Daan school | SKJ registratie halen

Zorg

SKJ registratie halen

27-03-2023

Wat is een SKJ-registratie?

SKJ-registratie staat voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Het is een register waarin professionals in de jeugdzorg kunnen worden opgenomen als zij voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Om geregistreerd te worden, moet je onder andere een relevante opleiding hebben afgerond en werkzaam zijn in de jeugdzorg. Registratie bij SKJ kan belangrijk zijn voor het verkrijgen van bepaalde functies of opdrachten binnen de jeugdzorg en geeft aan dat je voldoet aan hoge kwaliteitseisen.

Om geregistreerd te worden bij SKJ moet je aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je beschikken over een relevant diploma op minimaal hbo-niveau en werkzaam zijn in de jeugdzorg of aanverwante gebieden. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je voldoet aan bepaalde kwaliteiten op het gebied van kennis, vaardigheden en attitude. Dit kan bijvoorbeeld door middel van werkervaring, scholing of intervisiebijeenkomsten.

Wanneer je bent geregistreerd bij SKJ kun je dit gebruiken als kwaliteitskeurmerk richting werkgevers, cliënten en andere betrokken partijen in de jeugdzorg. Het kan daarnaast ook voordelen bieden bij het verkrijgen van bepaalde functies of opdrachten binnen de sector.

Het is belangrijk om te weten dat SKJ-registratie niet verplicht is voor professionals in de jeugdzorg, maar wel steeds vaker als vereiste wordt gesteld door werkgevers en opdrachtgevers.

Hoe haal ik mijn SKJ-registratie?

Om geregistreerd te worden bij SKJ moet je voldoen aan de registratie-eisen en een aanvraag indienen via het online registratie portaal op hun website. Je hebt hiervoor een persoonlijk account nodig, dat je kunt aanmaken via de website.

Bij je aanvraag dien je bewijsstukken mee te sturen waaruit blijkt dat je voldoet aan de registratie-eisen, zoals diploma's en certificaten. Daarnaast moet je aangeven welke werkzaamheden je uitvoert binnen de jeugdzorg en welke kwaliteiten je daarbij inzet. Ook wordt er gevraagd om een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Na ontvangst van je aanvraag zal SKJ beoordelen of deze compleet is en of je voldoet aan alle registratie-eisen. Bij goedkeuring word je opgenomen in het register en ontvang je een registratienummer. Om geregistreerd te blijven moet je voldoen aan de herregistratie-eisen, die periodiek worden geëvalueerd door SKJ.

Wat zijn de belangrijkste registratie-eisen?

Om geregistreerd te kunnen worden bij SKJ moet je voldoen aan een aantal registratie-eisen. Deze eisen zijn opgesteld om de kwaliteit en professionaliteit van de jeugdzorg te waarborgen en om ervoor te zorgen dat alleen gekwalificeerde professionals zich kunnen laten registreren.

De belangrijkste registratie-eisen zijn:

 1. Een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau, zoals Social Work, Pedagogiek of Psychologie.
 2. Ervaring binnen de jeugdzorg van tenminste 2080 uur in de afgelopen vijf jaar.
 3. Het beschikken over bepaalde kwaliteiten, zoals communicatieve vaardigheden, samenwerken en reflecteren.
 4. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen die niet ouder is dan twee maanden.

Naast deze eisen zijn er nog aanvullende eisen voor bepaalde beroepsgroepen, zoals orthopedagogen-generalist en kinder- en jeugdpsychologen. Ook is het verplicht om jaarlijks voldoende punten te behalen voor permanente educatie om jouw SKJ-registratie te behouden.

Als je aan alle registratie-eisen voldoet kun je een aanvraag tot registratie indienen bij SKJ. Na goedkeuring wordt jouw naam opgenomen in het Kwaliteitsregister Jeugd en ontvang je een persoonlijk registratienummer waarmee je kunt aantonen dat je aan bepaalde kwaliteitsstandaarden voldoet als professional binnen de jeugdzorg.

Laatste blogberichten

 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | SKJ registratie halen
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | SKJ registratie halen
 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | SKJ registratie halen

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn