1728049410-_Blog_Template_en_Header.webp | Van zzp’er naar loondienst

Algemeen

Van zzp’er naar loondienst

04-10-2024

Overweeg je de overstap van zelfstandig ondernemer naar loondienst? Dat kan een grote stap zijn, maar het biedt ook veel voordelen, zoals meer zekerheid, sociale bescherming en een betere werk-privébalans. Bij Daan helpen we je graag op weg. Hier zijn de belangrijkste stappen om je voor te bereiden op een soepele overgang van zzp’er naar loondienst.

1. Herken de signalen

Voordat je de stap naar loondienst overweegt, is het belangrijk om de redenen voor je keuze goed te evalueren. Misschien merk je dat het binnenhalen van opdrachten steeds moeilijker wordt, of dat de administratie en onzekerheid rondom de Wet DBA je te veel stress bezorgen. Ook kan het zijn dat je behoefte hebt aan meer stabiliteit, zoals een vast inkomen of sociale zekerheden. Door de signalen te herkennen, krijg je helder waarom loondienst voor jou een goede keuze kan zijn.

2. Beoordeel je vaardigheden en ambities

Voordat je de stap naar loondienst zet, is het goed om na te gaan welke vaardigheden je hebt opgebouwd als zzp’er. Welke projecten hebben je de meeste energie gegeven? Wat zijn je sterke punten en welke richting wil je uit binnen een loondienstverband? Dit helpt je om gerichter te zoeken naar een functie die bij jouw expertise en interesses past.

3. Maak je cv en profiel op orde

Als zzp’er heb je vaak geen standaard cv nodig, maar voor een loondienstpositie is dit wel belangrijk. Zorg ervoor dat je een duidelijk, overzichtelijk cv hebt waarin je je projecten, verantwoordelijkheden en behaalde resultaten als zelfstandige goed naar voren brengt. Vergeet niet om ook je profiel op platforms zoals LinkedIn bij te werken. Dit vergroot je kansen om opgemerkt te worden door werkgevers die op zoek zijn naar talent. Dus wil je gemakkelijk een cv maken? Gebruik dan onze tool mijndaancv. 

4. Zoek naar vacatures die bij je passen

Nu je weet waar je sterke punten liggen, kun je gericht op zoek gaan naar vacatures die passen bij jouw vaardigheden en ambities. Bij Daan bieden we een breed scala aan functies bij verschillende opdrachtgevers. Of je nu op zoek bent naar een vaste positie of tijdelijke projecten met meer zekerheid, wij kunnen je helpen de juiste match te vinden. Bekijk onze vacatures en ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn.

5. Bereid je voor op een sollicitatiegesprek

Als zzp’er ben je gewend om jezelf te verkopen aan potentiële opdrachtgevers, maar een sollicitatiegesprek voor een loondienstfunctie kan anders verlopen. Werkgevers willen niet alleen weten wat je kunt, maar ook hoe je in een team functioneert en wat je motivatie is om weer in loondienst te gaan. Bereid je daarom goed voor: wees eerlijk over je redenen om over te stappen en benadruk hoe je ervaring als zelfstandige een meerwaarde kan zijn in een loondienstverband.

6. Check je financiële en juridische situatie

Voordat je daadwerkelijk de overstap maakt, is het belangrijk om je financiële situatie goed door te nemen. Heb je nog openstaande facturen, lopende contracten of andere financiële verplichtingen? Zorg dat je alles netjes afrondt voordat je in loondienst gaat. Ook je juridische status als zzp’er moet je afhandelen, zoals het uitschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) als dat nodig is.

7. Sluit je aan bij een werkgever die bij je past

De laatste stap is natuurlijk de keuze voor de juiste werkgever. Bij Daan zorgen we voor een soepele overgang van zzp’er naar loondienst, waarbij je flexibiliteit niet verloren gaat. We bieden je de kans om je expertise in te zetten bij verschillende opdrachtgevers, met de zekerheid van een vast inkomen en sociale voordelen. Zo behoud je de afwisseling die je als zelfstandige gewend bent, maar met de rust en zekerheid die je zoekt.

En nu? 

De overstap van zzp’er naar loondienst hoeft niet ingewikkeld te zijn, als je maar weet welke stappen je moet nemen. Van het beoordelen van je vaardigheden tot het op orde brengen van je financiële en juridische zaken: bij Daan begeleiden we je graag in elke fase van dit proces. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Laatste blogberichten

  • Algemeen

    De voordelen van een loondienstverband bij Daan.

    1727958231-Header.webp | Van zzp’er naar loondienst
  • Algemeen

    Wat betekent de handhaving van de Wet DBA voor jou...

    1701073807-Daan final edits_-24.jpg | Van zzp’er naar loondienst
  • Algemeen

    Troonrede 2024

    1695117049-2023 header troonrede.jpg | Van zzp’er naar loondienst

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video