goede-voornemens-2020-website.jpg | Goede voornemens

Algemeen

Goede voornemens

03-01-2020

Zo houd je ze vol

Het jaar 2020 is officieel begonnen. Aan het begin van een nieuw jaar denk je veel na over goede voornemens voor het aankomende jaar. De voornemens zoals; meer gaan sporten, gezonder eten en minder alcohol drinken zijn de voornemens die het meeste voorkomen. Vaak houd je dit niet langer vol dan een paar weken, omdat we te streng voor ons zelf zijn. Vind de balans en maak zo je goede voornemens waar.

Jezelf waarderen
Na een paar weken is het vaak al gedaan met de goede voornemens, omdat we ons meer richten op wat er niet goed is, niet goed gaat of anders moet. Vaak vragen we te veel van onszelf, zijn we te streng naar onszelf toe en missen onze goede voornemens een basis van waardering voor onszelf. Je eerste voornemen voor 2020 moet dus meer zelfwaardering zijn. Wanneer dit ontbreekt, is het lastig om je goede voornemens vol te houden.

Stel de waarom vraag
De meeste populaire voornemens zijn afvallen, meer sporten, gezonder eten en stoppen met roken of drinken. Deze voornemens stranden, omdat we vaak te veel en te snel willen. We moeten onszelf eerst de vraag stellen: waarom rook of drink ik eigenlijk? Waarom eet ik te veel of heb ik elke dag zo’n zin in suiker? Waarom moet ik van mezelf meer sporten? Is dit omdat ik mezelf niet mooi vind en dus mezelf niet accepteer, of omdat ik fitter wil worden? Door antwoord te geven op deze vraag en jezelf wat tijd te gunnen, is het volhouden van jouw goede voornemens gemakkelijker.

Begin vandaag
Het gaat om kleine, overzichtelijke stapjes, waar je vandaag al mee kunt beginnen. Probeer vandaag een half uurtje te gaan wandelen of kook vanavond een gezonde maaltijd. Begin vandaag al met gezondere keuzes te maken en goed voor jezelf te zorgen.

Zoek ondersteuning
Expressie is alles, ook als het gaat om goede voornemens. Vertel je omgeving wat je goede voornemens zijn en vraag om ondersteuning. Dit helpt je verder in het volhouden van je goede voornemens, want we hebben elkaar nodig om verder te komen. Vraag advies aan anderen en deel je ervaringen.

Het begint met één keuze
Wil je afvallen? Begin dan vandaag al met één andere keuze te maken, bijvoorbeeld door geen suiker te eten, geen frisdrank te drinken of iets anders te eten met de lunch. Waarom wachten als je nu al weet dat dit belangrijk en nodig is?

Ten slotte: waardeer elke stap die je zet, sta elke dag een paar keer stil bij alles wat er is, wie je bent en blijf vooral in dit moment. Als iets even niet lukt of als het wat minder gaat, geen paniek. Morgen is er weer een nieuwe dag.

Aan een nieuwe uitdaging beginnen scoort vaak hoog in het lijstje van goede voornemens. Staat deze ook hoog op jouw lijstje? Bekijk dan hier onze leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Goede voornemens
 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | Goede voornemens
 • Algemeen

  Benut je vakantiedagen optimaal in 2024

  1707471804-Vakantiedagen2.webp | Goede voornemens

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn