1678700180-1675086562-Header-min.jpg | Ontmoet Daan: Maak kennis met Jacques

Ruimtelijk domein

Ontmoet Daan: Maak kennis met Jacques

30-01-2023

Jacques werkt als jurist bestemmingsplannen. Hij neemt je mee in de wereld van Daan. 

Wie ben je?
Ik ben Jacques Kroes, inmiddels 61, woonachtig in het centrum van Amersfoort. Daar woon ik nu tijdelijk met mijn bonuszoon. Dat laatste is een heel verhaal, bij gelegenheid zal ik daarover uitweiden.  

Wat is je functie?
Tja, goede vraag. Volgens mij ben ik jurist bestemmingsplannen. Ik zie mijzelf altijd als het mannetje met het oliekannetje.

In welke regio werk je?
Ik werk bij de gemeente Zuidplas. Een samengestelde gemeente (onder meer Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht) onder de rook van Rotterdam.

Waar word je blij van?
Van een beetje druk op de ketel, politiek gevoelige kwesties, juridische haarkloverij. Daar krijg ik wel blossen van op de wangen. Voor de rest word ik blij van geschiedenis, podcasts, boeken, reizen, beetje sporten (niet te veel, het moet een hobby blijven). 

Waarom past je baan bij je?
Ik vind het werken voor een overheid het allerleukste. Het werken voor de samenleving. De overheid beslaat een breed werkveld. En het werken in de ruimtelijke ordening is in dat brede werkveld weer iets wat helemaal mooi is. Het is plek waar zoveel samenkomt. Duurzaamheid, leefmilieu, groen, wonen en werken, vervoer… alles komt voorbij in die ruimtelijke ordening. Begrippen als hittestress. Stikstof. Het is zo in beweging. Echt een dynamisch veld. Daar hou ik van. Ik zit nog niet te wachten op die geraniums om erachter te gaan zitten.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De dynamiek. Het politieke aspect. Samenwerken om een probleem op te lossen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Om de dag te beginnen, eerst een sloot koffie. Ik werk met lijstjes. Daarop staat wat ik zo’n beetje moet doen die dag. Er zijn dagen genoeg dat er niets doorgestreept wordt van dat lijstje omdat er van alles dwars doorheen komt. Vaak staan er een aantal afspraken. Die moet ik dan nog voorbereiden. Heel veel mailtjes en telefoontjes. Flexibel zijn en prioriteiten stellen. En proberen te genieten van de hectiek.

Wat zijn je ambities?
Mijn ambitie is nog verder doorgroeien in mijn vak, en in staat zijn mijn kennis ook over te dragen aan minder ervaren collega's. Beetje lesgeven lijkt me geweldig.

Wat maakt jou de leukste in je vakgebied?
Dat ik heel benaderbaar ben, gevoel voor humor heb en niet zo snel in de gordijnen hang. Misschien ook wel dat ik gepassioneerd ben in mijn werk.

Waar zou je er nog meer uit willen halen?
Kennis van het werk. Er gebeurt zoveel. En ik wil er zoveel van weten.

Hoe heb je Daan leren kennen?
Een paar maanden geleden ben ik weggegaan bij mijn toenmalig bureau. En al zoekende kwam ik Daan tegen, toeval in zekere zin. Ik reageerde op een vacature en voor ik het wist had ik Tim Nagtegaal aan de lijn.

Waarom heb je voor Daan gekozen?
Ik heb voor dit bedrijf gekozen omdat ik heel leuke gesprekken heb gehad. Het verliep eigenlijk een tikje chaotisch met Zoom-gesprekken en alles binnen een heel kort tijdsbestek. Die hele sfeer vond ik geweldig. Het latere kennismakingsgesprek in Utrecht was leuk. Leuke omgeving, geen gedoe. Ik denk dat de spontaniteit, het enthousiasme, de lichte mate van chaos en de hectiek mij verliefd deed worden op dit bedrijf. En ik heb er nog geen dag spijt van. Het is leuk.


 

"Ik kan niet genoeg benadrukken hoe blij ik word van het werken voor deze organisatie."

 


Wat betekent uitmuntend werkgeverschap voor jou?
Een grote mate van betrokkenheid. De snelheid waarmee zaken geregeld worden. De benaderbaarheid. De sfeer die het bedrijf uitstraalt. De faciliteiten die geboden worden.

Hoe heeft Daan jouw leven beïnvloed?
Het heeft me blij gemaakt met mijn werk. Ik was bij mijn vorige bedrijf een beetje uitgekeken. Tijd voor een ander behangetje dus. Ik merk dat ik oprecht blij ben. Weer geïnspireerd. Verder heb ik hier alleen enthousiaste leuke mensen getroffen. Ik kan alleen maar zeggen dat Daan mijn leven in dat opzicht positief beïnvloed heeft.

Waarom zou jij Daan aanbevelen?
Voor beginners is het een geweldig leuk bedrijf om bij te starten. Het geeft de mogelijkheid om ervaring op te doen. Dat is op zichzelf misschien niet uniek, maar wat wel uniek is, is het bedrijf dat je begeleid. Alle faciliteiten die ze je bieden. En het enthousiasme is heerlijk. Maar ook voor ouderen zoals ik. Het is een heerlijk bedrijf om voor te werken. De mensen die er werken maken je blij. Mijn ervaring is heel goed. Dit bedrijf beveel ik bij iedereen aan.

Omschrijf in één zin wat werken bij Daan voor jou betekent.
Werken bij Daan maakt mij blij, oprecht.

Hebben wij iets niet gevraagd en dat je nog wel zou willen vertellen?
Ik kan niet genoeg benadrukken hoe blij ik word van het werken voor deze organisatie.

Wil jij ook werken binnen het Ruimtelijk domein? Bekijk hieronder de leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Jacques
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Jacques
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Jacques

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn