ontmoetingshuisje-tafel-stoel-Daan.jpg | Ontmoetingshuisje Aafje

Zorg

Ontmoetingshuisje Aafje

04-05-2020

Door het coronavirus is het sinds 20 maart niet meer mogelijk om bij bewoners van verpleeg-en verzorgingshuizen op bezoek te gaan. De bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen vallen onder de kwetsbare groepen en om nog meer besmettingen te voorkomen is de bezoekersregeling tijdelijk stopgezet. Het stopzetten van de bezoekersregeling gaat gepaard met een toename van de eenzaamheid onder de bewoners. Op allerlei manieren wordt geprobeerd om contact op afstand mogelijk te maken: van videobellen tot tuinbezoeken. Alles wordt uit de kast getrokken, zodat de bewoners hun dierbaren kunnen zien. Nu is er een extra mogelijkheid: het ontmoetingshuisje.

Corona-proof
De familie kan op afspraak op bezoek komen in het ontmoetingshuisje. Vrijwilligers zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Zij plannen de afspraken, ontvangen het bezoek, schenken koffie en maken het ontmoetingshuisje na ieder bezoek schoon. Voor deze taak zet Aafje mensen in die zich tijdens de coronacrisis hebben aangemeld als vrijwilliger, omdat zij graag iets voor willen betekenen voor deze kwetsbare groepen.

Wij vinden het belangrijk dat de kwetsbare groepen in deze moeilijke tijden niet worden vergeten. Voor Aafje hebben we een huisje gesponsord, zodat de bewoners hun dierbaren kunnen blijven zien. 

Laatste blogberichten

 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | Ontmoetingshuisje Aafje
 • Algemeen

  Benut je vakantiedagen optimaal in 2024

  1707471804-Vakantiedagen2.webp | Ontmoetingshuisje Aafje
 • Sociaal domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Saskia

  1697531652-Blog saskia midden.jpg | Ontmoetingshuisje Aafje

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn