Vakantie | Benut je vrije dagen in 2021 optimaal

Algemeen

Benut je vrije dagen in 2021 optimaal

06-01-2021

Een (vlieg) vakantie zat er voor de meeste mensen in 2020 niet in. Alhoewel het nog onzeker is wat er dit jaar mogelijk is qua vliegvakanties, moeten sommigen van ons wel alweer vrije dagen voor 2021 aanvragen. De feestdagen vallen helaas dit jaar niet zo gunstig, maar wij helpen je om de optimale vrije dagen aan je vakantiedagen toe te voegen.

Neem vrij rondom de feestdagen en weekenden
De meeste mensen hebben, los van de feestdagen, zo’n 25 tot 30 vakantiedagen en willen daar natuurlijk zoveel mogelijk uithalen. Dit kun je doen door je vrije dagen slim op te nemen rondom de feestdagen en weekenden. In 2021 valt dit helaas minder gunstig dan in 2020. De kerstdagen vallen in 2021 op zaterdag en zondag waardoor we die week geen extra vrije dagen hebben. Ieder jaar vallen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag altijd op dezelfde dag, dus de eerste vrije dag van 2022 valt helaas op een zaterdag.

Toch zijn er in 2021 voldoende opties om extra dagen achtereen vrij te hebben. Zie het onderstaande overzicht.

De meeste mogelijkheden in 2021 liggen in de maanden april en mei. Wil je een lange vakantie, dan kun je je vrije dagen het beste in de maand mei opnemen. Dan heb je namelijk maar liefst 18 dagen achter elkaar vrij voor maar 10 vakantiedagen. Wanneer je rondom Pasen, Koningsdag, Hemelvaart en Pinksterren op de juiste dagen vrij neemt, dan heb je met 18 vakantiedagen in totaal 36 dagen vrij. Wil je langer achtereenvolgend vrij zijn, dan kun je ook de 3 dagen voor Hemelvaart vrij vragen, dan heb je zelfs 23 dagen achter elkaar vrij voor 13 vakantiedagen.


Alle wettelijke feestdagen in 2021

Schoolvakanties
Moet jij rekening houden met de schoolvakanties? Dan zijn er helaas wel iets minder mogelijkheden, maar veel scholen hebben bijvoorbeeld wel met Goede Vrijdag en de vrijdag na Hemelvaartsdag vrij. De meivakantie in 2021 valt van 1 mei tot en met 9 mei, maar het advies vanuit de overheid is om de week daarvoor ook vrij te geven. In dit schema gaan wij hier dus ook vanuit. Daardoor kun je, zelfs als je rekening houdt met de schoolvakanties, in totaal met 11 vakantiedagen maar liefst 24 vrije dagen creëren. Check wel altijd voor de zekerheid nog de roosters van de school. Sommige scholen kiezen er bijvoorbeeld voor om de week na de officiële meivakantie een extra week vrij te geven. In dat geval kun je hetzelfde trucje rondom Hemelvaart toepassen in plaats van rondom Koningsdag.

Ook slim: Kijk wanneer de juffen en meesters studiedagen hebben. Dit verschilt per school, maar als dit gunstig valt rondom een schoolvakantie of weekend, dan kun je hier als ouder ook slim vrije dagen omheen plannen.

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Benut je vrije dagen in 2021 optimaal
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Benut je vrije dagen in 2021 optimaal
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Benut je vrije dagen in 2021 optimaal

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn