Verbluffend goed solliciteren 1370x470.jpg | Verbluffend goed solliciteren

Algemeen

Verbluffend goed solliciteren

30-10-2018

In deze periode van het jaar zijn scholen druk met de werving en selectie van personeel, zo ook op mijn school. In de afgelopen jaren heb ik veel sollicitanten gesproken en nieuwe leuke collega’ s gevonden. Wat mij opvalt is dat sollicitatiegesprekken over het algemeen weinig diepgang kennen. De sollicitanten vertellen een mooi verhaal over zichzelf. Het cv zit goed in het hoofd en over het algemeen zijn er mooie voorbeelden te noemen uit eerdere banen. Wat jammer eigenlijk dat 9 van de 10 gesprekken dit verloop kennen en dat kandidaten daardoor weinig onderscheidend zijn. Overigens is dit niet de schuld van de sollicitant maar van degene die de vragen stelt. Maar nu je dit weet zou je er als sollicitant wellicht je voordeel mee kunnen doen.

Verbluffend goed gesprek

Ik herinner mij een gesprek met Marjoo. Marjoo kwam voor een vacature biologie. Het was een verbluffend goed gesprek. Wat het zo goed maakte? Eerlijk gezegd niet de vragen die ik stelde. Het kwam echt door Marjoo. Zij had zich echt goed ingelezen. Zo had zij de site van de school bekeken, via scholen op de kaart zich verdiept in de resultaten en diverse waarderingen van de school en op YouTube een hele reeks filmpjes bekeken. Marjoo “kende” de school en gaf heel helder aan wat zij bij kon dragen aan de school.

Oprecht geïnteresseerd zijn in de school waarvoor jij wil gaan werken, je inlezen en bepalen wat jij kan bijdragen aan de school maakt dat je echt opvalt.

Marjoo nam ik natuurlijk aan, ze bleek ook echt een topper.

Mooie gesprekken gewenst.

Door: Ferry Brokers

Laatste blogberichten

 • Onderwijs

  Leerkracht Sofie aan het woord

  1637146768-maak_kennis_met_sofie_onderwijs_daan_header.jpg | Verbluffend goed solliciteren
 • Sociaal domein

  Elise | Traineeship klantmanager Werk & Inkomen

  Daan notitieblok | Verbluffend goed solliciteren
 • Algemeen

  Troonrede 2021

  Daan | Verbluffend goed solliciteren

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn

Favorieten vacatures