Beleid_en_management_header_1370x470.png | Tips voor het geven van complimenten op de werkvloer

Algemeen

Tips voor het geven van complimenten op de werkvloer

30-10-2018

Morgen is het complimentendag. Het krijgen van een compliment is enorm leuk, maar er eentje geven is nog veel leuker! Het geven van een compliment kost niets, is een kleine moeite, maar geeft de ontvanger van je compliment een groot resultaat: een goed gevoel!

Complimenten geven of krijgen is niet altijd even makkelijk. Daarom geven wij je een aantal tips voor het geven van een goed compliment:

 1. Wees oprecht! Geef geen compliment als je het niet meent. Iedereen heeft wel iets waar je gemakkelijk een complimentje over kan maken. Ga daarnaar op zoek.
 2. Wees specifiek. Zeg niet: “Wat heb je vandaag goed gewerkt”. Zeg eerder: “Die presentatie tijdens die meeting heb jij enorm goed gedaan”.
 3. Geef tenminste één compliment per dag. Sommige mensen hebben aan een compliment al genoeg om zich beter te voelen.
 4. Werk je compliment af met een vraag. Als je interesse toont door een vraag te stellen na je compliment, geef je de persoon duidelijker de indruk dat je geïnteresseerd bent, bijvoorbeeld: “Dat horloge is super tof! Waar heb je hem gekocht?”.
 5. Maak geen vergelijkingen met iemand anders. Zo krijgt de persoon niet het gevoel dat je hem/haar een compliment geeft, maar eerder dat hij het net iets beter deed dan iemand anders.
 6. Geef het compliment zonder iets terug te verwachten. Mensen die complimenten geven, omdat ze er dan een terugverwachten komen niet oprecht over.
 7. Er is altijd wel iemand waar je geen klik mee hebt, waar je wrijving mee hebt of die je gewoonweg niet zo aardig vindt. Probeer iets positiefs te vinden bij deze persoon en geef hem een oprecht compliment. Hiermee maak je zowel die persoon als jezelf blijer doordat je je op het positieve richt.
 8. Erken iemand zijn volledige prestatie. Zeg niet alleen dat het goed gedaan is, maar benadruk wat hij/zij ervoor heeft moeten doen en wat voor persoon ze zijn, bijvoorbeeld: trouw, moedig, doorzettend, vriendelijk etc.

Met bovenstaande tips moet jij uit de voeten kunnen om een prachtig compliment aan iemand te geven.

Om het geven van complimenten wat makkelijker en leuker te maken gaan we jou helpen. Laat ons weten wie er wel een complimentje kan gebruiken en wij doen de rest. Schrijf een kort berichtje en wij versturen gratis een “Goed GeDaan” kaartje naar die persoon.

Hoe? Vul dit formulier in en wij zorgen dat het compliment verzonden wordt.

Krijg jij op dit moment helemaal nope, nul, zero complimenten van je manager? Dan is het misschien tijd om eens een kijkje tussen onze leukste vacatures te nemen. 

Laatste blogberichten

 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Tips voor het geven van complimenten op de werkvloer
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Tips voor het geven van complimenten op de werkvloer
 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | Tips voor het geven van complimenten op de werkvloer

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn