website-voordelen-thusiwerken.jpg | Tips die echt (thuis)werken

Algemeen

Tips die echt (thuis)werken

18-03-2020

Met de uitbraak van het Coronavirus heeft de overheid maatregelen genomen. Deze maatregelen zijn bedoeld om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Eén maatregel hiervan is: thuiswerken. Thuiswerken is niet voor iedereen even praktisch, maar brengt een hoop voordelen met zich mee. Wij hebben een aantal tips opgesomd om thuis effectief aan de slag te kunnen gaan.

1. Zorg voor een effectief schema
Vaak is een simpele to-do lijst al genoeg, maar een duidelijke planning werkt nóg beter. Stel deadlines op en maak een efficiënt tijdschema. Neem in je planning vooral ook pauzes mee. Plan bijvoorbeeld elke twee uur een korte pauze in en ga op een vaste tijd lunchen.

2. Doe alsof je naar werk gaat
Voor succesvol thuiswerken is structuur heel belangrijk. Een goede tip is om te doen alsof je naar kantoor gaat. Sta iedere dag hetzelfde tijdstip op. Voorkom dat je te lang doorwerkt door bijvoorbeeld kantooruren aan te houden. Ga niet midden op de dag douchen, maar gewoon voordat je begint met werken. Je hersenen linken bepaalde outfits aan emoties en gedrag. Het is daarom ook een beter idee om een spijkerbroek aan te doen in plaats van een huispak of badjas. Draag jij op je werk een uniform? Kies dan ook voor de spijkerbroek, zit net iets comfortabeler.

3. Creëer een comfortabele werkplek
Met jouw laptop op de bank zitten is heel verleidelijk, maar niet goed voor je rug of productiviteit. Houd het professioneel en ga op een plek zitten waar je je goed kunt concentreren. Zorg ervoor dat de keukentafel leeg is of dat je aan een opgeruimd bureau werkt. Dit draagt zeker bij aan je productiviteit.

4. Laat je niet afleiden tijdens het thuiswerken
Een belangrijke reden om thuis te werken is om ongestoord jouw werk te kunnen doen. Als je dan jouw telefoon binnen handbereik hebt en continu jouw social media feeds checkt, schiet je met jouw werk natuurlijk niets op. Leg je telefoon weg, logt uit op Facebook en laat vooral ook de televisie uitstaan.

5. Een frisse neus halen
Ga naar buiten! Begin jouw thuiswerkdag goed door een wandeling te maken. Of loop een blokje om na jouw welverdiende lunch. Het is ontspannend en je komt ook nog aan jouw dagelijkse portie beweging. Dankzij die frisse neus kun je het tweede gedeelte van de dag weer productief zijn.

Ben jij nu helemaal gemotiveerd om thuis productief aan de slag te gaan? Bekijk dan onze leukste vacatures thuis op de bank, aan de keukentafel of je bureau.

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Ontdek de wereld van uitmuntend werkgeverschap bij...

  1721287623-Header blog Uitmunted werkgeverschap.webp | Tips die echt (thuis)werken
 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Tips die echt (thuis)werken
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Tips die echt (thuis)werken

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn