website-ideale.jpg | De ideale werknemer: Hoe presenteer jij jezelf online?

Algemeen

De ideale werknemer: Hoe presenteer jij jezelf online?

05-06-2019

In de afgelopen jaren zijn sociale media een heel krachtige tool geworden om een baan te vinden of om juist door een werkgever gevonden te worden. Recruiters struinen vaak het hele internet af naar informatie over hun kandidaten. Maar andersom gebeurt dit ook. Kijk jij bij een potentiele werkgever ook altijd eerst op de website en social media kanalen?

Bedrijven werken hard om hun imago goed te houden. Dus waarom zou je dit niet doen? Personal branding is in deze samenleving dus super belangrijk. Bij personal branding zet je jouw persoonlijkheid en vaardigheden neer als merk. Google jezelf eens. Bekijk je eigen profielen op LinkedIn, Facebook en/of Instagram kritisch. Vraag je af: is mijn online leven een goede weerspiegeling van mijn offline leven? Is jouw antwoord hierop nee? Dan is er werk aan de winkel. Hieronder volgt een aantal bouwstenen om de basis voor een goed imago te leggen:

1. Privé is privé
Wil je die leuke vakantiefoto’s of de foto’s van die uit de hand gelopen stapavond toch plaatsen? Kijk goed of je accounts op privé staan. Dit geldt voornamelijk voor Instagram en Facebook. Zo heeft niet iedereen toegang tot jouw privé leven en hoef je achteraf niet met het schaamrood op de kaken te constateren dat je collega’s of erger nog je baas van jouw stapavondje heeft kunnen meegenieten.

2. Wees je bewust van welk kanaal waar voor dient
Ieder social-media-kanaal heeft een ander doeleinde. Denk bijvoorbeeld aan LinkedIn. LinkedIn is het meest ideale kanaal om een zakelijk netwerk op te bouwen. Tegelijkertijd is het ook de perfecte tool om jezelf online te presenteren aan recruiters. Je kunt hier je eigen cv uploaden en de pagina aanpassen naar je eigen persoonlijkheid. Denk aan het gebruik van afbeeldingen en de tekst die je schrijft.

3. Onderscheid jezelf
Door de groei van alle online mogelijkheden is het aanbod en de zichtbaarheid van potentiele werknemers en werkgevers veel groter geworden. Het is dus heel belangrijk dat jij opvalt in de massa. Heb je bijvoorbeeld een vlotte pen? Begin dan je eigen blog. Hiervoor zijn veel gratis programma’s die blogs schrijven heel gemakkelijk maken. Maar er zijn veel meer mogelijkheden: maak bijvoorbeeld een website over jezelf of een online collage met foto’s van jezelf aan het werk. Er zijn genoeg opties om jezelf op een leuke manier te presenteren.

Belangrijk is dat jij je eigen merk bent. Blijf dichtbij jezelf, want niemand is zoals jij. Dat begrijpen wij bij Daan heel goed. Wij zoeken mensen, geen cv’s. Dus ben jij toe aan een nieuwe baan of heb je advies nodig bij het opstellen van een goed cv of motivatiebrief. Neem een kijkje op onze website of bel ons voor een afspraak, samen vinden wij jouw droombaan. 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | De ideale werknemer: Hoe presenteer jij jezelf online?
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | De ideale werknemer: Hoe presenteer jij jezelf online?
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | De ideale werknemer: Hoe presenteer jij jezelf online?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn