Middel 1 Middel 1
gezond.jpg | Gezond eten op je werk: Hoe doe je dat?

Algemeen

Gezond eten op je werk: Hoe doe je dat?

07-11-2018

Heel leuk al die recepten voor smoothie bowls, salades en andere heerlijk gezonde gerechten, maar hoe doe je dat als je naar je werk gaat? Je kunt moeilijk je blender in je tas stoppen. Of herken je je meer in het snel naar binnen proppen van een paar witte boterhammen met kaas terwijl je ondertussen even je mail checkt. Gezond en vooral ook bewust eten op het werk is niet altijd even makkelijk maar het kan wel!

Gezond en bewust eten is zo belangrijk voor je. Het brengt tal van gezondheidsvoordelen met zich mee en zorgt ervoor dat je een stukje productiever en over het algemeen beter inzetbaar bent. Verder is gezond eten en de tijd ervoor nemen de perfecte manier om je hoofd leeg te maken en om weer op te laden. Tijd om hierin te investeren!

Een paar tips

 1. Plan je maaltijden: door slim in te kopen ga je verspilling tegen en kun je efficiënter koken. Heb je bijvoorbeeld teveel kip voor je avondeten gekocht? Maak tijdens het koken van je avondeten een salade van de overgebleven kip. Als je tijdens het koken ook alvast je lunch voor de volgende dag klaarmaakt, eet je gezond en kost het weinig tijd.
   
 2. Gebruik restjes: dit heeft veel overlap met de vorige tip, maar gooi je overgebleven avond eten niet weg. Overgebleven groenten of rijst kun je makkelijk in iets anders verwerken zoals een omelet met groenten of een rijstbowl met tonijn en groenten.
   
 3. Koop veel diepvriesproducten: fruit uit de vriezer is bijvoorbeeld ideaal om lekkere shakes mee te maken. Je hebt bij sommige supermarkten zelfs al kant en klare smoothie-zakjes waar je alleen wat water of melk bij schenkt. Zo heb je een heerlijk ontbijtje of snack die je makkelijk mee kunt nemen naar je werk. 
   
 4. Drink voldoende water: drink jij genoeg tijdens een drukke werkdag? Het gebeurt vaak dat het drinken van voldoende water wordt overgeslagen. Dat is jammer, want dorst wordt vaak verward met honger. Om die te stillen nemen mensen vaak iets wat suiker bevat. Vooral niet doen, want het is niet goed voor je gezondheid en je concentratie wordt er ook niet beter door. Je kunt bijvoorbeeld een kan water in het zicht zetten of een flesje water een upgrade geven door er wat citroen en munt aan toe te voegen.
   
 5. Zeg wat vaker nee tegen al dat lekkers: je collega is jarig en heeft een heerlijke taart mee. Maar je collega vindt het vast niet erg als jij een keertje overslaat.
   
 6. Beweeg voldoende: deze laatste tip spreekt natuurlijk voor zich, maar toch gebeurt het eigenlijk niet voldoende. Het is niets nieuws dat lang zitten slecht voor je is. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat lang zitten ongezonder is dan roken. Beweeg dus meer tijdens je werkdag. Hoe je dat meer kunt doen vertellen we je in een volgende blog.

Geschreven door: Alexandra Damen

Laatste blogberichten

 • Sociaal domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Saskia

  1697531652-Blog saskia midden.jpg | Gezond eten op je werk: Hoe doe je dat?
 • Sociaal domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Yvette

  1696323937-Yvette midden.jpg | Gezond eten op je werk: Hoe doe je dat?
 • Sociaal domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Monique

  1695133744-Header Monique.png | Gezond eten op je werk: Hoe doe je dat?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn