Gesprek met leerkracht | Leerkracht Alex aan het woord

Onderwijs

Leerkracht Alex aan het woord

03-03-2021

Hoe ben je met Daan in contact gekomen? (vertel eens iets over onze 1e kennismaking)
Mijn contract bij mijn vorige werkgever liep af en via LinkedIn was ik al bekend geraakt met Daan. Ik had jou en een aantal collega’s al in mijn netwerk zitten en zag jullie vaak voorbijkomen dus toen ik op zoek was, heb ik contact gezocht met jullie. Tijdens onze eerste kennismaking via videobellen hadden jullie gelijk al een passende opdracht voor mij dichtbij huis en binnen een paar dagen zat ik al bij de school op gesprek met mijn nieuwe directeur en duo-collega.

Welke toegevoegde waarde biedt Daan jou?
De lijntjes zijn erg kort, zo was ik via jullie binnen 2 dagen al bij een school in de buurt op gesprek. Omdat jullie daar al langer een goed contact hebben, kreeg ik een erg warm welkom. Door ons contact wist ik al veel over de school en zij over mij en na een fysieke kennismaking was het daarom ook snel duidelijk dat het een match was en werd ik aangenomen. Ook is het fijn als er een bemiddelingspartij tussen zit waar je zo nu en dan je verhaal kwijt kunt.

Wat vindt de school waar je momenteel werkt van jou? 
De school reageerde heel positief: “Hé, het is een meester” natuurlijk. Dat zie je in het onderwijs in het noorden niet zo veel. Daarnaast ben ik inmiddels 50-plusser en ook daar werd heel fijn op gereageerd door de school. Het team is heel gemixt en ik bracht ook weer wat levenservaring mee. 

Wat vind jij van de scholen waar je tot nu toe via Daan bent geweest?
Mijn eerste opdracht was midden in een stad en nu werk ik in een dorp. In de stad was de populatie zwaarder, hier is het wat gemoedelijker, maar ik heb eigenlijk niet de voorkeur voor het één of het ander. Bij beide scholen werd ik warm ontvangen. Met de collega’s waar ik nu werk heb ik het erg gezellig. Vaak zitten we op vrijdag nadat de kinderen naar huis zijn gegaan nog in het speellokaal met zijn allen wat te eten. Binnen het team is er fijne open communicatie en met mijn duo-collega’s kan ik het goed vinden. Ik heb het gevoel dat ik mezelf kan zijn en dat we bij elkaar terecht kunnen. En in het klaslokaal tegenover dat van mij staat nog een Daan-collega les te geven, dat schept ook een leuke band!

Wat heeft de lockdown voor impact op jou als leerkracht?
Toen de lockdown begon kon ik gelukkig voor de kerstvakantie nog fysiek afscheid nemen van mijn vorige school. Mijn huidige opdracht begon een paar weken later en toen heb ik online kennis moeten maken met mijn klassen. Gelukkig gingen de scholen vrij snel daarna weer open, als je een tijdje niet voor de klas staat heb je toch het idee dat je skills wat wegzakken. Online was een bijzondere eerste ontmoeting, maar wel heel leuk omdat de kinderen erg nieuwsgierig waren. Door de 2 ijsvrije maandagen heb ik mijn groep 8 nog steeds niet fysiek kunnen ontmoeten. Vanochtend (vrijdag) stak ik-,onderweg naar mijn groep 6, mijn hoofd nog even om het hoekje van het lokaal van groep 8 en zei: “Maandag gaat het echt gebeuren, hé jongens!”. Dan merk je wel dat zij er ook veel zin in hebben, ja dat is heel erg leuk!


 

 

 

 

 

 

 

 

Zijn er deuren voor je open gegaan via Daan?
Jazeker, dat je over de grens van Friesland gaat! Ik ben een echte Fries en had niet verwacht ooit op een Groningse school te werken. Toch ben ik via jullie op een Groningse dorpsschool terecht gekomen. Van tevoren dacht ik: “Jeetje, provincie Groningen, praten ze daar allemaal Gronings? En verstaan ze mij wel goed?” Gelukkig viel het ontzettend mee en op school merk ik niet dat ik in de provincie zit. Er zijn collega’s uit Groningen, Friesland en Drenthe en onderling hebben we ook juist lol met onze verschillende talen.

Zou je Daan aanraden? 
Zeker. Je hebt korte lijntjes bij de scholen en het contact tussen ons is laagdrempelig. Als er wat is, kunnen we altijd even appen of bellen. Ik schroom absoluut niet om jullie te bellen met een vraag of een verhaal. De opdrachten tot nu bevallen me ook prima. Doordat ik later aan de pabo begonnen ben, vind ik het fijn om nog kennis te kunnen maken met verschillende scholen om me te ontwikkelen. Daan biedt mij die mogelijkheid met de vastigheid van een dienstverband en een achterban waar ik altijd terecht kan. Dit geeft mij een fijn gevoel dus ik zou het een ander zeker ook aanraden.

Wil jij net zoals Alex ook aan de slag als leerkracht via Daan? 
Bekijk onze leukste onderwijs vacatures. 


 

Laatste blogberichten

 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Leerkracht Alex aan het woord
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Leerkracht Alex aan het woord
 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | Leerkracht Alex aan het woord

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn