1657697155-ontmoet_Mireya_daan_onderwijs_header.jpg | Ontmoet Daan: Maak kennis met Mireya

Onderwijs

Ontmoet Daan: Maak kennis met Mireya

13-07-2022


Mireya werkt via Daan als docent op een basisschool en zij neemt je mee in haar reis binnen de wereld van Daan.

Wat is je functie?
Ik ben docent op een basisschool in de regio Zuid-Holland. Ik geef op dit moment les aan groep 8. Het is een kleine school en er zitten maar 15 leerlingen in de klas. Het is een fijne school en een fijne klas. Deze school is door de Minister van Onderwijs aangeduid als ‘moeilijke’ school. Ik vind het hier juist makkelijker dan op een ‘makkelijke school’.

Waar word je blij van?
Van heel veel dingen, vaak kleine en vanzelfsprekende dingen. Bijvoorbeeld: blije mensen, de zon, van lekker eten en muziek. Als ik blije kinderen heb en een leuke klas, ga ik elke dag met zin werken. Sowieso vind ik het leuk om bij kinderen te zijn. Of het nou leuke kinderen zijn of niet zo leuke, ik vind het altijd fijn om ze kennis bij te dragen of om ze te begeleiden. Daarnaast zijn de kleine dingen ook heel belangrijk, zeker na corona. Soms maken we ons druk en bepalen we dat maar één ding ons blij kan maken, maar als je wat ouder wordt zoals ik, ben je blij dat je opstaat ’s morgens, met een nieuwe dag.

Waarom past je baan bij jou?
Ik houd van uitdagingen, via Daan word ik bij verschillende scholen ingezet, wat best spannend en uitdagend kan zijn. Ik ben in Nederland opgegroeid, heb toen een tijdje in Curaçao gewoond en ben uiteindelijk weer in Nederland gaan wonen. Ik ben op Curaçao in het onderwijs gestapt. Toen ik in Nederland kwam, had ik nog geen ervaring met het onderwijs hier. Ik wilde meer leren, hoe wordt het onderwijs hier beleefd, dus ik moest van mezelf bij veel verschillende scholen gaan kijken. Je daagt jezelf uit als je elke keer weer bij een nieuwe school komt: kan ik dit aan? Elke school heeft z’n eigen cultuur. In de vier jaar dat ik nu bij Daan werk, heb ik op acht verschillende scholen lesgegeven.  

 


"Werken bij Daan is leerzaam en uitdagend."


 

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat ik dus bij de verschillende scholen voor de klas sta. Ik vind de afwisseling heel fijn. Wat ik heel erg fijn vind, is het contact met mijn adviseur, daar heb ik een goede band mee. Ik kan hem ieder moment van de dag spreken. Dat is niet zo bij een school, je kunt niet elke dag de personeelschef te pakken krijgen. Als ik iets aan Daan wil vragen ga ik rechtstreeks naar mijn adviseur en heb ik meteen mijn antwoord. Ik ben nog nooit met een vraag blijven zitten omdat iemand van Daan mij niet heeft kunnen helpen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik begin de dag met collega’s in de koffiekamer, daarna ontvangen we samen de leerlingen. Met de leerlingen neem ik de dagplanning door en dan gaan we samen aan de slag. Aan het einde van de dag rond ik alle administratie en voorbereidingen voor de volgende dag af. Nu ik aan groep 8 lesgeef, doe ik nog meer. We gaan op kamp met de kinderen, we zijn bezig met de eindmusical, dus ik maak extra lange dagen.

Wat zijn je ambities?
Ik ben nu bezig met een opleiding gedragsspecialist, één van mijn ambities is om deze succesvol af te ronden. Doordat ik via Daan op veel verschillende scholen terechtkwam, ben ik kinderen tegengekomen met gedragsproblemen, die een bepaalde aandacht vragen door hun gedrag. Ondanks mijn ervaring kwam ik er niet helemaal uit hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Nadat ik weer een keer van school was gewisseld dacht ik: ik wil hiermee aan de slag. Als ik op verschillende scholen blijf werken, wil ik een gereedschapskist hebben die mij helpt met deze kinderen. Door mijn opleiding leer ik hoe ik moeilijk gedrag kan helpen verbeteren. Daarnaast vind ik dat als je in het onderwijs zit, het een levenslange studie is. Je houdt nooit op met leren. Kinderen veranderen en ontwikkelen zich, dus je moet als leraar zorgen dat je die veranderingen aankunt.

Wat maakt jou de leukste in je vakgebied?
Ik doe elke dag mijn best door de kinderen elke schooldag als een fijne en succesvolle dag te laten ervaren. Ik ben er voor mijn kinderen, ik ben de grappigste, zeggen ze altijd. De klas is eigenlijk een kleine leefgemeenschap van mij en mijn leerlingen. We moeten allemaal, zowel ik als de kinderen, onszelf kunnen zijn. In de klas heb ik het ook altijd over “we” en niet “jullie”. We zijn er samen bij betrokken.

Waar zou je er nog meer uit willen halen?
Ik wil ervoor zorgen dat mijn adviseur blij met mij is zoals hij nu is, en dat graag zo houden.

Hoe heb je Daan leren kennen?
Ik kwam net terug uit Curaçao, een nieuw schooljaar begon en ik heb me ingeschreven op een vacaturesite. Vanuit Daan heeft iemand mij gevonden en contact met mij opgenomen, of ik bij Daan wilde komen werken. Elk jaar wil ik nog blijven, en gelukkig wordt me ook nog elk jaar gevraagd of ik wil blijven.

Waarom heb je voor Daan gekozen?
Daan biedt mij de mogelijkheid om bij verschillende scholen te werken. Vanaf dag 1 voel ik me al helemaal thuis bij Daan. Zeker wanneer je zoals ik een tijdje in het buitenland hebt gezeten en weer moet integreren. Ik voelde meteen bij Daan dat ik niet zoveel moeite hoefde te doen om te integreren en geaccepteerd te worden.

 


"Uitmuntend werkgeverschap is oog en oor hebben voor je werknemers."


 

Hoe heeft Daan je leven beïnvloed?
Doordat ik bij verschillende scholen terecht ben gekomen, heb ik veel meer kennis heb opgedaan over het onderwijs in Nederland. Ik heb mijn kennis als docent verrijkt door op verschillende scholen met verschillende culturen les te geven. Het eerste wat je op een nieuwe school leert is jezelf aanpassen. De flexibiliteit en manier van denken die dat met zich meebrengt heeft me gevormd. Je moet werken met verschillende types mensen, dus je leert verschillende karakters kennen en je doet mensenkennis op.

Waarin zou jij Daan aanbevelen?
Omdat je bij Daan geniet van uitmuntend werkgeverschap. Dat is gewoon waar. Iedereen is altijd bereikbaar, dat is heel belangrijk. Ik heb gewoon een hele goede ervaring bij Daan. Daan zorgt goed voor zijn medewerkers, er wordt me meteen verteld: ‘Dat regelen we wel.’ Ik ga door Daan met plezier naar mijn werk toe. Ik weet elke dag dat ik het voor Daan doe.

 

Wil jij ook werken in het onderwijs? Bekijk hieronder de leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Ontdek de wereld van uitmuntend werkgeverschap bij...

  1721287623-Header blog Uitmunted werkgeverschap.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Mireya
 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Mireya
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Mireya

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn