header-feestdagenstress.jpg | Feestdagenstress

Algemeen

Feestdagenstress

18-12-2019

Dat is nu verleden tijd

De drukste periode van het jaar is aangebroken. Denk aan enorme boodschappenlijstjes, hysterische drukte in de winkels en het op tijd in huis halen van alle cadeaus. Dan hebben we het nog niet gehad over de kerstaangelegenheden op werk of op de school van je kinderen. Hoe gezellig de feestdagen ook zijn, ze kunnen zorgen voor enorm veel stress.

De feestdagenstress wordt vooral veroorzaakt door de verwachtingen die er zijn, namelijk dat de feestdagen harmonieus, gezellig, liefdevol, overzichtelijk, warm en knus horen te zijn. Daarnaast probeer je ook te veel leuke dingen te plannen in maar een paar vrije dagen. Het gevolg hiervan is een overvolle agenda met afspraken en verplichtingen, waardoor je niet tot rust komt.

Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om de feestdagenstress achter je te laten:

Maak het jezelf gemakkelijk
Organiseer jij het diner? Vraag je gasten om zelf ook een gang van het diner te verzorgen. Zo hoef je zelf niet alle gangen te bedenken en de gehele avond in de keuken te staan. Zo houd je meer tijd over om gezellig en ontspannen aan tafel te kunnen zitten.

Durf te kiezen voor je eigen wensen
De feestdagen verlopen vaak volgens een vast patroon. Je eet waarschijnlijk al jaren op eerste kerstdag bij je ouders en op tweede kerstdag bij je schoonouders, terwijl je die dagen ook wel eens met je eigen gezin of vrienden zou willen doorbrengen. Het kan dan moeilijk zijn om dit te vertellen aan de mensen die met de kerstdagen op je rekenen. Het maakt het gemakkelijker wanneer je zegt; dat je eens zin hebt in iets anders.

Heb reële verwachtingen
Leg de lat niet te hoog als het aankomt op gezelligheid en perfectie. Zo raak je ook niet van slag wanneer een recept mislukt of als de kerstboom omvalt door rondrennende kinderen of huisdieren.

Accepteer slechts één uitnodiging per gelegenheid
Heb je vier uitnodigingen voor Sinterklaasavond, de kerstdagen en zes voor oudejaarsfeesten? Probeer niet overal een klein beetje aanwezig te kunnen zijn. Het is enorm vermoeiend om van hot naar her te moeten rennen en overal net niet lang genoeg aanwezig te kunnen zijn om het echt leuk te hebben. Hak een knoop door en beperk je tot het accepteren van één uitnodiging per feest. Dan kun je daar voor de volle 100% aanwezig zijn en volop genieten.

Zorg voor vrije tijd & tijd voor jezelf
Probeer een aantal dagen in je agenda vrij te plannen. Dan kun je op die dagen zelf beslissen wat je wilt gaan doen. Ga lekker wandelen; buitenlucht, licht en beweging zorgen ervoor dat je ontspant en herstelt. Als je liever lui in bed of op de bank jouw Netflix series wilt inhalen, dat mag natuurlijk ook. Jij bent de baas 😉

Ontbrak er voor jou toch nog iets onder de boom? Dan doen wij jou graag iets moois cadeau; een leuke nieuwe baan of spannende opdracht als zzp’er. 

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Feestdagenstress
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Feestdagenstress
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Feestdagenstress

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn