sporten-onder-werktijd1.jpg | Sporten in de baas zijn tijd

Algemeen

Sporten in de baas zijn tijd

14-08-2019

Uit verschillende onderzoeken is naar boven gekomen dat medewerkers zichzelf productiever vinden wanneer ze onder werktijd sporten. Dat is niet het enige. Je bent minder snel ziek, je functioneert beter en je bent meer gemotiveerd. Verder is een beetje beweging natuurlijk de perfecte manier om je hoofd leeg te maken en om je spieren en rug weer actief te krijgen.

Je hoeft natuurlijk niet je hele werkdag om te gooien om meer beweging in je dag te krijgen. Een aantal tips op een rijtje:

 1. Neem wat vaker de trap dan de lift: het verbetert niet alleen de conditie van je hart en longen, maar ook de sterkte van de beenspieren en botten.
 2. Zet geen kan koffie, thee of water op je bureau, maar ga eens wat vaker lopen om het te halen.
 3. Stuur niet alleen interne mails eruit, maar loop eens naar je collega van de andere afdeling.
 4. Ga wat vaker met de fiets: Daan maakt bijvoorbeeld gebruik van het Daan fietsplan.
 5. Ga wat vaker wandelen tijdens je lunch. Trommel een paar collega’s op om even een halfuurtje te wandelen. Zo kom je al bijna aan je dagelijkse hoeveelheid beweging.
 6. Blijf niet zitten wanneer je aan het bellen bent maar doe dat staand of loop even weg.
 7. Plan je overleg eens wandelend in, in plaats van altijd weer diezelfde vergaderruimte. Wanneer je bijvoorbeeld geen computer of presentatie nodig hebt kan je dit makkelijk doen.

Benieuwd naar meer tips, oefeningen en zelf recepten gedurende je werkdag, kijk dan eens naar het kookboek “De Werkkeuken”. Laat je daar verrassen met onder andere meer dan 60 lekkere, simpele en gezonde recepten voor alle eetmomenten op je werkdag. Binnenkort plaatsen we zelf een recept uit het boek op onze website! Houd die dus goed in de gaten.

Laatste blogberichten

 • Werk

  Ben jij voorbereid op de toekomst?

  Vrouw-verstopt-achter-boek-1.jpg | Sporten in de baas zijn tijd
 • Algemeen

  Geld; maar geen vakantie

  euro's-sparen-in-een-potje.jpg | Sporten in de baas zijn tijd
 • Werk

  Maak van jouw carrièreswitch een succesverhaal

  meisje-met-mobiele-telefoon--rode-lippenstift.jpg | Sporten in de baas zijn tijd

Inschrijven

 
Ben jij benieuwd wat Daan voor jou kan betekenen? Schrijf je dan nu in, Daan ziet ernaar uit jou persoonlijk te ontmoeten!

Liever persoonlijk contact?

010 30 09 107
Favorieten vacatures