1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Maak kennis met Pieter: van watersport naar een klaslokaal

Onderwijs

Maak kennis met Pieter: van watersport naar een klaslokaal

05-04-2024

Ontmoet Pieter

Pieter is docent Nederlands en Muziek bij Daan. Hij is iemand met ontzettend veel energie: voordat zijn werkdag begint heeft hij al vijf kilometer hardgelopen. Dat is zijn manier om de dag voortvarend en enthousiast te beginnen, en tegenwoordig doet hij dit vijf tot zes keer per week.

Stel je voor: het is nog donker buiten, de meeste mensen slapen nog, en daar is Pieter, die door de straten van Den Haag rent om zich op te laden voor de dag. Soms maakt hij een pitstop bij het Centraal Station, niet voor de trein, maar om een miniconcert te geven. Jawel, Pieter speelt piano daar op het station, een openbare plek waar hij, voordat de koffiezaak opengaat, even stopt om zijn muzikale talent te delen.

Pieter is niet alleen leraar Nederlands; hij is ook een gepassioneerde muziekleraar. Zijn leven is een symfonie van onderwijs en muziek, perfect op elkaar aansluitend. Maar hoe is hij op dit pad beland? Zijn weg hiernaartoe was allesbehalve normaal. Van een zoekende docent tot een geïnspireerde onderwijskracht bij Daan. Dankzij een toevallige ontmoeting in een Haags koffietentje heeft Pieter bij Daan een thuis gevonden waar hij allebei zijn passies kwijt kan.

Wat Pieter het meest waardeert in het lesgeven zijn de kleine, betekenisvolle interacties: een praatje, een glimlach en een boks. Het voelt vaak alsof hij meer is dan alleen een leraar; hij is een mentor, een vriend en iemand bij wie de leerlingen terechtkunnen zelfs als ze niet in zijn klas zitten.

 


 

Het is een luxe cadeautje dat de kinderen met mij willen praten en mij schijnbaar de juiste docent vinden om dit mee te doen. Daar ben ik heel trots op! "

 


 

Pieter had nooit verwacht dat hij leraar zou worden. Hij begon op het water, als surfleraar en zeilinstructeur, en vond langzaam maar zeker zijn roeping in het onderwijs. Geen enkele dag is hetzelfde voor Pieter, en dat is precies wat zijn leven zo opwindend maakt. Elke dag biedt een nieuwe kans om te leren, te groeien en zijn liefde voor kennis en muziek te delen.

Pieters verhaal volgt geen vast script, maar dat is juist de charme. Volgens Pieter is het leven zoveel rijker wanneer je je eigen unieke melodie speelt en dat is wat hij elke dag doet, zowel in de klas als achter de piano op het station.

Wil jij ook werken in het Onderwijs? Bekijk hieronder de leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Maak kennis met Pieter: van watersport naar een klaslokaal
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Maak kennis met Pieter: van watersport naar een klaslokaal
 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | Maak kennis met Pieter: van watersport naar een klaslokaal

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn