energie-nw.jpg | Blijf jij energiek op de werkvloer?

Algemeen

Blijf jij energiek op de werkvloer?

28-01-2019

Kom je weleens opgebrand en uitgeblust thuis na een werkdag en heb je bijvoorbeeld geen zin meer om te koken, te sporten enzovoort? Hoge werkdruk, lange werkdagen, veel suiker of veel reizen, er is altijd wel een reden te noemen waardoor je energielevel soms wat lager is op kantoor. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Pas de onderstaande tips toe tijdens je werkdag en je zult je energieker voelen en beter presteren. Wie wil dat nou niet?

1. Begin je dag met een work-out
Sta iets eerder op en doe een work-out van 20 minuten. Het hoeft niet heel intensief te zijn maar het zorgt er wel voor dat je systeem aan de slag gaat en je bloed sneller gaat stromen. Zo ben je klaar voor een dag werken. Heb je geen idee wat je moet doen? Je zou bijvoorbeeld naar je werk kunnen fietsen als je in de buurt woont. Of typ eens iets in op YouTube als “full body workout 20 minutes”. Daar vind je ontzettend veel korte maar effectieve work-outs.

2. Kies voor een goed ontbijt
Het is belangrijk om je dag te beginnen met goede koolhydraten, eiwitten en vitaminen. Zo krijg je de juiste brandstof binnen voor je lichaam. Qua koolhydraten zou je kunnen denken aan havermout of volkorenbrood. Eiwitten kun je vinden in eieren, Griekse yoghurt, kip en sojamelk. Maak bijvoorbeeld eens wat havermout met sojamelk en banaan en mango. Dit zou je de avond van te voren al in een potje kunnen doen. Zo maak je overnight oats en kun je het ook onderweg opeten.

3. Korte pauzes
In plaats van één lange pauze kun je beter kiezen voor een paar korte pauzes. Hierdoor geef je je hersenen even wat rust. Niemand is er ten slotte voor gemaakt om 8 uur lang naar een scherm te kijken.

4. Licht en frisse lucht
Zorg voor een werkplek met veel daglicht. Het helpt je lichaam met de concentratie, de vetverbranding en de opname van vitamine D. Buitenlucht is natuurlijk beter voor je dan de lucht binnen. Ga eens wat vaker een luchtje scheppen om je lichaam te resetten.

5. Eet meerdere kleine maaltijden per dag
Ben jij zo iemand die alleen ontbijt, lunch en avondeten eet? En heb je daarna altijd een klein dipje? Eet dan gedurende de dag wat kleinere maaltijden. Zo houd je je energielevel op peil en blijf je de hele dag fit. Probeer producten met veel vet en suiker te vermijden, want die zorgen juist voor een dip.

6. Ontwikkel jezelf
Ben je soms de uitdaging kwijt en voelt je werk af en toe als een sleur? Kijk dan eens goed naar je persoonlijke ontwikkeling. Wij bij Daan vinden het belangrijk dat we in onze medewerkers investeren, maar daar hebben ze zelf ook een rol in. Kijk eens bij een vestiging bij jou in de buurt wat de mogelijkheden zijn.

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Hoe haal jij energie uit je werk en blijf je fit? Laat het ons weten via Instagram of Facebook.

-Alexandra Damen

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Blijf jij energiek op de werkvloer?
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Blijf jij energiek op de werkvloer?
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Blijf jij energiek op de werkvloer?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn