1682416553-1681821439-daan-header-2000px.jpg | trots op ons vak

Onderwijs

trots op ons vak

13-07-2023

Hallo, 

De Brabantse schoolbesturen in het voortgezet onderwijs hebben hun krachten gebundeld en de intentie uitgesproken om de inhuur van onderwijsmedewerkers via externe aanbieders drastisch terug te brengen. Dit standpunt heeft uiteraard veel effect in de markt, verschillende schoolbesturen in het land ondersteunen dit manifest, en voor alle duidelijkheid: wij als Daan ook! 

Maar we willen tegelijkertijd enige nuance aanbrengen. De uitzendbranche is een volwassen markt en heeft bestaansrecht binnen onze economie. Zowel in de publieke als de private sector zorgt ze voor opvang in piekperiodes, ondersteuning bij uitval van vaste medewerkers, overbrugging bij de werving van die vaste medewerkers of ruimte om nieuwe wet- en regelgeving toe te passen. Daarnaast verkleint de uitzendbranche de discrepantie die er is tussen vraag en aanbod. 

De flexibele schil die wij als dienst aanbieden zorgt dat het primaire proces van onze opdrachtgevers door kan gaan zonder in te binden op kwaliteit. In het geval van onze opdrachtgevers binnen het onderwijs zorgen wij er dus voor dat klassen niet naar huis gestuurd hoeven te worden en de druk op personeel goed wordt opgevangen.

Met die uitgangspunten heeft onze mooie dienstverlening echt toegevoegde waarde. Sterker nog, in het partnerschap dat wij opbouwen met de schoolbesturen waarmee we samenwerken zorgen we voor een groter potentieel aan docenten en leerkrachten die tijdelijk ondersteunen of daadwerkelijk in dienst gaan bij onze opdrachtgevers. Zo leiden wij zelf docenten en leerkrachten op, zetten we actief in op de stille reserve (mensen met een onderwijsbevoegdheid die niet (meer) voor de klas staan) en bieden we scheefbevoegdedocenten de mogelijkheid om de juiste bevoegdheid te halen zodat ze wel een uitdaging binnen het onderwijs aan kunnen gaan. Er is minder schaarste dan op het moment wordt geschetst, en wij zijn in staat de docenten te vinden en aan de juiste school te koppelen. Een werknemer goed positioneren is ons vak.

Onze opdrachtgevers, de schoolleiders, geven ons gemiddeld een 8,6 voor onze dienstverlening, en wellicht nog belangrijker: onze leerkrachten en docenten geven ons een 8,9. Wij houden ze voor de klas of brengen ze terug het onderwijs in. Met een minimaal verloop en een zeer laag ziekteverzuim dankzij ons uitmuntend werkgeverschap voor onze kandidaten bieden we onze opdrachtgevers een uitmuntende dienst. Een goed evenwicht tussen vast en variabel personeel werkt bovendien juist kostenverlagend.

Moeten scholen dan voor elke vacature een uitzendbureau inzetten? Nee, natuurlijk niet. De flexibele schil die wij kunnen bieden moet daar ingezet worden waar het nodig is. Verder moeten de schoolbesturen het zelf opvangen: met een actievere en creatievere manier van werven waarbij de kandidaat vooropstaat, met situationeel handelen en beter omgaan met potentieel, en niet in de laatste plaats met het bieden van goed werkgeverschap. Zo kunnen ze, ook in een krappe arbeidsmarkt, hun nieuwe potentiële collega’s boeien en binden, wat bijdraagt aan de werving van kandidaten, een lager verloop en een lager verzuim. Daar willen en kunnen wij over meedenken.

Wij springen bij met kennisoverdracht en feedback over alle ontwikkelingen in de markt, en natuurlijk met het inzetten van ons geweldige onderwijspersoneel als flexibele schil om zo de kwaliteit van het onderwijs zeker te stellen. 

Trots op ons vak!

Daan 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | trots op ons vak
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | trots op ons vak
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | trots op ons vak

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn