boost-je-productiviteit-website.jpg | Boost je productiviteit

Algemeen

Boost je productiviteit

13-06-2019

4 tips om efficiënt aan het werk te gaan
De vrije dagen zitten er weer op. We hebben Hemelvaartsdag en Pinksterren achter de rug en moeten weer volle bak aan het werk. Na dit soort dagen is het lastig om weer productief aan de slag te gaan en voor je gevoel ben je niet vooruit te branden. Daarnaast ben je met 100 dingen tegelijkertijd bezig, wat funest is voor je concentratie. Wij hebben vier tips voor jou op een rijtje gezet, zodat jij weer productief aan de slag kunt gaan.

1. Zet een muziekje op
Uit onderzoek is gebleken dat luisteren naar muziek, terwijl je zit te werken, een positief effect heeft op je prestaties. Je kunt je beter en langer concentreren en je wordt er rustig(er) van. Als je naar muziek luistert, komt er dopamine vrij een stofje in je hersenen die je een goed gevoel geeft. Je hersenen worden dus actiever, je voelt je beter en het werkt ook nog eens stress verlagend. Klinkt als muziek in je oren toch?

2. Probeer je te focussen op één taak
Multitasken is de beste manier om niet productief te zijn. Hoe meer je tegelijkertijd doet, hoe minder efficiënt je bezig bent. Er is wetenschappelijk bewezen, dat als je zeer productief wilt zijn je moet focussen op één taak en niets anders. Dit betekent dus weg met alle afleidingen; telefoon uit, deur dicht en mailbox afsluiten. Dit is de beste manier om in een rap tempo al je taken te kunnen afvinken.

3. Las ieder half uur een beweegmomentje in
Probeer ieder half uur een klein rondje door kantoor te lopen. Ieder half uur dat je even in beweging bent zorgt ervoor dat de hersenen met zuurstof worden gevoed. Het aanspannen van je spieren, door te gaan staan of te bewegen, brengt de bloedcirculatie op gang en daarmee dus de toevoer van zuurstof. Een goed excuus om vaker van je bureaustoel af te komen.

4. Neem een kantoordier
De laatste tip is niet alleen leuk, maar ook verrassend. Uit een Japanse studie is gebleken dat dieren je verantwoordelijkheidsgevoel en empathie versterken. Dit ‘zorginstinct’ zorgt ervoor dat je netter, duidelijker en overzichtelijker werkt. Volgens de onderzoekers neem je kwaliteiten als waakzaamheid, focus en aandacht voor details mee in je werk. Daardoor kun jij weer lekker productief bezig zijn. Zijn je collega’s allergisch of is een kantoordier voor jou niet haalbaar, niet getreurd het kijken naar foto’s of filmpjes van dieren is ook al voldoende.

Voel jij je na het lezen van deze tips al productiever worden? Mooi, neem dan meteen een kijkje tussen onze leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Boost je productiviteit
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Boost je productiviteit
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Boost je productiviteit

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn