1678700179-1669884922-Header-min.jpg | Ontmoet Daan: Maak kennis met Marije

Ruimtelijk domein

Ontmoet Daan: Maak kennis met Marije

01-12-2022

Marije werkt via Daan als Junior Projectleider bij de gemeente Woerden

Wat is je functie?
Sinds september werk ik als Junior Projectleider bij de Gemeente Woerden. In mijn tweede studie jaar heb ik stage gelopen bij de Gemeente Amsterdam waar ik ook voornamelijk aan nieuwbouwprojecten heb meegewerkt. Hier ontstond een beetje mijn interesse voor stadsontwikkeling. Voor mijn afstuderen heb ik bij de Gemeente Houten als Wabo-vergunningverlener gewerkt. Hier heb ik alle ins en outs geleerd over het werken voor een gemeente. De kennis die ik daar heb opgedaan over het lezen van bouwtekeningen, bestemmingsplannen, participatie en het hebben van een 'grote mensen'-baan heb ik meekunnen nemen naar mijn huidige functie.

In welke regio werk je?
Ik werk voor de Gemeente Woerden, die bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. Elke kern heeft een andere werkwijze, wat het lekker divers maakt!

Waar word je blij van?
Wat mij blij maakt is heel cliché: het succes van een project. De projecten waar ik aan meewerk worden ook gerealiseerd en gebouwd. Het is soms gek om te bedenken dat de woningen, parkeerplaatsen, bomen en nog veel meer daadwerkelijk gebouwd gaan worden. Over een jaar kan ik langsgaan in Harmelen en zeggen over nieuwbouwwoningen: ‘Hier heb ik aan meegewerkt.’ Dat is best cool.

Waarom past je baan bij je?
Ik heb altijd al de werksfeer van een gemeente erg fijn gevonden. Ook heb ik veel interesse in gebiedsontwikkeling. Om dit te kunnen combineren is natuurlijk top! Omdat ik ook wat jonger ben dan de meeste van mijn collega’s, kom ik vaak met andere ideeën voor een project. Mijn mening doet er dan ook toe en dat vind ik zelf heel leuk. Ik kan mijn creativiteit, ervaring en meningen kwijt. Ik weet als starter hoe lastig het bijvoorbeeld is om aan een koop- of huurwoning te komen. Door te werken aan nieuwbouwprojecten kan ik mijn mening daarover kwijt. Hierdoor hoop ik dat er meer wordt nagedacht over de verschillen tussen starters, senioren en gepensioneerden. 

 

 

 

 

 

 

Wat vind je het leukste aan je werk?
De diversiteit, samenwerken met de collega's en het verloop van de projecten. Stukje bij beetje wordt het een geheel. Ook het stukje  participatie met de bewoners heb ik altijd interessant gevonden. Zo leer je de mensen en de buurten beter kennen waardoor je in de toekomst  beter weet wat er nodig is en wat veranderd moet worden.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Elke dag is wel verschillend. De ene werkdag doe ik onderzoek naar hoe bouwvelden ingericht kunnen worden voor verschillende woningen,  of heb ik overleg over het beeldkwaliteitsplan, contact met partijen over de voortgang of soms heel simpel overleggen inplannen voor de
 verschillende projectteams. Toevallig zijn we nu bezig met de Nota van Inlichtingen, een soort Q&A voor de projectontwikkelaars. De  verschillende ontwikkelaars sturen inhoudelijke vragen op over het project, die wij voor hen zullen beantwoorden.

Wat zijn je ambities?
Mijn ambitie is om uiteindelijk senior projectleider te worden van nieuwbouwprojecten. Al leer ik nu ook de kant van een projectontwikkelaar kennen, wat ook mijn interesse wekt.

Wat maakt jou de leukste in je vakgebied?
Ik ben leergierig, vooral als ik iets leuk vind. Ook probeer ik, omdat ik wat jonger ben, met ideeën te komen die out of the box zijn. Ik denk wellicht heel anders over het indelen van een plein dan mijn senior collega's. Daarover sparren vind ik leuk en ik ben ook niet bang om mijn ongezouten mening te delen.

Wat zou je nog meer uit je werk willen halen?
Ik denk dat ik meer kennis heb over sommige onderwerpen dan ikzelf denk. Soms ben ik meer een luisterend oor. Maar daar zal ooit wel verandering in komen.


 

"Van een 'arme' student naar een junior projectleider. Daan heeft mij de baan gegeven waar ik zelf naar op zoek was! "

 


Hoe heb je Daan leren kennen?
Via LinkedIn ben ik benaderd. Daarna ben ik op de site gaan kijken en heb ik simpelweg gesolliciteerd op de functie voor het ruimtelijk domein.

Waarom heb je voor Daan gekozen?
Ik merkte al snel dat Daan erg persoonlijk betrokken is. Het eerste gesprek duurde ook vrij lang. Ik voelde me meteen welkom en thuis en vond het een leuk gesprek.


Wat betekent uitmuntend werkgeverschap voor jou?
Goede communicatie en persoonlijke aandacht. Goed luisteren naar elkaar en samen naar het uiterste streven.

Hoe heeft Daan jouw leven beïnvloed?
Van een 'arme' student naar een junior projectleider. Daan heeft mij de baan gegeven waar ik zelf naar op zoek was! En daar ben ik Daan erg dankbaar voor.


Waarom zou jij Daan aanbevelen?
Vanwege de persoonlijke aandacht, betrokkenheid en openheid. Ze zullen alle positieve berichten vertellen, maar ook als het even tegenzit. En dat zal erg gewaardeerd worden.

Omschrijf in één zin wat werken bij Daan voor jou betekent.
Positieve invloed en motivatie om net dat stapje extra te zetten. 

Wat zou je nog kwijt willen?
Ook de borrels zijn een pluspunt om bij Daan te werken ;)

Wil jij ook werken binnen het Ruimtelijk domein? Bekijk hieronder de leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Marije
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Marije
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Ontmoet Daan: Maak kennis met Marije

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn