fb-fietsplan.jpg | Daar sta je dan, op een punt in je leven dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.

Onderwijs

Daar sta je dan, op een punt in je leven dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.

04-10-2018

Je weet alleen nog niet precies welke. Je kijkt eens om je heen, je legt je oor te luisteren en je gaat achter tips aan die je gegeven worden. Een nicht van mij kent Jeffrey en die blijkt bij Daan te werken. Wie, of wat is Daan? Eerst maar even opzoeken. De volgende stap het contact zoeken en in gesprek met Daan, in de persoon van Sanne. Wat mooi dat de tijd wordt genomen om elkaar wat beter te leren kennen en dat dat zo gezellig kan zijn.

Met een achtergrond in het basisonderwijs en een leeftijd aan de verkeerde kant van de vijftig heb ik wel met enige scepsis de sprong in het diepe gewaagd. Tot mijn verbazing kwam er al vrij snel een bericht dat Daan mij voor wilde dragen bij een VMBO school in Utrecht. Wauw, nieuwe uitdagingen een echte sprong in het diepe. Weg uit mijn comfortzone. Tja, en dan loopt het gesprek niet helemaal naar wens. Het was wel een aardig gesprek, maar geen topper.

Geen man overboord, er komen meer kansen. Niet alleen een baken om mij aan vast te houden, maar echt waar. Hoe snel dingen kunnen gaan? Heel snel! Twee weken voor de zomervakantie 2016 contact met Daan. Hoe ik dacht over een baan op VSO (voortgezet speciaal onderwijs). O ja, het was wel een eind van huis. Praten kan natuurlijk altijd, dus in de auto en in gesprek. Tevreden over het verloop van het gesprek naar huis gegaan. Binnen een week zou ik de uitslag horen. Zo lang heb ik niet hoeven te wachten, want de volgende werkdag kreeg ik al te horen dat ze met mij in zee wilden.

En dan begint het eigenlijk pas. Ik heb geen idee wat mij allemaal te wachten staat. Natuurlijk weet ik wat VSO is, maar zelf daar werken dat is nieuw. Nog nieuwer, ik mag een HAVO 3 klas gaan doen. Oei, hoe up-to-date is mijn wiskunde kennis, mijn economie kennis, mijn kennis van de vreemde talen en vooral mijn kennis van gedrag? De overstap richting VSO heb ik echter geen moment betreurd. De kleinere groep, Cluster 4, het aangesproken worden op kwaliteiten waarvan je niet eens wist dat je ze had. Veel nieuwe ervaringen en je moet niet bang zijn je comfortzone te verlaten.

Sinds begin van het schooljaar ben ik leerkracht van een cluster 4 VSO HAVO 3 klas. Ik geniet iedere dag en loop iedere dag aan tegen nieuwe uitdagingen (ik denk in uitdagingen en niet in problemen). Ik ben blij dat ik het aangedurfd heb om deze stap te nemen. Het is wat verder van huis qua woon-werkverkeer, maar een mooie nieuwe baan is mij dat zeker waard.

Klik hier om vacatures te zien bij overheidsinstellingen

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Ontdek de wereld van uitmuntend werkgeverschap bij...

  1721287623-Header blog Uitmunted werkgeverschap.webp | Daar sta je dan, op een punt in je leven dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.
 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Daar sta je dan, op een punt in je leven dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Daar sta je dan, op een punt in je leven dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn