plant-op-bruin-bureau.jpg | Hittegolf op kantoor?

Algemeen

Hittegolf op kantoor?

24-06-2020

8 tips om je hoofd koel te houden 

Deze week is het heet, heter, heetst op kantoor. Heb je airco op kantoor, dan is het goed vol te houden. Heb je geen airco op kantoor? Wij helpen je deze week te overleven met onze acht verkoelende tips.

1. Tropenrooster
Houd je aan een tropenrooster. Dit is niet voor iedereen haalbaar, maar alle kleine beetjes helpen. Dus begin je normaal om negen uur, begin dan nu om half acht. ’s Ochtends is het over het algemeen koeler dan later in de middag en anderhalf uur eerder naar huis, betekent anderhalf uur meer tijd op het strand, terras of voor een barbecue. Maak het alleen niet te laat, want de dag erna moet je er weer vroeg uit.

2. Blijf gehydrateerd
Zorg dat je gedurende de gehele dag genoeg water drinkt. Logisch, maar het wordt nog wel eens vergeten. Wanneer je gedehydreerd raakt, kun je last krijgen van hoofdpijn en is de warmte moeilijk te verdragen. Dus zorg ervoor dat je een grote kan met water op je bureau hebt staan, zodat je zo min mogelijk hoeft te bewegen.

3. Doe het zelf airco
Heb je niet de luxe van een airco op kantoor, maar wel een ventilator? Maak van je ventilator een airco door er een glas of bak met ijsklontjes voor te zetten. De lucht die dan geblazen wordt, lijkt verdacht veel op de lucht die uit een airco komt.

4. Zorg voor een goede zomerse playlist
Je scrolt door Facebook of Instagram en ziet alleen maar foto’s van vrienden op het terras of op het strand. Laat je niet kisten en haal zelf ook de zomer naar binnen. Hoe? Maak een fijne zomerse playlist. In onze vorige blog hebben we al uitgelegd dat het luisteren naar muziek terwijl je zit te werken een positief effect heeft op je prestaties.

5. Tijd voor ijs
Maak van de warmte een feestje en trakteer je collega’s op een ijsje. Is er geen ijssalon in de buurt van kantoor? Een doosje waterijsjes van de supermarkt werkt ook altijd erg goed.

6. Eet niet te zwaar
Zware maaltijden zijn voor je lichaam lastig om te verteren, zeker in de warmte. Niet voor niets zijn gerechten als boerenkool en erwtensoep gerechten die we meestal in de winter eten. Kies in de warmte liever voor een koude soep of een lekkere frisse salade.

7. Plan de beste vrijdagmiddagborrel
Op een boot, aan een strand, in een park met een hele grote barbecue of op een dakterras. Als het maar buiten is en als het feestje maar leuk genoeg is om de hele week naar uit te kijken.

8. Accepteer de warmte
Ja, het is warm. Daar kun je over klagen. Maar denk je dat het daardoor minder warm wordt? Accepteer de warmte, accepteer die irritante straaltjes zweet die over je voorhoofd lopen, accepteer het feit dat je achter je bureau zit. Je erover opwinden zorgt er alleen maar voor dat je het nog warmer krijgt.

Kun jij na het lezen van deze tips je hoofd koel houden? Neem dan een kijkje tussen onze leukste vacatures. 

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Hittegolf op kantoor?
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Hittegolf op kantoor?
 • Algemeen

  Het geheim van een stralende dag

  1678714053-1677588771-header_complimentendag_daan_-min.png | Hittegolf op kantoor?

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn