1603277197-vrouw-kleding-rek-met-gelakte-nagels.jpg | Kle(u)ren maken de man

Algemeen

Kle(u)ren maken de man

21-10-2020

Er luidt een bekend gezegde: ‘kleren maken de man’ of vrouw. Tijdens een sollicitatiegesprek is representatief voor de dag komen enorm belangrijk. Maar niet alleen tijdens een sollicitatiegesprek. Dit kan ook zijn tijdens belangrijke momenten; denk aan een spannende presentatie die je gaat geven of een (online) beurs of netwerkevent dat je gaat bezoeken. Niet alleen de kleren, maar ook de kleuren die je kiest zeggen iets over je. Kleuren hebben namelijk invloed op onze emoties, humeur en uitstraling. Dus laat kleur in jouw voordeel werken! Door de afstand is in deze tijd non-verbale communicatie bijna nog belangrijker dan verbale communicatie. Tijd om kleur te bekennen!

Draag rood en straal kracht uit
Wil je energie, assertiviteit en daadkracht uitstralen? Draag dan rood. Rood is een warme kleur die onder andere staat voor actie en lef. Heb je binnenkort een onderhandelingsgesprek of heb je gesolliciteerd op een leidinggevende functie? Kies dan voor rood. Maar pas op! Ga niet door rood: soms is een rode accessoire beter dan een geheel rode outfit.

Draag blauw en kom betrouwbaar over
Over het algemeen dragen politici vaak blauw en dit is niet zonder reden. De kleur wordt namelijk geassocieerd met betrouwbaarheid, ervaring en rust. Wil je loyaal, bedachtzaam en intelligent overkomen, dan is blauw ook een veilige keuze. Maar zorg ervoor dat je geen blauwtje loopt! Een overdaad aan blauw op het verkeerde moment komt namelijk conservatief en koel over. We hebben niet voor niets één keer per jaar blauwe maandag.

Draag zwart en straal zelfverzekerdheid uit
De kleur zwart is in de meeste kledingkasten één van de populairste kleuren. De kleur zwart komt namelijk formeel en zakelijk over en wordt geassocieerd met zelfverzekerdheid. Niet voor niets dragen veel mode-iconen vaak zwart. Het staat voor klasse en elegantie. De kleur zwart kent alleen geen diepte en heeft daardoor soms ook een mysterieus of zelf dramatisch effect. Ga voor all black of voege kleurrijke accessoires toe. Wij geven je zwart op wit dat jij tijdens dat belangrijke moment de show steelt.

Kies voor groen en laat je toekomstvisie zien
Wanneer een bedrijf zichzelf ‘groen’ noemt, dan weet je waar je aan toe bent. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat hoog in het vaandel, net als het streven naar een circulaire economie, het terugdringen van de CO2-uitstoot en het tegengaan van milieuvervuiling. De kleur groen staat voor natuur, toekomst en balans. Ontzettend handig dus als je in gesprek gaat met een ‘groene’ partij. Maar ook als je graag stabiliteit, harmonie of geluk wilt uitstralen krijg je groen licht. Wil je echter graag de nadruk leggen op je professionele ervaring? Gebruik dan groen als steunkleur, zo groen ben je namelijk niet meer.

Draag oranje en light up the room
Wil je feestelijkheid en levenskracht uitstralen? Draag dan oranje. Naast dat de kleur oranje in Nederland een sterke nationale betekenis heeft, zegt de kleur oranje dat je openstaat voor nieuwe dingen. Je houdt ervan om actief bezig te zijn en straalt vaak enthousiasme en vrolijkheid uit. Maar pas op met het dragen van te veel oranje. Je kunt hierdoor te impulsief of opdringerig overkomen. Je kunt ook oranje accessoires dragen. Zo laat je zien dat je professioneel bent met een leuke twist.

Ben jij al je kledingkast ingedoken nadat we aan alles een kleurtje hebben weten te geven? Mooi, we zijn enorm benieuwd naar jouw kleurenpalet. Bekijk hier onze leukste vacatures en dan zien we je hopelijk snel!

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Ontdek de wereld van uitmuntend werkgeverschap bij...

  1721287623-Header blog Uitmunted werkgeverschap.webp | Kle(u)ren maken de man
 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Kle(u)ren maken de man
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Kle(u)ren maken de man

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn