5..jpg | Daantje bij Daan. De droom van iedere stagiaire!

Algemeen

Daantje bij Daan. De droom van iedere stagiaire!

04-10-2018

Als student van de opleiding Juridisch medewerker personeel en arbeid was ik begin 2015 al hevig op zoek naar een stageplek die voor mij, maar waar ik zelf ook, het verschil zou kunnen betekenen. Ik kwam hier al snel uit bij Daan.

Zou dit de plek zijn waar ik mij nog verder zou kunnen ontwikkelen? Waar ik niet alleen koffie hoef te halen en de deur open hoef te doen, maar ook het “echte” werk kan uitvoeren? Daar kan ik maar op één manier achter komen: ik ga langs bij Daan!

Daar stond ik dan, voor de deur van Daan. Toch nog best wel zenuwachtig, maar na de eerste voet binnen de deur, was dit gevoel abrupt verdwenen. Ik werd hartelijk ontvangen en kon plaatsnemen op de vintage bank met een lekkere bak koffie. Lettend op hoe ik zat en overkwam, kwam daar al snel Birgit aan wandelen. Zo spontaan en aardig als ze is, ging ze op diezelfde manier met mij in gesprek. Zelf liep zij destijds ook nog stage bij Daan en wat had zij het naar haar zin. Zoveel zelfs, dat ze na het afronden van haar stage als werknemer is gebleven. Tijdens het gesprek werd ik beetje bij beetje omringd door de andere collega’s. Goh, wat een gezellige mensen zijn dit! Het werd voor mij al snel duidelijk: hier wil ik mijn 10 maanden stage doorbrengen!

Een jaar later en na een aantal keren al deel te hebben genomen aan de “zakelijke” vrijdagmiddagborrels, was het eindelijk zo ver. Mijn stagetijd ging van start en wat had ik een geluk. Daan Groningen was net gestationeerd in hun nieuwe prachtige monumentale pand met een 7 meter lang bureau waar ik zó bij aan kon schuiven. Ik kreeg een laptop en een telefoon en ik kon meteen aan de slag.

Inmiddels loop ik alweer 3 maanden stage en voel ik mij al echt een lid van het team. In deze 3 maanden heb ik mij op verschillende vlakken verder kunnen ontwikkelen, maar er is nog genoeg te leren. Ik hou mij vooral bezig met het voeren van intake- en sollicitatiegesprekken en het bellen met professionals. Regelmatig krijg ik uitdagende vacatures van verschillende scholen. Het vinden van dè perfecte match is waar voor mij de echte uitdaging ligt en dat kan nog best wel eens lastig zijn. Hoe vind ik de docent die de school zelf niet kan vinden?

Kortom, er is nog veel wat ik hier kan leren. Op naar de volgende 7 maanden. Wat ga ik hier nog allemaal doen en hoe zal het mij afgaan? Welke doelen ga ik bereiken? En welke niet? Ik ben er in ieder geval zeker van dat ik een leuke tijd tegemoet ga en ik ben er helemaal klaar voor!

Geschreven door: Sofie Bechaouch, Daan Groningen

Laatste blogberichten

 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Daantje bij Daan. De droom van iedere stagiaire!
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Daantje bij Daan. De droom van iedere stagiaire!
 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | Daantje bij Daan. De droom van iedere stagiaire!

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn