websiteonlinesolliciteren.jpg | Klaar voor jouw close-up?

Algemeen

Klaar voor jouw close-up?

31-03-2020

Online solliciteren, dat doen we tegenwoordig allemaal! Denk aan het versturen van een e-mail, het uploaden van je LinkedIn profiel of het maken van een videosollicitatie. Op de laatste gaan we wat dieper in. 

Videosolliciteren brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Denk aan het verminderen of zelfs het wegnemen van arbeidsdiscriminatie. Voor mensen met een bepaalde leeftijd, afkomst, beperking of zelfs voor mensen die niet zo goed zijn in geschrift is het goede manier om te laten zien waarom zij de meest geschikte persoon voor de baan zijn.

Is in dit digitale tijdperk voor de camera staan nog niet jouw tweede natuur? Geen zorgen! Met de volgende vijf tips stomen wij jou klaar voor die memorabele videosollicitatie.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Weet wat je wilt zeggen en wees duidelijk over welke oplossing jij biedt voor je (toekomstige) werkgever. Val met de deur in huis. Zo maak je indruk op je werkgever en laat je goed zien welk verschil jij kan maken binnen het bedrijf. Stel eventueel een aantal vragen voor jezelf op waar je antwoord op kunt geven. Zo zorg je ervoor dat je altijd een sterk verhaal hebt.

Wees zelfverzekerd en enthousiast
Niets is aantrekkelijker dan iemand die zelfverzekerd is en weet waar hij/zij over praat. Laat je persoonlijkheid naar voren komen. Wellicht ben jij niet de meest gekwalificeerde persoon, maar heb je zo’n leuke persoonlijkheid dat niemand om je heen kan. Mensen die laten zien dat 'ze hier écht willen werken' blijken het krachtigst te zijn. 

Zie er verzorgd uit
Hetzelfde geldt voor een sollicitatiegesprek: zorg dat je er netjes uitziet. Trek je mooiste kleding aan en zorg dat je haar netjes zit. Kleed je wel gepast! Solliciteer je bij een informeler bedrijf, trek geen driedelig pak met stropdas aan. Solliciteer je op een creatievere functie, kleed je dan verzorgd met een leuke twist.

Veel oefenen
Het oefenen hangt ook weer samen met een goede voorbereiding. Weet wat je wilt zeggen en oefen dit ook voor de camera. Zorg dat je een goede hoek van jezelf vindt en neem een paar oefenfilmpjes op. Hoe vaker je hiermee oefent, hoe natuurlijker het zal gaan.

Zoek een rustige plek op
Zorg ervoor dat je tijdens het maken van jouw video zo min mogelijk kan worden afgeleid. Zo kun je je beter focussen op wat je wilt zeggen en ben je prettiger om naar te kijken. Er ontstaat op de achtergrond minder ruis en je bent beter verstaanbaar.

Ben jij helemaal klaar om die Oscar… uhh leuke baan in de wacht te slepen?
Maak dan jouw Oscar waardige videosollicitatie op onze website.

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Ontdek de wereld van uitmuntend werkgeverschap bij...

  1721287623-Header blog Uitmunted werkgeverschap.webp | Klaar voor jouw close-up?
 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Klaar voor jouw close-up?
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Klaar voor jouw close-up?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn