1707749188-Ronald header.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

Ruimtelijk domein

Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

12-02-2024

Ronald werkt als adviseur Ruimtelijk domein bij Daan Rotterdam. Hij neemt je mee in zijn reis binnen de wereld van Daan. 

Waar word je blij van?
Van muziek! Een lekker breed antwoord natuurlijk, maar waar ik heel blij van word is het bezoeken van concerten en festivals. Lekker met vrienden nieuwe bandjes ‘ontdekken’, biertje erbij en gaan! Daar krijg ik automatisch veel energie van. De laatste jaren valt het mee als het gaat om het aantal concerten – ook mede dankzij de coronajaren natuurlijk – dus er is veel in te halen! 

Waarom past je baan bij jou?
Ik vind het enorm tof om mee te kunnen denken en te kunnen sparren met mensen over een volgende stap in de vorm van een nieuwe opdracht of baan, om daar echt de mediator in te zijn. Dat begint natuurlijk altijd met goed kunnen luisteren en ervoor zorgen dat je iemand op persoonlijk vlak echt leert kennen. Vanuit daar maak je de (oprechte) connectie, wat uiteindelijk –hopelijk – leidt tot een langdurige samenwerking! Het Ruimtelijk Domein is natuurlijk een heel breed vakgebied dat blijft groeien. De specialisten binnen dit domein hebben vaak een enorme passie voor hun rol binnen dit domein en ik vind het boeiend om de vele verhalen over het werkveld te horen. Als recruiter leer ik daar zelf nog steeds elke keer weer van. Aan mij natuurlijk de taak om concreet te achterhalen wat de wensen, interesses en vooral behoeften zijn in die volgende opdracht of baan bij de gemeente: wat zijn je interessegebieden of juist totaal niet? 

Wat vind je het leukste aan je werk?
Wanneer het lukt om voor een professional de juiste match te maken en algauw te horen dat diegene helemaal op zijn plek zit en de gemeente zelf ook helemaal tevreden is. Alle energie die je erin hebt gestoken wordt dan beloond! En ik vind het leuk dat je het vaste gezicht van Daan blijft voor hem of haar als contactpersoon. Zo heb ik een aantal professionals al binnen hun gemeente mogen bezoeken en weet ik op die manier wat er speelt. Bij Daan zelf vind ik de relaxte sfeer en tegelijkertijd gedrevenheid die er (dankzij mijn leuke collega’s!) bij Daan is en die je op de werkvloer voelt. Het valt mij op dat de energie altijd goed is en iedereen een positieve mindset heeft. Kortom: een hele toegankelijke en warme sfeer! Samen naar succes toewerken staat hier hoog in het vaandel.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Die is bijna nooit hetzelfde! Het vaste stramien dat voor mij werkt is als volgt: ik begin altijd met het checken en beantwoorden van de laatste reacties op appjes, e-mails en LinkedIn-berichten van (potentiële) kandidaten voor de uitvraag/het profiel die ik op dat moment uit heb staan. Hierna volgt een korte dagstart waarin ik met het hele RO-team van de vestiging de focus van de dag qua in te vullen vacatures, deadlines en afspraken doorneem. Op die manier weet je wat er speelt en kun je je focus hierop aanpassen. Met die doelen ga ik meestal aan de slag met concrete projecten door o.a. professionals vanuit mijn pool en meerdere kanalen te benaderen. Daarna vult de dag zich vaak ook ‘vanzelf’ vanuit eerder gepleegde telefoontjes en de output die daaruit komt. Je moet snel kunnen schakelen en linkjes kunnen leggen met bijvoorbeeld nieuwe uitvragen vanuit een gemeente die er gisteren nog niet waren maar waarvan jij wel weet: mijn professional heeft voor deze rol een ideaal profiel! Verder probeer ik er zoveel mogelijk voor te zorgen dat ik dagelijks minimaal 1 tot 2 kennismakingen heb: het liefst fysiek (hoe persoonlijker, hoe beter natuurlijk) maar vaak genoeg ook online. 

Wat zijn je ambities?
Aha, de bekende ‘waar-zie-jij-jezelf-over-vijf-jaar’. Ik ben nu ruim 6 maanden onderweg en omdat ik nieuw ben in dit vakgebied wil ik de wereld van Ruimtelijke Ordening steeds beter leren kennen en vanuit daar verder!

Wat maakt jou de leukste in jouw vakgebied?
Ik geef professionals de tijd en ruimte om hun persoonlijke verhaal te doen. Het wordt vaak onderschat hoe belangrijk het is om met een open blik een gesprek aan te gaan, voordat je direct het cv induikt. 

Waar zou je nog meer uit willen halen?
Mijn kennis en kunde nog meer verbreden binnen het Ruimtelijk Domein. Ik heb al aardig wat uitdagende – en ook leuke –profielen onder de knie, maar zoals eerder benoemd: je bent hier nooit uitgeleerd! Ik ben ervan overtuigd dat dit automatisch bijdraagt aan nog sneller een slimmere match maken.


 

Ik had vanaf het begin een goed gevoel als in: ik zie mijzelf hier wel echt werken, even los van de inhoud die natuurlijk steeds duidelijker wordt gedurende het proces"

 


Hoe heb je Daan leren kennen?
Via Daan-collega Neville Vermeulen (hr-medewerker Zorg). Wij kennen elkaar vanuit onze vorige werkgever. Hij heeft een balletje opgegooid en zodoende kwam ik in contact met Nadine van Dam en had ik binnen 3 dagen mijn kennismakingsgesprek. 

Waarom heb je voor Daan gekozen?
Vanwege de warme en open sfeer die er heerste op de vestiging in Rotterdam. Ik had gewoon vanaf het begin een goed gevoel als in: ik zie mijzelf hier wel echt werken, even los van de inhoud die natuurlijk steeds duidelijker wordt gedurende het proces. Ik ben hiervoor een paar jaar werkzaam geweest als recruiter voor een e-commercebedrijf en ik was op zoek naar meer verdieping als het gaat om het maken van een langdurige match. Na drie gesprekken was het voor mij duidelijk dat Daan de club voor mij was!

Wat betekent uitmuntend werkgeverschap voor jou?
Dat zit hem voor mij echt in het blijven faciliteren en meedenken met iemand nadat een professional zijn eerste werkdag/-week erop heeft zitten. Dat je met dezelfde aandacht en zorg waarmee je iemand hebt bemiddeld diegene ook blijft volgen en faciliteren op welk vlak dan ook! Zo zorg je ervoor dat je blijft meedenken en laat zien dat je er voor diegene bent. Daar is Daan ijzersterk in. 

Waarom zou jij Daan aanbevelen?
Daan is een energieke en flexibele werkgever waar heel veel mogelijk is. Je wordt continu uitgedaagd om voor jezelf ambitieuze doelen te stellen, op een manier die voor jou werkt!

 

Wil jij ook werken binnen het Ruimtelijk domein? Bekijk hieronder de leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Ontdek de wereld van uitmuntend werkgeverschap bij...

  1721287623-Header blog Uitmunted werkgeverschap.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald
 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn