zomer-solliciteren-strandtent.jpg | 5 redenen om te solliciteren in de zomer

Algemeen

5 redenen om te solliciteren in de zomer

08-07-2020

Zomertijd, komkommertijd. De zomermaanden zijn aangebroken en dat betekent een ‘rustige’ periode op kantoor. Een periode die voor veel werkzoekenden bekend staat als een zinloze periode om te solliciteren. Maar niets is minder waar, solliciteren in de zomer kan namelijk prima. Wij hebben 5 redenen voor jou op een rijtje gezet, waarom je juist in de zomer je kans moet pakken.

1. Er is minder concurrentie
Studenten, starters, professionals veel mensen nemen vrij in de zomer. Een groot deel van de mensen die op zoek zijn naar een (andere) baan doen vaak niet alleen aan een studie-of werkstop, maar ook aan een sollicitatiestop. Wat voor jou dus betekent: minder concurrentie! Maak juist in de zomer werk van jouw toekomstige droombaan.

2. Recruiters onthaasten
De zon en zomerse temperaturen: daar worden mensen vrolijk van. Zo ook recruiters. Bij veel bedrijven heerst er in de vakantieperiode over het algemeen een gezelligere en meer ongedwongen sfeer, waardoor sollicitatiegesprekken relaxter verlopen. Daarnaast zijn mensen in de zomer vaker energieker en positiever, waardoor je er sneller uitspringt bij de recruiter. Hoe kun jij juist in deze periode een verpletterende indruk achterlaten? Door te benadrukken dat je ontzettend snel aan de slag wil en kunt. Laat de vakantiemodus in je voordeel werken.

3Parttime of interim biedt kansen
Tijdens de zomermaanden zijn bedrijven veel in de weer met hun personeelsbezetting, vooral omdat werknemers met kinderen dan massaal hun vakantiedagen opnemen. Een grote kans dat veel bedrijven openstaan om tijdelijke krachten in te huren. Dit is precies waar jij je voordeel mee kunt doen. Hoe? Het geeft je de kans om te laten zien wat je waard bent. Wie weet sleep jij via je vakantiebaan een vast contract binnen.

4. Netwerken is leuker in de zon
Tijdens de zonnige zomermaanden valt er iedere dag wel iets te beleven: leuke borrels, een barbecue of gezellig een terrasje pakken. Een hoop vacatures worden ‘via via’ ingevuld, dus de kansen liggen voor jou voor het oprapen. Hoe kun je deze kansen benutten? Door te netwerken. Doe een extra sportdrankje op de fitnessclub, maak kennis met je achterburen of hef het glas tijdens de vrijdagmiddagborrel. Ga het gesprek aan; stel nieuwsgierige vragen, luister, vraag door en laat vallen dat je openstaat voor iets anders.

5. Vakantie betekent tijd voor reflectie
Een fysieke afstand van werk en/of studie leidt tot mentale afstand en helpt je relativeren. Daarnaast zorgt de vakantiesfeer voor een gevoel van vrijheid; je hebt de tijd aan om aan jezelf te denken en te bedenken wat je echt wil. Met al die zomerse energie is er geen leukere periode om werk te maken van je ambities. Los van alle deadlines en weg van de drukte kun jij nadenken over de volgende stap in je carrière. Waar wacht je nog op?  

Ben je op zoek naar een leuke baan, maar zijn de vacatures die je in juli tegenkomt het nét niet, bedenk dan dat oriënterende (netwerk)activiteiten hun vruchten op lange termijn kunnen afwerpen. De maand september staat niet voor niets voor veel mensen bekend als de maand van ‘de nieuwe start’. Ben jij op zoek naar een leuke baan? Tijdelijk of vast? Bekijk via de button hieronder onze leukste vacatures.

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | 5 redenen om te solliciteren in de zomer
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | 5 redenen om te solliciteren in de zomer
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | 5 redenen om te solliciteren in de zomer

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn