1..jpg | Fietsend naar je werk?

Algemeen

Fietsend naar je werk?

30-10-2018

Er wordt in Nederland veel gefietst. In geen enkel ander land met een vergelijkbaar welvaart-niveau wordt zoveel gefietst. ‘F*ck cars’ is dan ook de slogan onze fietsleverancier, Veloretti.

Met allerlei gezonde tips ga ik je vast en zeker niet over de streep trekken om vaker op de fiets te stappen. Wat als ik je nu vertel dat er ook betere argumenten zijn om de fiets te pakken?

#1 Het is sneller, geen autoverkeer dat tegenzit, geen files waar je in terechtkomt. Natuurlijk spreek ik nu over mensen die niet te ver van hun werk wonen. Geweldig toch! Als jij die brombeer, die jou net geen voorrang verleende terwijl je stoplicht op groen stond, met hoge snelheid voorbijfietst en hij stilstaat in de file? Nou, op mijn gezicht verschijnt een grote glimlach.

#2 Het bevordert je carrière. Fietsen werkt stress verlagend, waardoor je gemotiveerder bent om beter te presteren op de werkvloer. Toch wel interessant dat fietsen: minder stress, sneller op je werk. Je interesse gewekt? Lees verder.
Je wordt er ook nog eens vrolijker van, want door de intensiviteit van het fietsen komt er dopamine en endorfine vrij. Natuurlijke ‘happy pills’, zou je kunnen stellen.

#3 Als je fietst ben je sneller gelukkig. Onderzoek van economen in Zwitserland heeft uitgewezen dat automobilisten, die gemiddeld een uur onderweg zijn, 40% meer moeten verdienen om hetzelfde gelukgehalte te behalen als een fietser. Je hebt ook minder nodig, want je fiets verbruikt geen brandstof!

#4 Het laatste, maar niet het minste argument: het is veiliger. Hoe meer personen de fiets pakken, hoe minder ongelukken er plaatsvinden. In 2006 heeft de president van Colombia in Bogotá een pro-fietsplan uitgevoerd, waardoor er meer fietspaden werden aangelegd en autovrije dagen werden ingelast. Het resultaat? Minder ongelukken, minder drukte, meer mensen op straat en meer tevredenheid!

Mooi, nu ik je heb overtuigd is het natuurlijk tijd om een fiets te bestellen. Singlespeed, Knaloranje, retro, klinkt je als muziek in de oren? Daan heeft hem op voorraad! Voor dames en heren.

Bekijk ons fietsplan en bestel een Veloretti X Daan fiets.

Charmelle Janssen, Daan Rotterdam

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Fietsend naar je werk?
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Fietsend naar je werk?
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Fietsend naar je werk?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn