zpp.jpg | Zzp'er in de Zorg?

Zorg

Zzp'er in de Zorg?

14-03-2019

Is werken als zzp'er in de zorg iets voor mij?
Het personeelstekort in de zorg neemt steeds meer toe. Hierdoor ligt de werkdruk hoger en dat verlaagt de kwaliteit van de aangeboden zorg. Steeds vaker kiest het zorgpersoneel ervoor om zzp’er te worden. Wil jij de overstap maken naar zzp'er, maar ben je nog niet overtuigd of dit de juiste stap voor jou is? Hieronder hebben wij de aandachtspunten van het werken als zzp'er op een rijtje gezet.

1. Ben je op de hoogte van de regelgeving?
Bij één opdrachtgever werken is iets wat hoort bij mensen die in loondienst zijn. Voor een zzp’er is het heel belangrijk om voor verschillende opdrachtgevers voor onbepaalde tijd aan de slag te kunnen. Houd hierbij wel goed de regie in handen. Maak duidelijke afspraken over bijvoorbeeld het regelen van een vervanger wanneer je ziek bent. Hiervoor kun je ook een bemiddelaar inschakelen.

2. Ga je er wel ‘echt’ op vooruit?
Als zzp’er moet je onthouden dat je verzekeringen moet afsluiten die wanneer je in loondienst bent niet hoeft af te sluiten. En deze verzekeringen kosten uiteraard geld. Denk aan je pensioenregeling, arbeidsongeschiktheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

3. Kun jij omgaan met onzekerheid?
Je hebt een hoop vrijheid, wat ook een hoop onzekerheid met zich meebrengt. Je bepaalt je eigen salaris, werkuren en opdrachten. Maar je weet niet altijd waar je aan het werk gaat, met wie en of je voldoende werk hebt om de maand door te kunnen komen.

4. Kun jij jezelf goed verkopen?
Er is genoeg werk en een tekort aan personeel, maar als zzp’er moet je altijd bezig zijn met de vraag: ‘Heb ik over één maand, één jaar of vijf jaar nog werk? Je bent als zzp’er altijd aan het netwerken. Een tip: leg contact met arbeidsbemiddelingsbureaus.

De stap van werknemer naar zzp’er kan best lastig zijn. Lees je goed in, doe onderzoek en blijf bouwen aan je netwerk. Schrikken deze bovenstaande punten jou niet af en ben jij klaar om de stap naar zzp’er te maken? Neem dan een kijkje op: https://daan.eu/vacatures/zorg

Wil jij graag meer weten over het maken van de overstap naar zzp’er? Neem dan contact op via: 010-3009107.

Laatste blogberichten

 • Ruimtelijk domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Ronald

  1707749046-Ronald midden.webp | Zzp'er in de Zorg?
 • Algemeen

  Benut je vakantiedagen optimaal in 2024

  1707471804-Vakantiedagen2.webp | Zzp'er in de Zorg?
 • Sociaal domein

  Ontmoet Daan: Maak kennis met Saskia

  1697531652-Blog saskia midden.jpg | Zzp'er in de Zorg?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn