1696323937-Header Yvette.jpg | Ontmoet Daan: Maak kennis met Yvette

Sociaal domein

Ontmoet Daan: Maak kennis met Yvette

03-10-2023

Yvette werkt als adviseur Sociaal domein bij Daan Den Haag. Ze neemt je mee in haar reis binnen de wereld van Daan. 

Waar word je blij van?
Ik vind het heerlijk om te sporten! Is misschien niet het antwoord wat de meeste mensen zullen geven maar dat geeft mij zo'n positieve boost waar ik echt niet meer zonder mee kan. Het is voor mij echt een uitlaatklep en ik vind het al helemaal leuk als ik progressie zie in mijn lichaam, dat motiveert mij alleen maar meer. Ik haal graag alles uit mezelf, of dat nou in sport of in werk is, ik ga overal 100% voor en wil mezelf ook altijd graag verbeteren. Hiernaast word ik uiteraard ook heel gelukkig van mijn vrienden en familie. Ook ben ik heel dankbaar voor mijn collega's op kantoor, zij zorgen ervoor dat het elke dag weer een feestje is. 

Waarom past je baan bij jou?
Omdat ik als recruiter constant met mensen in contact sta. Contact met mensen vind ik leuk en vooral de verbinding opzoeken bij elkaar. Omdat ik erg sociaal en empathisch ben lukt deze verbinding maken vaak ook. Ik ben actief voor het sociaal domein en deze branche vind ik erg interessant. Al deze mensen zetten zich in voor hun medemens en/of samenleving. Ze hebben ieder voor zich een mooi verhaal en hebben bijzondere dingen meegemaakt in hun werk. De gesprekken vind ik altijd erg boeiend en ik leer veel van deze professionals. Ik ben daarom ook erg blij dat ik de bemiddelende partij mag zijn voor hen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Oeh dat vind ik lastig.. Ik vind zo veel dingen leuk. Ten eerste krijg ik sowieso erg veel energie van een leuke intake die ik heb gehad. Dus wederom het stukje contact met mensen en de gesprekken die uit de intakes komen. Na zo'n intake ga je natuurlijk hard aan de slag voor zo'n kandidaat om een passende opdracht te zoeken. Wanneer dit is gelukt en de kandidaat is aangenomen of komt op contract, dat is natuurlijk wel waar je het voor doet. Hierna investeer je samen met de kandidaat om de band op te bouwen en regelmatig contact te houden met elkaar d.m.v. werkbezoek of evaluaties, dit zorgt ervoor dat de kandidaat altijd de ruimte voelt om alles bespreekbaar te maken. Dus eigenlijk het hele proces van A tot Z vind ik leuk. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik begin altijd met een lekker kopje koffie. Wanneer deze is gemaakt klap ik mijn laptop open en bekijk ik mijn mail en andere berichten. Na het zien van wat er is binnen gekomen maak ik een to-do lijste (ik kan echt niet zonder). Vervolgens ga ik aan de slag om op alle kandidaten te reageren die mij een berichtje hebben gestuurd. Hierna pak ik mijn mail op en kijk ik welke vacatures er op het moment prio hebben. Hier ga ik voor werven of loop ik door mijn kandidatenlijst. Vaak heb je ook een intake op een dag dus hier probeer ik me ook goed voor voor te bereiden. Tussendoor komen er altijd nog wat kleine dingetjes in de lucht die ik ook aandacht nodig hebben. 

Wat zijn je ambities?
Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed waar ik mezelf over 10 jaar zie staan en ik heb deze druk ook wel losgelaten. Ik geloof erg in het lot en daar houd ik me aan vast. Voor nu focus ik me vooral op vandaag en morgen en hierin probeer ik de beste versie van mezelf te zijn. Ik ben erg zelfbewust en dat zie ik ook als een kracht waardoor ik altijd blijf groeien als mens. In mijn werk probeer ik dit uiteraard ook en wil ik mezelf blijven ontwikkelen als recruiter en hierin wil ik ook de beste worden. Om dat punt te bereiken heb ik nog een hoop om te leren en ik weet dat Daan daarvoor de juiste plek is. Dus samengevat: Mijn ambitie is om te groeien als mens en als recruiter en door mijn juiste intenties heb ik alle vertrouwen in de toekomst! 

Wat maakt jou de leukste in jouw vakgebied?
Ik ben en blijf altijd mezelf! En aangezien ik in mijn privé leven van een grapje houd, neem ik dat ook mee in intakes. Lachen is belangrijk in het leven en kan iemand ook op zijn gemak stellen. Tuurlijk blijf ik ten alle tijden professioneel maar ik denk wel dat dat de reden is waarom mensen altijd met een glimlach vertrekken. 

Waar zou je nog meer uit willen halen?
Ik zou mijn kennis binnen het sociaal domein willen verbeden. Het is een interessant domein maar af en toe ook een pittige. Zoals sommige misschien weten is het een heel breed domein en soms vind ik het nog lastig om alle ins en outs van een functie of gemeente te kennen. Nu werk ik pas 4,5 maand voor Daan dus ik kan ook niet verwachten dat ik alles nu al zou weten, maar als ik kijk naar mijn collega's inspireert me dat wel om dit zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Dit helpt je ook weer in je intakes en het snelle schakelen. 


 

Werken bij Daan betekent voor mij heel veel plezier hebben, erg veel leren en mezelf ontwikkelen."

 Hoe heb je Daan leren kennen?
Via internet! Ik was opzoek naar een nieuwe baan als recruiter en kwam via Google uit bij Daan. Vanaf het moment dat ik de vacature las (geschreven door onze geliefde corporate recruiter Eric) kreeg ik gelijk een goed gevoel. Het kwam erg persoonlijk, informeel maar wel professioneel over. Hier was ik precies naar opzoek. Toen heb ik gelijk Eric gebeld en de rest was geschiedenis. ;)

Waarom heb je voor Daan gekozen?
Vanwege het warme en positieve gevoel wat ik vanaf moment 1 had. Ik had inmiddels al best wat sollicitaties gehad maar na elk gesprek was ik toch nog niet helemaal overtuigd. Toen ik bij mijn 1e gesprek aankwam op het kantoor in Den Haag vond ik de sfeer al gelijk goed. Nou kan je dat natuurlijk nog niet gelijk beoordelen na 10 minuten dus ik was nog een beetje sceptisch. Maar het werd al snel duidelijk dat dit de plek voor mij was. De manier van werken en hoe goed geregeld het was intern vond ik erg prettig. Mijn 1e, 2e en 3e gesprek had ik super positief ervaren en dat was gelukkig wederzijds. Nadat ik hoorde dat ik was aangenomen hoefde ik daar dus geen moment meer over na te denken en was ik super blij en opgelucht. Alles viel op zijn plek. 

Wat betekent uitmuntend werkgeverschap voor jou?
Dat je echt op ons kan vertrouwen als werkgever. Wij zijn er voor je in goede en slechte tijden en dat is voor mij uitmuntend werkgeverschap. Tuurlijk hebben we ook mooie arbeidsvoorwaarden en bijvoorbeeld onze Daanschool wat ik ook een heel mooi initiatief vind. Maar voor mij persoonlijk ben ik echt trots dat ik voor een bedrijf werk wat erg loyaal is aan hun professionals (en ook hun interne personeel trouwens). Wij kijken echt naar jou als persoon en wat jij nodig hebt, in het belang van jou. 

Hoe heeft Daan jouw leven beïnvloed?
Dat ik weer zin heb om naar werk te gaan! Dat is in het verleden wel anders geweest, dus dat is voor mij zeker een verandering en openbaring. Tuurlijk als mijn wekker s'ochtends gaat ben ik echt niet altijd blij maar wanneer ik eenmaal aangekleed ben, heb ik altijd weer zin om naar werk te gaan. Ook ontwikkel ik mezelf heel erg recruiter, maar ook als persoon en dat vind ik super waardevol. 

Waarom zou jij Daan aanbevelen?
Omdat er bij Daan echt veel mogelijk is. We zijn super flexibel, open en eerlijk. Dus je weet echt wat je aan ons hebt en we komen ons woord na. Ik denk dan wij ons onderscheiden van de concurrentie door onder andere onze persoonlijke aanpak. We zijn erg betrokken en willen altijd het beste voor onze professionals.

 

Wil jij ook werken binnen het Sociaal domein? Bekijk hieronder de leukste vacatures.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Yvette
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Yvette
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Ontmoet Daan: Maak kennis met Yvette

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn