succesvolle-comeback-website.jpg | Hoe maak je een succesvolle comeback?

Algemeen

Hoe maak je een succesvolle comeback?

30-10-2019

Er zijn veel redenen waarom jouw carrière op een laag pitje kan komen te staan. Denk aan een langdurig ziektebed, ontslag, het ouderschap of je bent gewoon toe aan iets anders. Maar hoe pak je hierna succesvol de draad op?

 1. Investeer tijd en moeite in jezelf
  Gemotiveerde werknemers zijn betere werknemers. Stel jezelf dus deze vragen; ‘Waar liggen mijn kwaliteiten?’, ‘Wil en kan ik mijn talenten in een bepaald gebied nog ontwikkelen?’ Of ‘wil ik nog in dit vakgebied werken? Of 'ben ik toe aan een andere uitdaging?’. Door deze vragen te beantwoorden heb je een duidelijk beeld van wat je wilt en bij je past.
   
 2. Maak keuzes
  Tegenwoordig valt er veel te kiezen. En dit is natuurlijk heel fijn, want je kunt veel kanten op. Maar pas op dat je jezelf hierin niet verliest. Wees niet bang om de verkeerde keuzes te maken en volg je gevoel.
   
 3. Maak een stappenplan
  Maak overzichtelijk wat er moet gebeuren om je doel/doelen te behalen. Deel dit op in praktische en haalbare stappen. Zo houd je het overzicht en dwing je jezelf om in actie te komen. Stel realistische doelen en wees niet te streng voor jezelf.
   
 4. Wees geduldig
  Bij het terugkomen op je werk of het beginnen bij een nieuwe baan draait het in het begin niet zozeer om het tempo. Zolang jij bezig blijft en met focus aan je doelen werkt, ben je al goed op weg. Dit zal door anderen niet onopgemerkt blijven.
   
 5. Blijf lachen
  Een comeback maken is vaak al heel wat. Dit gaat gepaard met veel verschillende emoties, zoals blijdschap, nervositeit of een overweldigend gevoel. Onthoud: blijf lachen en blijf positief. Je had er ook voor kunnen kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten. Geniet van jouw zoektocht en heb plezier, want daar draait werkgeluk om.

  Heb jij na het lezen van deze blog jouw doelen helder? En wil je een succesvolle comeback maken in de vorm van een nieuwe uitdaging? Bekijk hier onze leukste vacatures.

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Hoe maak je een succesvolle comeback?
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Hoe maak je een succesvolle comeback?
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Hoe maak je een succesvolle comeback?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn