salaris1.jpg | Minder uren werken en niet inleveren op je salaris.

Algemeen

Minder uren werken en niet inleveren op je salaris.

30-10-2018

Onze Scandinavische buren hebben het goed voor elkaar, minder uren werken en niet inleveren op je salaris. Dat willen wij ook!

Uit onderzoek is gebleken dat je gezonder en gelukkiger door het leven gaat. Als we het financieel-economisch plaatje in dit verhaal achterwege laten, zou het een groot succes betekenen voor de maatschappij. Toch is het financiële plaatje in dit verhaal van cruciaal belang om van het geheel een succesverhaal te maken. Het zou onze overheid te veel geld kosten om dit plan concreet door te voeren. In Zweden is het (jammer genoeg) bij een testfase gebleven. In de publieke sector was het op gebied van het menselijk aspect een groot succes: meer gezondheid, uitgeruste medewerkers en medewerkers die oprecht gelukkiger zijn. Financieel kun je het bijna een fiasco noemen: 1.25 miljoen euro extra moest de overheid uittrekken om de uren in personeel op te vangen. Dit bedrag zou nog toenemen als het van een testfase zou worden doorgevoerd als ‘het nieuwe werken’.

Hoe creëer je dan toch je eigen geluk? Door te doen wat jij leuk vindt, door ieder jaar toch die drie weken vakantie achter elkaar te nemen en hier oprecht van te genieten. Of dit nu in een actieve vakantie waar je de mooiste plekjes opzoekt om te surfen of de ‘lekker lui op de bank hangen’-vakantie is. Het is goed om een langere periode van je werkplek weg te blijven om je geestelijke en lichamelijke batterij weer op te laden voor een nieuw werkjaar!

Bij Daan zijn we voorstander van het op tijd nemen van je vakantie. Sommige collega’s moeten op vakantie worden gestuurd wanneer het nodig is. Heerlijk tussendoor een dagje vrij nemen moet kunnen, zonder dat er wordt bijgehouden of je al aan je opgenomen vakantiedagen zit. Een onbeperkt aantal vakantiedagen? Nee, dat niet. We werken gewoon niet met een prikklok en gaan ervan uit dat iedereen zelfstandig en volwassen genoeg is om te weten wanneer je goed presteert, werkzaamheden afgerond zijn en het moment daar is om vrij te nemen. Hierdoor is er sprake van een extreem laag ziekteverzuim, vrijwel geen verloop in personeel en een warme informele werksfeer waarin we professioneel aan de slag gaan in ons vakgebied!

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Minder uren werken en niet inleveren op je salaris.
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Minder uren werken en niet inleveren op je salaris.
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Minder uren werken en niet inleveren op je salaris.

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn