1678700178-1667902318-Header-min.jpg | Ontmoet Daan: Maak kennis met Joey

Sociaal domein

Ontmoet Daan: Maak kennis met Joey

08-11-2022

Joey werkt via Daan als Klantmanager Inkomen/Inkomensconsulent

In welke regio werk je?
Dit is afhankelijk van de opdracht. De meeste opdrachten zitten binnen een uur rijden van de regio Apeldoorn. Ik heb gewerkt in de regio Utrecht, in Harderwijk, maar nu werk ik bijvoorbeeld in Emmeloord.

Waar word je blij van?
Dat zijn natuurlijk veel dingen. Als ik thuiskom van een dag werken wil mijn tweejarige dochter bijvoorbeeld even dansen met papa. Ook vind ik het fijn om mijn pasgeboren zoon te knuffelen. Sowieso is leuke dingen doen met het gezin altijd goed. Maar als zij een dagje weg zijn, dan vind ik het ook heerlijk om de hele dag te Netflixen. 

In de uitoefening van mijn werk zit ik veel achter de computer. Niets is dan ook lekkerder om na het werk nog even te gaan sporten en je hoofd leeg te maken. 

Sinds deze zomer heb ik ook een nieuwe hobby, namelijk zelf pizza's bakken in de tuin voor familie en vrienden. Het maken van een luchtig en krokant pizzadeeg is een ware kunst die door velen wordt onderschat. Tot slot maak je mij ook erg blij met een koud biertje op het terras, heerlijk met een paar goede olijven.

Waarom past je baan bij je?
Daan is een ambitieus en fris detacheringsbureau dat ervoor zorgt dat je als werknemer je werkzaamheden met plezier uitvoert. 

Tijdens mijn eerste gesprek met Daan merkte ik dat Daan niet enkel een detacheerder was zoals veel andere, maar juist ook de inhoudelijke kennis had over de werkzaamheden die ik uitvoer. Het team Daan Amersfoort heeft een aantal vaste gezichten waardoor zij ook de beschikking hebben over een uitgebreid netwerk. Deze combinatie gaf mij het vertrouwen dat zij de juiste opdrachten voor mij zouden vinden. 

 

 

 

 

 

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Elke werkdag is anders, behalve mijn start met een bak koffie. Vervolgens start ik de computer op en controleer ik mijn e-mails. Ik bekijk of er bijvoorbeeld spoedgevallen zijn die eerst opgepakt moeten worden. Een spoedgeval is bijvoorbeeld een dreigende woninguitzetting vanwege huurachterstand. Je probeert dan samen met andere organisaties zoals bewindvoerders of een verhuurder een oplossing te vinden, zodat een woninguitzetting wordt voorkomen.  

Vervolgens kijk ik of er nieuwe aanvragen voor een bijstandsuitkering binnen zijn gekomen. Bij een nieuwe aanvraag wordt de klant uitgenodigd voor een intakegesprek. In het gesprek probeer ik de situatie van de klant in kaart te brengen en toets ik de informatie uit het gesprek direct aan wet- en regelgeving. Heeft iemand bijvoorbeeld niet alsnog recht op een herleving van WW-rechten? Of is er sprake van verwijtbare werkloosheid? Het vertalen van informatie uit een gesprek naar wet- en regelgeving maakt je werk uitdagend en zorgt ervoor dat je boeiende, maar soms ook uitdagende gesprekken hebt met klanten. 

Ook heb je regelmatig gesprekken met een klant over de rechten en plichten van de uitkering. Wat gebeurt er met de uitkering als de klant aan het werk gaat of gaat samenwonen? Wat gebeurt er met de uitkering als een inwonend kind 21 jaar wordt? Middels een gesprek probeer ik de informatie zo begrijpelijk mogelijk over te brengen aan de klant. 

Als ik heb vastgesteld dat een uitkering wijzigt, dan ga ik een rapportage opstellen om een besluit te kunnen nemen. Soms is het noodzakelijk om naast wet- en regelgeving ook jurisprudentie te raadplegen. Hier kun je soms uren of dagen mee bezig zijn. Dit is echter noodzakelijk om een goed juridisch besluit te kunnen nemen. Vervolgens stuur ik het schriftelijke besluit naar de klant middels een beschikking.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Door de detachering ben ik werkzaam bij verschillende gemeenten, waarbij elke opdracht anders is. Elke gemeente vult de functie van een inkomensconsulent anders in. Zo beoordeel je bij de ene gemeente enkel aanvragen levensonderhoud en bij de andere gemeente beoordeel je ook aanvragen voor de kosten van een bril of een wasmachine. Deze afwisseling houdt mij fris. Ik ben namelijk niet het type persoon dat 20 jaar hetzelfde werk wil doen. Ik vind ontwikkeling en afwisseling erg belangrijk. Ook vind ik het leuk om veel nieuwe collega's te ontmoeten, waarbij ik ook leer van hoe zij hun werkzaamheden uitvoeren.

Door mijn werkzaamheden bij verschillenden gemeenten heb ik geleerd om te werken met verschillende systemen, procedures en soorten beleid. Het maakt je flexibel. Ook ervaar ik welke werkwijze beter werkt dan de andere en kan ik gemeenten en ook collega's hierover adviseren.

Wat zijn je ambities?
Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen. Ik ben inmiddels meerdere jaren werkzaam als inkomensconsulent en ik wil op den duur stappen zetten richting de functie van Kwaliteitsmedewerker of projectadviseur. 

Daan ondersteunt mij bij deze ambitie en heeft het mogelijk gemaakt om binnenkort te starten met een aanvullende opleiding. Toen ik mijn ambitie uitsprak werd dit direct opgepakt en werd er meegedacht over de mogelijkheden. Dit maakt Daan voor mij Daan! 

Wat maakt jou de leukste in je vakgebied?
Zet mij in een gemeentehuis neer, vertel waar het koffieapparaat staat en ik weet mijzelf te redden. Als detacheringskracht word ik vaak ingezet bij ziekte, zwagerschap of drukte. Daardoor heb ik geleerd om hard, maar vooral ook zelfstandig te werken. Collega's kunnen dit waarderen omdat zij vaak geen extra tijd hebben om iemand in te werken. Daarnaast ben ik makkelijk benaderbaar en heb ik altijd tijd om collega's te helpen en adviseren bij het maken van bepaalde besluiten.

Wat zou je nog meer uit je werk willen halen?
In het werk als inkomensconsulent word je vaak geconfronteerd met problematiek van anderen. Het goed hebben is niet altijd vanzelfsprekend. Sommige mensen komen in een positie terecht waar zij niks aan kunnen doen. Het "kunnen" werken en gezond zijn is een bevoorrechte positie die eenieder in die positie soms meer moet waarderen. 

 


 

"Daan zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga en dat mijn werk wordt gewaardeerd"

 Hoe heb je Daan leren kennen?
Via LinkedIn ben ik benaderd door Daan voor een kennismakingsgesprek. Destijds zat ik in een positie waarin ik zekerheid wilde omdat ik voor het eerst vader werd. Gelukkig kon Daan direct die zekerheid bieden door een leuke opdracht en een vaste aanstelling.

Waarom heb je voor Daan gekozen?
Tijdens het eerste gesprek werd ik overtuigd waar Daan voor staat en wat de mogelijkheden waren. Daan hanteert een persoonlijke aanpak waarbij je contactpersonen weten wat er speelt bij jou, maar ook binnen jouw werkveld. Ook is er weinig uitstroom van adviseurs waardoor je dezelfde contactpersonen houdt. Dit waardeer ik enorm. 

Ook besteedt Daan aandacht aan bijscholing. Zo wordt er jaarlijks een opleidingsaanbod samengesteld waardoor je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen je werkveld.

Wat betekent uitmuntend werkgeverschap voor jou?
Ik vind het belangrijk dat een werkgever ook meedenkt met een werknemer, zowel op het gebied van werk als privé. Zo werd het goede functioneren ongevraagd extra beloond. Dit vind ik geen vanzelfsprekendheid bij een detacheringsbureau. Ik vind dit een grote blijk van uitmuntend werkgeverschap.

Hoe heeft Daan jouw leven beïnvloed?
Daan zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga en dat mijn werk wordt gewaardeerd.


Waarom zou jij Daan aanbevelen?
Ik werk met plezier bij Daan omdat zij uitdagende opdrachten hebben waarbij je jezelf verder kunt ontwikkelen. Vooral als jonge professional is het belangrijk om ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers. Hier leer je veel van! Ook zorgt Daan voor een goede waardering van je werk en leuke extra's. 

Zo zien velen mij nu in het weekend cruisen op de Daan Phatfour (Fatbike). 

Omschrijf in één zin wat werken bij Daan voor jou betekent.
Zekerheid van werk, maar toch ook de afwisseling en de uitdaging in de invulling van het werk.

Wil jij ook werken binnen het Sociaal domein? Bekijk hieronder de leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Joey
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Joey
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Joey

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn