Merle | Leerkracht Merle aan het woord

Onderwijs

Leerkracht Merle aan het woord

26-05-2021

Hoe ben jij in contact gekomen met Daan?
Ik heb een open sollicitatie gestuurd naar jullie kantoor in Arnhem, dit was naar Jobert en hij heeft mij toen uitgenodigd voor een gesprek. We hebben een gesprek gehad over wat ik nu deed, waar ik naar toe wilde en wat voor baan ik graag wilde. Het gesprek met Jobert was voor de zomervakantie van 2020, het heeft toen eventjes geduurd, maar in oktober na de vakantie ben ik toen via Daan Utrecht gaan werken.

Wat heb je gedaan tussen juni en oktober?
In de zomer heb ik gewerkt in Arnhem en daarna bij een SBO in Maarssen. De opdracht bij de SBO was parttime en ik kon via Daan parttime werken bij een school in Utrecht, dit kon beide parttime en naast elkaar. Toen de directeur van die school aangaf dat ik vanaf 1 januari fulltime kon gaan werken in groep 8, heb ik hier ja op gezegd.

Heb je weleens samengewerkt met een ander detacheringsbureau? Zo ja, merk je verschillen?
Ja, ik heb in Maarssen gewerkt via een ander bureau. Het is grappig om te zien welke verschillen er zijn. Bij Daan is er sprake van persoonlijk contact, ik word wel eens gebeld en dan vraagt Daan hoe het met mij gaat. Ik merk ook dat jullie een hart hebben voor het onderwijs en niet commercieel zijn. Dit hoor ik ook terug van verschillende scholen als ze vragen naar Daan.

Ik vind Daan onwijs attent, ik heb op speciale momenten kaartjes ontvangen en ik heb echt het idee dat ik ertoe doe. Vanaf het eerste moment was Daan super positief. Ondanks dat ik een startende leerkracht ben, kreeg ik het vertrouwen.

Jij bent op je huidige school van klas gewisseld na de kerst, hoe was dit voor jou?
Ja, dat klopt. Ik ben tijdens de kerstvakantie in de lockdown gewisseld van groep 6 naar groep 8. Ik ben daar in de vakantie veel mee bezig geweest. Ik was heel erg bezig met het strak neerzetten van de structuur, als je midden in een jaar een groep overneemt kom je natuurlijk in de structuur van je voorganger. Deze structuur was goed, de maandag na de vakantie zaten alle kinderen keurig om 09:00 uur voor hun scherm, daar was ik heel erg blij mee!

Het is niet ideaal om met online werken te starten, laat staan online onderwijs. Je kunt je creativiteit minder kwijt, het is minder effectief en je kunt voor de groep veel meer divers onderwijs aanbieden. Maar goed, ik kan er niets aan veranderen en ik ben blij dat we nu weer open zijn.

Hoe is het nu bij je huidige school?
Ja, het is echt een fijne school. Ik heb echt het idee dat ik onderdeel ben van de school. Ik word behandeld als een volwaardig collega en niet als ‘invalleerkracht’. De directeur is ook een heel fijne man om mee samen te werken, ik vroeg een keer of hij iets wilde oppakken met een kind en hij stond gelijk voor mij klaar.

Als jij aan Daan denkt, denk je aan?
Sorry, ik heb altijd even moeite met de juiste woorden vinden na een lange dag werken. Het zit tussen attent en geïnteresseerd in. Laat ik het zo zeggen, Daan gaat echt op zoek naar een plek die past bij jou als leerkracht. Zo past mijn huidige school echt heel goed bij mij, ik denk namelijk dat deze doelgroep niet voor iedereen is weggelegd, maar ik vind dit juist superuitdagend. Daan kijkt echt naar het karakter van de leerkracht en de oprechte interesses. Ik zit hier fantastisch op mijn plek, jullie zijn geïnteresseerd in hoe het hier op school gaat, maar ook in de persoon zelf.

Wil je nog iets meegeven aan de leerkrachten in deze tijd?
Niet specifiek aan de huidige leerkrachten, maar wel aan de mensen die overwegen om misschien het onderwijs in te gaan. DOE HET! Het onderwijs is echt fantastisch, er zitten zo veel leuke kanten aan en er gebeurt elke dag weer wat nieuws. Ik ga elke dag met onwijs veel plezier naar mijn werk en heb superveel leuke momenten op een dag, ik kan elke avond mijn vriend de oren van zijn kop kletsen over wat er allemaal is gebeurd. Dus als je het overweegt: ga een keer een dagje meelopen. Desnoods komen ze allemaal bij mij een dagje meelopen.

Gaat jouw onderwijshart na het lezen van het verhaal van Merle nog harder kloppen? 
Bekijk hieronder onze leukste onderwijs vacatures. 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Leerkracht Merle aan het woord
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Leerkracht Merle aan het woord
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Leerkracht Merle aan het woord

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn