1695133744-Header Monique.png | Ontmoet Daan: Maak kennis met Monique

Sociaal domein

Ontmoet Daan: Maak kennis met Monique

19-09-2023

Monique werkt als Wmo-consulent. Ze neemt je mee in haar reis binnen de wereld van Daan. 

Waar word je blij van?
Leuke activiteiten ondernemen met mijn naasten en mijn 2 kinderen van 17 en bijna 29 jaar oud. Kokkerellen en bakken in de keuken kan niet missen op mijn lijstje, want van een lekker gerecht wordt iedereen blij. Een lange rit in de auto met een muziekje erbij vind ik erg ontspannend. Muziek luisteren, een goed boek lezen is ook goed voor de mindset en om je hoofd te legen. Naast dit alles heb ik ook een guilty pleasure en dat is mineralen verzamelen. 

Waarom past je baan detacheren bij jou?
Bij Daan heb je 1 vaste contactpersoon of een collega bij afwezigheid en dit is echt ontzettend fijn. Waarom? Je bouwt een band op en dit werkt dan erg prettig om een kort lijntje te hebben. In plaats van dat je elke keer opnieuw je verhaal moet doen. Daarnaast heb je een bekend team met vaste gezichten. Ze zijn allemaal erg sociaal en zijn altijd beschikbaar voor een praatje. Detacheren past bij mij; de verschillende opdrachten en de mogelijkheid om bij sommige opdrachtgevers hybride te werken vind ik erg prettig.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Inmiddels ben ik ontgroend in de gemeentewereld en heb ik via Daan ondersteuning geboden bij verschillende gemeentes. Zo leer je de gemeente kennen maar ook de burgers. Als Wmo-consulent kom je bij verschillende mensen thuis, je maakt zoveel verschillende mensen mee en hierdoor vergroot ook je mensenkennis. Er is veel afwisseling in het werk zoals de gesprekken met de burgers, het verder onderzoeken van hun situatie, het samenwerken met de verschillende afdelingen en ketenpartners en de administratie die er bij komt kijken. Dit alles maakt het werk leuk, omdat je ervoor kan zorgen dat de burgers de juiste ondersteuning ontvangen die zij nodig hebben en ook de organisaties in hun dienstverlening ondersteunt. In mijn carrière van ruim 25 jaar ben ik ontzettend veel gegroeid en dit maakt mij ook zelfverzekerder in het werk.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Om 7 uur begint mijn dag met het aanzetten van de computer, ondertussen maak ik mijn koffie en dan ga ik mijn e-mail doornemen. Er staat een huisbezoek ingepland in mijn agenda (dit doet de afdeling planning), dat ga ik voorbereiden. Ik moet wat telefoontjes plegen, misschien met vragen aan burgers waar ik op huisbezoek ben geweest, of ik heb wat vragen aan zorgaanbieders. Deze bieden gecontracteerde zorg, zoals huishoudelijke ondersteuning of begeleiding. Het kan ook zijn dat ik wat uitzoekwerkzaamheden heb: waarom is er bij een cliënt de zorg nog niet gestart, of ik moet nog een medisch onderzoek opvragen. Na mijn huisbezoek terug naar kantoor of huis en dan het verslag uitwerken. Tussendoor heb je ook casussen die je bespreekt met je collega’s. Soms staan er ook overleggen ingepland, die zijn meestal fysiek en dan is het dus aansluiten. Tegen 16.30 uur (als het niet uitloopt) gaat het scherm uit en rij ik terug naar huis. Werk ik vanuit huis, dan gaan we richting de keuken om een lekkere maaltijd klaar te maken. 

 

Wat zijn je ambities?
Blijven ontwikkelen, dit vind ik ontzettend belangrijk! En dat zal ik ook blijven doen. Ik wil mezelf verder ontwikkelen als kwaliteitscoach/projectleider of leidinggevende. 

Wat maakt jou de leukste in jouw vakgebied?
Ik ben een zelfverzekerde, krachtige en hardwerkende professional. Ik weet waar ik voor sta, pak werkzaamheden snel op en zorg er ook voor dat het ruim op tijd klaar is. Door mijn werkervaring bij verschillende gemeentes ben ik kundig in veel systemen en dat wordt als prettig ervaren. Collega’s waarderen mij om mijn vakkundigheid, professionaliteit en mij als persoon.


 

"Vanuit Daan heb ik kansen gekregen om weer op de werkvloer te kunnen functioneren. Dit gun ik iedereen, vooral ook jonge professionals. Je hebt vastigheid en kunt lekker doorgroeien in je functie, ook als professional in je kennis en kunde."
  

Waarom heb je voor Daan gekozen?
Waarom ben ik bij Daan? Ze hebben mij een kans gegeven en een lichtpuntje in de tunnel laten zien. Ik ben met long-covid mijn vaste baan kwijtgeraakt en was ook afgekeurd door het UWV. En dat heb ik aangegeven bij mijn contactpersoon, omdat ik niet zeker wist of ik de functie wel naar tevredenheid zou kunnen vervullen vanwege mijn gesteldheid. Zij gaf mij het vertrouwen en zei: we gaan het gewoon proberen en houden contact over de gang van zaken. Nu zijn we bijna 2 jaar verder!

Wat betekent uitmuntend werkgeverschap voor jou?
Ik vind werk-privébalans heel erg belangrijk en dit biedt Daan mij. En als je tegen iets aanloopt, denken ze met je mee.

Hoe heeft Daan jouw leven beïnvloed?
Ik heb kunnen re-integreren zonder dat ik me er bewust van was. Ik zag een kans en die heb ik gegrepen, en ik werk tot nu toe met plezier via Daan.

Waarom zou jij Daan aanbevelen?
Vanuit Daan heb ik kansen gekregen om weer op de werkvloer te kunnen functioneren. Dit gun ik iedereen, vooral ook jonge professionals. Je hebt vastigheid en kunt ontwikkelen in je functie. En ook als professional. 

Omschrijf in één zin wat werken bij Daan voor jou betekent.
Afwisseling, zekerheid van werk en een leuk team dat er voor je is.

Hebben wij iets niet gevraagd wat je nog zou willen vertellen?
Daan staat voor een detacheringsbureau met ballen en strepen in positieve zin, wat ze zeggen daar gaan ze ook voor. Heb je ook zo’n mentaliteit als werknemer of professional, dan pas je hier sowieso bij. I know I DO ;)

Wil jij ook werken binnen het Sociaal domein? Bekijk hieronder de leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Monique
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Monique
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Monique

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn