timemanagement-website.jpg | Klaar voor de start: Timemanagement

Algemeen

Klaar voor de start: Timemanagement

08-05-2019

De meivakantie is net voorbij. Het speelgoed van de kinderen wordt langzamerhand weer ingepakt, zwembandjes worden opgeborgen en de eerste school- en werkdagen zijn weer aangebroken. Na een eerste werkdag, net terug van een heerlijke vakantie, heb je vaak het idee dat je alweer helemaal in het werk zit en eigenlijk nooit vakantie hebt gehad. Herkenbaar? Zonde toch?

Vaak komt dit doordat er veel werk is blijven liggen en we geneigd zijn alles tegelijkertijd op te willen pakken. Dit zorgt ervoor dat je al snel het gevoel hebt veel te veel werk te hebben, terwijl dit zelfde werk, door je tijd goed te managen veel minder zwaar voelt!

Met deze timemanagement tips ga jij een stuk effectiever werken en hou je het vakantiegevoel langer vast:

1. Stel prioriteiten!
We hebben het er vaak over en het wordt regelmatig bij een sollicitatiegesprek gevraagd. ‘Kan jij prioriteiten stellen?’ Tuurlijk kunnen wij dat, we zijn er alleen niet bewust genoeg mee bezig.

Maar echt waar;, start je dag met het maken van een takenlijst. Wat moet vandaag echt gedaan worden en wat kan morgen of volgende week? Zo worden de werkzaamheden tijdig opgepakt en heb jij een voldaan gevoel, omdat je taken hebt kunnen afvinken.

2. Bekijk je mail op vaste momenten
Niets is fijner dan lekker door te kunnen werken en niet afgeleid te raken. Laat daarom niet non stop je mail open staan. Als je vaste momenten op een dag plant om je mail te bekijken, dan is dat ook voldoende! Want zeg nou eerlijk, niet elke mail is even interessant in onze ‘cc-cultuur’. En als het echt spoed heeft, dan wordt je heus wel gebeld!

3. Doe eens gek, zeg eens nee
Nee, nee en nog eens nee. Zo’n simpel woordje, maar gebruik het ook. Stel je grenzen… Als betrokken medewerker ben je snel geneigd extra werk aan te nemen. Maar soms is genoeg ook gewoon genoeg.

4. Pak als eerste aan waar je tegenop ziet
Eén van je prioriteiten is een taak waar je vreselijk tegenop ziet. Doe die als eerste, dan heb je het maar gehad. Geeft ook nog een voldaan gevoel!

5. Schrijf op waar je op wacht
Kun je niet alle werkzaamheden zelf afronden, omdat je veel vragen uit staan bij collega’s of externen? Schrijf dan op waar je op wacht. Op deze manier zit je hoofd niet vol en heb je een overzicht van wat je nog verwacht.

6. Overzichtelijke werkplek
Creëer overzicht op je werkplek. Laat alleen de spullen op je bureau liggen waar je op dat moment mee bezig bent. Zo ben je minder snel afgeleid en kun je beter focussen op je werk.

7. Plan pauzes
Acht uur non-stop effectief werken is bijna onmogelijk. Plan daarom je pauzes, even een break… dan kun je daarna weer fris beginnen aan de rest van je lijstje! ?

8. Sluit je dag bewust af
Sluit je dag bewust af. Hoe ging het vandaag? Wat heb je kunnen afronden? Wat moet morgen opgepakt worden? Op deze manier krijg je automatisch een overzicht van wat je de volgende dag moet doen.

Rekening houden met timemanagement zorgt voor meer balans, rust en uiteindelijk nog meer plezier in je werk. Ben je toch toe aan een andere uitdaging om deze tips toe te passen?

Neem dan een kijkje bij onze leukste vacatures. 

Geschreven door: Gwen Bohnsack 

Laatste blogberichten

 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Klaar voor de start: Timemanagement
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Klaar voor de start: Timemanagement
 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | Klaar voor de start: Timemanagement

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn