herfst-website-header.jpg | Nederland kleurt weer oranje

Algemeen

Nederland kleurt weer oranje

23-10-2019

De herfst is officieel aangebroken. De groene bladeren kleuren warm oranje en vallen langzaam van de bomen. Tijd om hiervan te genieten in de herfstvakantie. Voor velen is de herfst het favoriete seizoen van het jaar met deze reden hebben wij de leukste weetjes over de herfst op een rijtje gezet.

1. Start van de herfst
Op school hebben wij allemaal geleerd dat de herfst op 21 september begint. Maar volgens de Equinox en Solstitium begint de herfst op 22 of 23 september.

2. Langere levensverwachting
Ben jij in de herfst geboren? Dan is er goed nieuws voor je, want je leeft gemiddeld een half jaar langer dan mensen die niet in de herfst zijn geboren. Dit is gemakkelijk te verklaren, want zwangere vrouwen eten in de zomer meer verse groenten en fruit. Dit heeft een positief effect op de baby en hiermee ook de levensverwachting.

3. Beter kunnen leren
Alsof een langere levensverwachting niet genoeg is, kunnen mensen die in de herfst geboren zijn vaak ook nog beter leren. Dus ben je niet in de herfst geboren, heb je nu een mooi excuus.

4. Herfstkleuren
Het verdwijnen van chlorofyl is de oorzaak dat de bladeren in de herfst verkleuren. Het groen kleurende chlorofyl verdwijnt in de herfst door de dalende temperaturen en minder zonlicht. De kleuren oranje en geel zitten heel het jaar door in het blad, maar in de zomer kun je die door het chlorofyl niet zien.

5. Global Warming
Als je dol bent op die mooie herfstkleuren, dan is het verstandig om hier extra van te genieten. Wetenschappers zeggen namelijk dat door Global Warming het zou kunnen gebeuren dat het zo warm blijft in de herfst en winter dat de blaadjes niet meer oranje zullen gaan kleuren.

6. Liefde
Volgens een uitgebreide analyse van Facebook veranderen meer mensen in de herfst hun relatiestatus van ‘single’ naar ‘in een relatie’ of ‘verloofd’. In de zomer gaan meer relaties uit, maar in de herfst willen we ons blijkbaar graag weer settelen. Onbewust willen we die koude dagen toch liever met een geliefde doorbrengen.

Ben jij helemaal klaar om jouw leuke weetjes over de herfst met nieuwe collega’s te delen? Bekijk dan hier onze leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Nederland kleurt weer oranje
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Nederland kleurt weer oranje
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Nederland kleurt weer oranje

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn