtergrond in de zorg en vanuit mijn connecties in de zorg zag ik op LinkedIn vaak berichten van Daan voorbijkomen. Vorig schooljaar was ik toevallig nog op zoek naar 2 dagen naast mijn baan. Wat ik zag langskomen qua berichten en vacatures sprak me erg aan en dus besloot ik contact op te nemen om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen. Ik vond het belangrijk tijdens het eerste gesprek dat een organisatie ook echt bij je past, want je gaat een driehoeksverhouding aan. Dat was gelukkig zo!

Waarom werk jij graag bij Daan/Wat is voor jou de toegevoegde waarde?
Jullie weten vrij goed hoe de scholen zijn waar jullie mee samenwerken en daarbij weten jullie door onze gesprekken ook goed wie ik ben. Als je als leerkracht ergens solliciteert weet je vaak niet meer van een school dan wat er op de site staat. Jullie stelden mij bijvoorbeeld mijn huidige opdracht voor, een school waar ik op het eerste oog waarschijnlijk zelf niet zou solliciteren, maar jullie lieten mij met jullie voorkennis inzien dat het juist wel erg aansloot. Je komt zo snel terecht op een plek die goed bij je past.

Hoe reageerde de school waar je nu werkt op jouw komst?
Ze reageerden gelijk heel positief. Ze gaven aan dat als zij met een detacheringsbureau in zee gaan het Daan is. Het gesprek was ook gelijk al informeel omdat het contact tussen Daan en de school warm was. Dat is fijn binnenkomen.

Hoe bevalt jouw huidige opdracht tot nu toe?
Eigenlijk is in het voortraject en de eerste weken mijn opdracht volledig veranderd. Ik zou aan de slag gaan voor 3 dagen in een groep 6/7, maar vanuit Daan en de school werd ook veel interesse getoond in mijn voorkeuren en werd daar enthousiast over meegedacht. Nu sta ik vast 5 dagen voor de kleuters en dit is voor mij een droomfunctie. Er wordt echt gekeken naar de persoon en diens mogelijkheden en dat vind ik superfijn. Ook krijg ik vanuit mijn directie veel vrijheden om zelf dingen in te richten, te leren en ook fouten te maken. Momenteel zit ik daarom echt super op mijn plek en ga ik weer met veel plezier naar het werk.

Wij kennen elkaar nu al sinds vorig schooljaar. Hoe kijk jij terug op jouw detacheringsperiode bij Daan tot nu toe?
Wat ik heel fijn vond de afgelopen maanden was dat er, zelfs toen ik een tijdje via werving en selectie in dienst gekomen was van een school zelf, altijd nog dat lijntje tussen ons was. We hebben in die periode goed contact gehouden en dat was ook erg fijn toen ik daar minder op mijn plek zat. Jullie dachten daarin met mij en de school mee en we zijn daardoor ook makkelijk tot een goed vervolg gekomen. Dit kenmerkte voor mij wel echt het persoonlijke contact en de openheid van Daan.

Zijn er deuren voor je open gegaan via Daan?
Jazeker, ik denk niet dat ik zelf op mijn huidige school terecht was gekomen. Zelf dacht ik dat het werken op een dorpsschool niet goed bij mij paste, maar doordat jullie de school al kenden wisten jullie eigenlijk dat dit juist wél een match voor mij was. En natuurlijk dat er meer mogelijkheden lagen dan de groep 6 waar ik in eerste instantie voor op gesprek kwam. Zelf was ik waarschijnlijk nooit op deze baan terechtgekomen, maar het blijkt een top match!

Zou je Daan ook aanraden?
Ja, zeker! Juist omdat het heel laagdrempelig is. Het is heel vrijblijvend en er vinden geen stalkingspraktijken plaats, haha! Het contact dat wij hebben gaat altijd ook echt ergens over en het is niet gewoon om de lijntjes “warm te houden”. We hebben het veel over praktische zaken maar ook vooral over de leuke dingen. Ik weet dat ik voor alles bij jullie terecht kan en het voelt voor mij echt als een samenwerking.

Hoe zou jij Daan omschrijven in één woord?
(Heel) open!

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Leerkracht Pauline aan het woord
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Leerkracht Pauline aan het woord
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Leerkracht Pauline aan het woord

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn