zij-instromers-via-Daan-website.jpg | Zij-instromen via Daan

Onderwijs

Zij-instromen via Daan

21-08-2019

Het aantal zij-instromers voor de pabo neemt sterk toe, zo blijkt uit de cijfers van het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs. Dit jaar hebben al ruim duizend mensen zich aangemeld die hun huidige baan willen opgeven voor een baan als juf of meester.

In het artikel van het NOS lezen we het verhaal van zo’n dappere zij-instromer genaamd Annefleur Vogelaar. Eind vorig jaar gooide zij het roer volledig om. Vijf jaar lang werkte zij op een advocatenkantoor, maar merkte al een tijdje een gebrek aan beleving bij zichzelf. ‘’Ik ging met lood in mijn schoenen naar werk. Ik kon er mijn enthousiasme niet in kwijt en ik miste heel erg de uitdaging''.

Dankzij haar stiefvader heeft zij de carrièreswitch van haar leven gemaakt. Jaren geleden zei hij al: waarom zit jij met je enthousiasme niet in het onderwijs? Haar keuze voor het basisonderwijs was dan ook snel gemaakt. Na een dag meelopen op een school en ze was verkocht.

Herken jij jezelf in het verhaal van Annefleur? Ga jij met lood in je schoenen naar je werk en droom je al een tijdje van een carrièreswitch? Via Daan maken wij dit nu mogelijk. Ons zij-instromingstraject duurt twee jaar, bestaand uit werken en leren. Dit traject is gericht op het basisonderwijs (primair onderwijs).

Het lerarentekort blijft bestaan, maar door dit traject uit te breiden dragen wij ons steentje bij om het lerarentekort aanzienlijk te verminderen. Want ieder kind heeft recht op de best mogelijke vorm van onderwijs, waarbij leraren horen die niet gebukt gaan onder werkdruk.

‘’Natuurlijk is het druk, maar het weegt niet op tegen de energie die je ervoor terugkrijgt. Want de energie die je in de kinderen stopt, krijg je er ook weer uit. Ik ga daarom elke dag met een goed gevoel naar huis’’

 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Ontdek de wereld van uitmuntend werkgeverschap bij...

  1721287623-Header blog Uitmunted werkgeverschap.webp | Zij-instromen via Daan
 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Zij-instromen via Daan
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Zij-instromen via Daan

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn