1697531652-Header saskia.jpg | Ontmoet Daan: Maak kennis met Saskia

Sociaal domein

Ontmoet Daan: Maak kennis met Saskia

17-10-2023

Saskia werkt als Wmo-consulent en kwaliteitsmedewerker Wmo. Ze neemt je mee in haar reis binnen de wereld van Daan. 

Wie ben je?
Ik ben Saskia, 41 jaar, en ik woon met mijn dochter van 11, mijn vriend en onze 3 katten in Hellevoetsluis. 

Wat is je functie?
Ik werk afwisselend als Wmo-consulent en als kwaliteitsmedewerker Wmo. Als Wmo-consulent behandel ik meldingen van burgers die vanwege een beperking, handicap of aandoening moeite hebben met dagelijks functioneren/meedoen. Zij kunnen een hulpvraag hebben op het gebied van wonen, vervoer, verplaatsen, huishouden, daginvulling, dagstructuur, noem maar op. Ik ga dan meestal bij deze mensen op huisbezoek om te kijken of zij hun hulpvraag op eigen kracht of met hulp uit hun netwerk kunnen oplossen. Lukt dit niet, dan bekijk ik wat we vanuit de Wmo voor hen kunnen betekenen. Denk dan aan oplossingen zoals een traplift, een scootmobiel, een rolstoel, huishoudelijke ondersteuning. Ik heb ergotherapie gestudeerd, dus mijn expertisegebied is woningaanpassingen, vervoersvoorzieningen, zoals scootmobielen en aangepaste fietsen, en rolstoelen. Ik doe dit werk al ruim 15 jaar, dus ik ben op zich behoorlijk allround, maar als ik mag kiezen, behandel ik het liefste meldingen voor complexe woningaanpassingen en complexe rolstoelen. Ook haal ik veel voldoening uit het behandelen van meldingen van kinderen. Als kwaliteitsmedewerker Wmo werk ik meer "achter de schermen". Wat een kwaliteitsmedewerker doet is echt per gemeente verschillend. Een erg afwisselende functie dus, van het toetsen van rapportages/adviezen van Wmo-consulenten tot het schrijven van formats voor beschikkingen en andere brieven, het coachen van Wmo-consulenten, procesoptimalisatie en nog veel meer.

In welke regio werk je?
Ik val onder de vestiging Breda en ik kan worden ingezet in Zuid-Holland (tot onder Den Haag), Zeeland en West-Brabant. Een flinke regio, maar wel een erg leuk gebied met grote steden, kleine dorpjes en alles daartussenin. Het is leuk om te zien hoe verschillend de mentaliteit is tussen de verschillende gebieden waar ik al heb gewerkt.

Waar word je blij van?
Ik word van veel dingen blij, zowel privé als op werkgebied. Zo word ik privé ontzettend blij van mijn dochter van 11. Voor mijn gevoel was ze gisteren nog een kleutertje en nu gaat ze al bijna naar de middelbare school. Ik word ik erg blij van breien en haken. Klinkt stoffig en ouderwets, maar ik vind het heerlijk. Ik ben erg creatief en dat kan ik niet altijd kwijt in mijn werk.. Daarnaast kan het ook erg mindful zijn. Ik word er rustig van; ik ben dan alleen maar bezig met wat ik aan het maken ben, waardoor mijn drukke gedachten naar de achtergrond verdwijnen. Om die reden doe ik ook aan yoga. Op werkgebied word ik heel blij als ik iemand kan helpen. Het klinkt misschien cliché, maar ik vind het mooi om mensen in hun eigen kracht te zetten. Of dat nu een burger is die door een scootmobiel weer naar de markt kan of een Wmo-consulent die ik door mijn coaching zie groeien in zijn of haar functie. Soms kom ik bij mensen thuis die aanvankelijk flink in de weerstand zitten. "Wéér zo'n ambtenaar. Die zal wel weer lastig gaan doen en zeggen dat het allemaal niet kan. En het zal ook wel weer ontzettend lang gaan duren allemaal". Ik vind het een uitdaging om die weerstand weg te nemen en het tegendeel te laten zien. Het hoeft allemaal niet zo serieus en klinisch. 

Ik heb inmiddels goed geleerd om de sfeer een beetje aan te voelen. Sommige mensen vinden het heel spannend om bezoek te krijgen van "iemand van de gemeente". Ik word er dan blij van als ik daar wegga en er wordt gezegd dat ze het gesprek heel fijn hebben gevonden.

Waarom past je baan bij jou?
Na 14 jaar bij dezelfde gemeente gewerkt te hebben, was ik toe aan wat meer afwisseling. Ik vind het superleuk om te zien hoe verschillend er gewerkt wordt bij de opdrachtgevers waar ik tot nu toe voor heb gewerkt. Heel leerzaam ook; ik heb in de afgelopen anderhalf jaar heel veel "aha-momenten" gehad. Dat stop ik allemaal in mijn rugzak en neem ik mee naar een volgende opdracht. Bij mijn vorige werkgever raakte ik een beetje vastgeroest en dat past helemaal niet bij mij. Bij Daan krijg ik ook de kans om zowel als Wmo-consulent als als kwaliteitsmedewerker te werken. Dat houdt de afwisseling er lekker in en zo wordt het niet zo snel saai. Ook krijg ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen en er wordt daarin heel fijn met me meegedacht. Daan als detacheringsbureau past ook goed bij mij. Ik hou wel van nét wat anders dan anders. En vooral ook niet te serieus: "Geen kapsones, wel ballen". Ik heb nog nooit eerder gelachen tijdens het doorlezen van een arbeidsovereenkomst. Nu wel. Ik hou daarvan. Er wordt ook goed voor de werknemers gezorgd. Als er een probleem is, zakelijk of privé, wordt er met je meegedacht om tot een passende oplossing te komen. En die oplossingen zijn soms best out of the box. Hoewel ik niet vaak bij Daan op kantoor kom, voel ik me wel onderdeel van Daan. Maar er wordt ook veel georganiseerd voor de werknemers zoals borrels en deze zomer hadden we een heus festival. Hoe leuk is dat?

Wat vind je het leukste aan je werk?
De afwisseling. Naar verschillende plekken, verschillende opdrachtgevers, verschillende werkwijzen, verschillende functies. Ik vind het een uitdaging om me het beleid en de systemen bij een nieuwe opdrachtgever zo snel mogelijk eigen te maken. Zo kan ik snel zelfstandig aan de slag en doen waarvoor ik de opdracht heb gekregen: de druk verlichten bij het vaste team. Natuurlijk is het ook leuk om nieuwe collega's te leren kennen. Met sommigen heb ik nu nog wel contact, ook al is de opdracht al voorbij.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn werkdagen zien er heel afwisselend uit. Ik ga 1 à 2 keer per week naar kantoor en de rest werk ik thuis. Thuis ben ik wel een stuk productiever, maar ik vind het ook fijn om op kantoor te zijn, onder de mensen. De helft op kantoor en de helft thuis vind ik een mooie combi. Ik begin sowieso de dag met een kop koffie of thee. Ik check dan tegelijkertijd mijn mail en mijn agenda voor die dag. Ik probeer huisbezoeken en administratieve tijd zoveel mogelijk af te wisselen, maar ik vind het ook wel eens lekker om een hele dag alleen maar verslagen uit te werken. Dat vind ik het fijne aan mijn werk: de vrijheid om mijn dag en week zelf in te delen.


 

" Daan betekent voor mij onwijs veel afwisseling in werkzaamheden, gezichten en locatie, maar wel met de vastigheid van dezelfde werkgever met dezelfde voorwaarden. "

 


 

Wat zijn je ambities?
Mijn ambities zijn een beetje all over the place op het moment. Heel veel dingen lijken me leuk: projectmanagement, contractmanagement, beleidsadviseur. Maar het lijkt me ook heel leuk om intern bij Daan zelf te werken, als bijvoorbeeld adviseur sociaal domein. Ik heb geen haast, ik vind nu mijn huidige functies nog erg leuk. Ik heb er vertrouwen in dat er een moment komt waarop ik wel helder heb wat mijn volgende stap gaat zijn.

Wat maakt jou de leukste in jouw vakgebied?
Ik ben Plug & Play. Misschien een beetje oneerbiedig gezegd, haha. Zorg dat ik overal kan inloggen en dat ik weet waar ik welke informatie kan vinden en ik kan aan de slag. Uiteraard vind ik het superfijn om een aanspreekpunt te hebben waar ik mijn vragen kwijt kan (als ik het echt niet zelf kan vinden) of waar ik mee kan sparren. Maar je hoeft geen week naast me te zitten voordat ik aan de slag kan. Het liefst ga ik op dag 2 al op huisbezoek.

Waar zou je nog meer uit willen halen?
Daan biedt heel veel kansen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling: online trainingen via GoodHabitz, trainingen en intervisiemomenten vanuit Daan zelf. Daar kan ik meer uit halen. In 2022 ben ik bij Daan begonnen, redelijk kort na een burn-out. Ik heb mezelf de tijd gegeven om rustig te landen, maar nu mag ik wel weer stappen zetten en nieuwe dingen leren.

Hoe heb je Daan leren kennen?
Mijn vorige werkgever huurde veel mensen in via Daan. Ik hoorde alleen maar positieve verhalen van collega's. Ook waren de teammanagers erg te spreken over Daan. Dus toen ik toe was aan een nieuwe uitdaging heb ik Jeffrey, mijn contactpersoon binnen Daan, een berichtje gestuurd via LinkedIn. Een week later hadden we een gesprek via Teams, de volgende dag had ik een salarisvoorstel in de mail en voordat ik überhaupt tekende had ik al een opdracht. Ik heb voor de vorm nog wel gesprekken gehad met twee andere bureaus, maar Daan stak er met kop en schouders bovenuit.

Waarom heb je voor Daan gekozen?
Ik heb gekozen voor Daan omdat het bedrijf me het meeste aansprak, ik heb met Daan verreweg het fijnste gesprek gehad. Ik kreeg open en eerlijk antwoord op mijn vragen zodat ik het vertrouwen had dat ik niet voor verrassingen zou komen te staan na het tekenen van mijn contract. Ik heb nog geen moment spijt gehad.

Wat betekent uitmuntend werkgeverschap voor jou?
Er zijn voor je mensen en niet alleen als het allemaal goed gaat, maar juist in moeilijkere tijden. Zorgen dat je mensen zich gewaardeerd en gezien voelen. Zorgen dat je mensen zich veilig voelen om te kunnen zijn wie ze zijn, maar ook om fouten te maken. Ik weet dat ik gesteund word vanuit Daan als ik bij een opdrachtgever tegen een probleem aanloop, in een conflict beland of als er te veel van me wordt gevraagd. En ook zorgen voor de nodige ontspanning door het organiseren van de beste borrels en feestjes.

Hoe heeft Daan jouw leven beïnvloed?
Ik ga weer met plezier naar mijn werk en ik heb vertrouwen in mijn toekomst. Ik krijg energie van werken voor Daan. Sommige collega's bij opdrachtgevers noemen me wel eens een cheerleader voor Daan en zo voelt het ook wel een beetje. Ik vind Daan gewoon een geweldig tof bedrijf om voor te werken. Als ik het hoofdkantoor inloop maakt mijn hart een sprongetje. Het is sowieso een geweldig mooi pand, maar ook de sfeer die er hangt. Echt het "Daan-gevoel".

Waarom zou jij Daan aanbevelen?
Omdat het de leukste werkgever is! Een heerlijk dynamische organisatie. Geen gedoe. En je krijgt er echt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Wil jij ook werken binnen het Sociaal domein? Bekijk hieronder de leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Saskia
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Saskia
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Saskia

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn