1716541780-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voordeel uit?

Algemeen

Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voordeel uit?

24-05-2024

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat je vakantiegeld eraan komt. Met de stijgende prijzen is het slim om te weten hoe je het meeste uit je vakantiegeld kunt halen. Hoe doe je dat? 

  1. Kies een betaalbare bestemming
    Toeristenvallen? Laat maar zitten. Ontdek de verborgen parels waar je niet struikelt over selfiesticks of souvenirshops. In landen zoals Tsjechië of Portugal krijg je meer waar voor je geld dan in de populaire hotspots zoals Frankrijk en Italië. En natuurlijk liggen de horecaprijzen hier ook een stuk lager. Klinkt goed, toch? 

     
  2. Boek heel vroeg of last-minute
    Wil je de fijne vroegboekkortingen scoren? Begin dan al in januari met het plannen van je zomervakantie. Zo weet je zeker dat je niet de hoofdprijs betaalt. 
    Houd je meer van spontane tripjes? Boek dan een paar dagen van tevoren en profiteer van de last-minute deals. Hotels en vliegtuigmaatschappijen houden er niet van om leeg te staan, daarom bieden ze leuke prijzen aan waardoor je goedkope vakantie toch nog waar kunt maken. 

     
  3. Vermijd reizen in het hoogseizoen
    Niet zo handig met kinderen maar ben je echt op zoek naar een goedkope vakantie? Vliegtickets en hotels zijn vaak een stuk goedkoper buiten het hoogseizoen. Daardoor kan je flink wat besparen tijdens je reizen in de herfst of lente.  

     
  4. Eet een straatje verder
    Een gezellig terras op de hoofdstraat klinkt leuk maar je betaalt ook meteen de hoofdprijs. Duik een zijstraatje in en ontdek de echte pareltjes van de stad voor een schappelijke prijs. Een tip, doe vooraf wat research zodat je al weet waar je de lekkerste en beste deals kunt vinden. 

     
  5. Bespaar op autoverhuur
    Het is natuurlijk superleuk om een auto te huren en zelf op ontdekkingstocht uit te gaan maar het is ook prijzig geworden. Wil je toch de vrijheid van een huurauto, reserveer dan vroeg van tevoren. Daarnaast is het verstandig om voor een langere periode een auto te huren aangezien de dagprijzen hoog liggen en je flink wat geld bespaart om voor vijf dagen te boeken. 

     
  6. Verblijf in all-inclusive resorts
    Uiteten gaan en elke dag op stap kan duur uitpakken. Een all-inclusive resort biedt een meer overzichtelijk prijskaartje. Het is misschien niet de meest budgetvriendelijke optie maar je weet wel precies waar je aan toe bent. Daarnaast is het ideaal als je met kinderen reist en je kunt nog steeds uitstapjes maken om het land te ontdekken. 

     
  7. Verhuur ondertussen je huis
    Verhuur je huis terwijl je op reis bent. Ideaal als je wilt dat je huis bewoond blijft en het levert een leuk extraatje op voor jouw vakantie.  Win-win, want jij kunt heerlijk genieten van je vakantie en iemand anders heeft een fijne plek om te verblijven. 

     
  8. Boek tickets en overnachtingen in incognito modus
    We kennen allemaal cookies; de kleine data-stalkers die prijzen verhogen als je ergens te vaak naar kijkt. Vermijd dit door de incognito modus aan te zetten en hierin te surfen naar leuke vakantiebestemmingen. Zo blijven je favoriete hotels en vluchten gewoon betaalbaar. 

     
  9. Leef als een echte local
    Goedkoop op vakantie, leef als een local. Doe je boodschappen in een lokale supermarkt en shop bij lokale winkeltjes. Daarnaast ontmoet je de echte locals en krijg je ook nog eens de beste inside tips voor jouw low-budget vakantie! 

     
  10.  Zoek voordelige activiteiten
    Haal het beste uit je vakantie zonder je portemonnee binnenste buiten te keren. Vermijd dure pretparken en wijnproeverijen en ga op zoek naar betaalbare activiteiten. Ontdek de stad met een mooie fietstocht, geniet van een stranddagje of ga lekker picknicken in het park. 

Heb jij na de vakantie zin in een nieuwe baan? Bekijk onze leukste vacatures! 

Laatste blogberichten

  • Algemeen

    Ontdek de wereld van uitmuntend werkgeverschap bij...

    1721287623-Header blog Uitmunted werkgeverschap.webp | Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voordeel uit?
  • Algemeen

    Juichen met Daan

    1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voordeel uit?
  • Onderwijs

    Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

    1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voordeel uit?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn