1680245538-1666692510-Foto Blog-min.jpg | Ontmoet Daan: Maak kennis met Freya

Sociaal domein

Ontmoet Daan: Maak kennis met Freya

25-10-2022

Freya is 29 jaar oud en komt uit Nijmegen. Zij heeft via Daan het traineeship tot Wmo-consulent gevolgd.  

In welke regio werk je?
Ik werk momenteel in de regio Utrecht en gemeente Veenendaal. Maar als ik gedetacheerd word kan dat uiteindelijk ook weer veranderen natuurlijk.

Waar word je blij van?
Dat kunnen veel dingen zijn en afhankelijk van hoe ik mij voel! Soms kunnen het simpele dingen zijn zoals het schijnen van de zon of lekker eten. Maar waar ik het meest blij van word zijn mijn vriend, familie, hond Yuudai en mijn vrienden. Met familie en vrienden gezellig borrelen, padellen (sporten) of bordspellen spelen. En met Yuudai kan ik uren op pad zijn en samen genieten van de natuur.

Waarom past je baan bij je?
Deze baan past bij mij omdat ik een echt gevoelsmens ben, en ik voel mij het meest in mijn element als ik niet alleen een lijstje hoef af te werken maar kan inspelen op wat er zich op dat moment voordoet. Je komt bij mensen thuis en zij vertellen veel over hun leven, hoe het fysiek en mentaal met ze gaat. Ik vind het belangrijk dat mensen ook het gevoel hebben alles tegen mij te kunnen zeggen en ik heb het idee dat mensen zich ook snel op hun gemak voelen bij mij.


Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Het leuke aan werken als Wmo-consulent is dat het werk in de basis hetzelfde is maar omdat je werkt met mensen het uiteindelijk nooit hetzelfde kan zijn. Elk verhaal is bijzonder en daar leer je weer van of je neemt er iets van mee. Wat ik persoonlijk erg prettig vind is dat we hybride kunnen werken. De dagen dat ik op kantoor ben plan ik de huisbezoeken met de inwoners en de dagen dat ik thuiswerk zorg ik ervoor dat alle verslagen weer bijgewerkt zijn en dat er voor de volgende week weer een mooie planning staat.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik ben van mening dat we vaak tot meer in staat zijn dan we zelf denken. Wat ik leuk vind aan deze baan is mensen in hun eigen kracht zetten. Ik vind het mooi om samen naar een balans te zoeken in een passende oplossing.


Wat zijn je ambities?
Allereerst wil ik natuurlijk een goede Wmo-consulent worden! Mijn Wmo-fundering moet goed zijn en ik wil verder blijven ontwikkelen om allround inzetbaar te zijn. Misschien nog wel een specialisatie toevoegen en heel misschien nog een keer de overstap maken naar jeugdconsulent.

Wat maakt jou de leukste in je vakgebied?
Ik ben geen comedian maar er kan zeker met mij gelachen worden. En dat doe ik dan ook, zowel met de inwoners als met mijn collega’s!

Waar zou je er nog meer uit willen halen?
Dan gaat het meer over de puntjes op de i zetten binnen mijn vak. Efficiënter werken, beter rapporteren en ontwikkeling in vraagstelling zodat je eigenlijk (bijna) gelijk het antwoord krijgt waar je naar op zoek bent.

Hoe heb je Daan leren kennen?
Daan heeft zich, via Jody, aan mij voorgesteld. Het eerste contact liep via LinkedIn. Toen we besloten om elkaar beter te leren kennen, heb ik Jody via Teams leren kennen en daarna ben ik naar Amersfoort gegaan.


 

"Daan is een fijne werkgever, omdat er aandacht voor je is. Niet alleen door je vaste contactpersoon maar ook door de andere collega’s."

 


Waarom heb je voor Daan gekozen?
In het begin kende ik het concept detacheren nog niet goed. Dit stond ver van mij af en ik wist niet wat ik me hierbij moest voorstellen. Jody heeft goed uitgelegd wat detacheren inhield en heeft ook aan mij gevraagd of ik er goed over wilde nadenken of detacheren iets voor mij was. Ik heb voor Daan gekozen, omdat Jody mij vanaf het begin de tijd en ruimte heeft gegeven die ik nodig had.


Wat betekent uitmuntend werkgeverschap voor jou?
Dat er oog is voor wie jij bent en dat je geen nummertje in een organisatie bent. En laat dat nou zijn waar Daan goed in is. ;)

Hoe heeft Daan jouw leven beïnvloed?
Daan heeft mij zekerder gemaakt. Ik moest toch wel even buiten mijn comfortzone treden om de vastigheid in een baan te verlaten. Nu ik eenmaal aan het werk ben, zou ik het juist wel leuk vinden om een keer een overstap te maken naar een andere gemeente om nog meer te ontwikkelen, want elke gemeente heeft weer een andere werkwijze.

Waarom zou jij Daan aanbevelen?
Daan is een fijne werkgever, omdat er aandacht voor je is. Niet alleen door je vaste contactpersoon maar ook door de andere collega’s.

Omschrijf in één zin wat werken bij Daan voor jou betekent.
Het vinden van gezelligheid en ontwikkeling op de werkvloer (van de gemeente en bij Daan zelf).

Ben jij benieuwd naar de traineeships binnen het Sociaal domein? Bekijk het aanbod.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Ontmoet Daan: Maak kennis met Freya
 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Freya
 • Algemeen

  Benut je vakantiedagen optimaal in 2024

  1707471804-Vakantiedagen2.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Freya

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn