Gesprek met leerkracht | Docent Adriaan aan het woord

Onderwijs

Docent Adriaan aan het woord

22-03-2021

Kun je je nog herinneren hoe je in contact bent gekomen met Daan?
Ja zeker, dat herinner ik mij nog goed. Op dat moment was ik werkzaam via een ander uitzendbureau, maar dat beviel me totaal niet. Toen ben ik verder gaan kijken en kwam ik heel eerlijk gezegd toevalligerwijs bij Daan terecht. Direct een groot verschil in aanpak, waar je normaal gesproken niet wordt terug gebeld of een week op een telefoontje moet wachten, kreeg ik van Daan direct reactie op mijn sollicitatie. Tijdens het telefoongesprek hebben we kort mijn wensen en behoeften besproken, waarna ik werd uitgenodigd voor een kopje koffie op het Daan kantoor in Rotterdam. We hebben uitgebreid besproken waar de mogelijkheden binnen Daan liggen en er is betrokken gekeken hoe deze mogelijkheden aansloten bij mijn eigen wensen en behoeften. De intermenselijke communicatie en betrokkenheid vond ik heel fijn en daarbij is de snelheid waarmee wordt gereageerd een zeer grote plus.

Hoe vind je het om op verschillende opdrachten te werken?
Inmiddels heb ik vijf verschillende opdrachten gehad, en tot nu toe heb ik alleen maar op fijne scholen gewerkt. De eerste week is eigenlijk altijd even wennen, want je moet wennen aan de cultuur van de school en aan je nieuwe collega’s. Hierin moet ik altijd even mijn weg zien te vinden, gelukkig lukt mij dit goed. Al snel word je opgenomen binnen een team en bouw je een band op met de leerlingen.

Hoe kijk je terug op de afgelopen anderhalf jaar?
Sinds ik werknemer ben van Daan heb ik emotioneel gezien veel rust gekregen. Daan heeft de zorgen over de toekomst weggenomen. Vragen als; ‘’’’Heb ik na de zomervakantie nog wel werk?’’’’, of ‘’’’heb ik volgende week nog wel werk?’’’’ heb ik niet meer. Dat geeft zoveel rust! In het verleden was ik in deze periode volop bezig geweest met solliciteren. Nu kom ik thuis na een lange werkdag en kan ik naar mijn kinderen. Daarnaast heb ik echt het gevoel dat ik onderdeel ben van het Daan-team, en dat voelt super!

Hoe bevalt je huidige opdracht en hoe reageerde de school op jouw komst?
Momenteel werk ik op een grote vo-school als docent Duits. Het werken hier bevalt heel goed. Hoewel we door corona en de huidige maatregelen elkaar weinig fysiek kunnen zien hebben we een heel leuk team. Mijn collega’s zijn heel open en benaderbaar. Leerlingen zijn ook hartstikke leuk dus, kortom, ik vind het echt een hele leuke opdracht en ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk.

Wat voor impact heeft de lockdown op jou als docent?
In het begin was het even onwennig en moest ik vooral computertechnisch van alles uitvogelen. Hoe werkt het delen van een scherm en waar vind ik dat? Gaandeweg ontwikkel je je eigen manier van online lesgeven. Je merkt dat het absoluut niet het niveau is van fysieke lessen. De Duitse grammatica is bijna niet uit te leggen of te oefenen via online lessen. Anderzijds geeft het een andere leuke dynamiek dus er is zeker sprake van een grote impact voor zowel de docent als de leerlingen.

Zijn er deuren voor je open gegaan?
Ja zeker. Van origine ben ik docent Duits maar dankzij Daan heb ik kennis mogen maken met cluster 4 onderwijs. Daarnaast heb ik destijds aangegeven dat ik wiskunde/rekenen ontzettend leuk vind om te geven en die kans heb ik gekregen bij een mbo-school. Een hele leuke ervaring en wie weet wat er nog meer op mijn pad komt.

Zou je Daan aanraden?
Ja! Ik raad Daan sowieso aan. Ik vind Daan echt heel betrokken bij mij als persoon en niks moet, alles mag. Dat vind ik zeer positief. Daarnaast kom je door Daan gemakkelijker op plekken waar je misschien normaal nooit zo snel was gekomen. Ik heb het erg naar mijn zin, bij Daan heb ik gevonden wat ik wilde. Mocht ik toe zijn aan verandering, weet ik dat dat ook binnen Daan kan worden opgelost. Ik zit hier op mijn plek en ben zeker niet van plan om te vertrekken.

Laatste blogberichten

 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Docent Adriaan aan het woord
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Docent Adriaan aan het woord
 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | Docent Adriaan aan het woord

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn