Daan partners | Trots op onze partners

Algemeen

Trots op onze partners

24-02-2021

Binnen Daan staat gezondheid, de gezondheid van onze medewerkers en het bijdragen aan een gezonde wereld voorop. Een gezonde wereld bestaat niet alleen uit een goede gezondheid of welzijn, maar gezondheid en eerlijkheid in de breedste zin van het woord. Een zo’n gezond mogelijk leven met gelijke kansen voor iedereen, dat is wat wij als Daan mogelijk willen maken. Daan staat niet voor niets voor een wereld vol leuke banen en gelooft in uitmuntend werkgeverschap. Om de daad bij het woord te voegen steunt Daan meerdere stichtingen en goede doelen. We willen er hiervan drie bij je onder de (D)aandacht brengen.

Sophia Kinderziekenhuis
In het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam wordt gezorgd voor de meest bijzondere en kwetsbare patiënten: kinderen. In het Sophia wordt zorg verleend aan kinderen met een zeldzame of complexe aandoening waarvoor meer of specifiekere zorg nodig is dan een algemeen ziekenhuis kan verlenen. Het Sophia is het oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland (1863), er komen 34 specialismen samen, er worden per jaar ruim 8.000 kinderen opgenomen en ongeveer 2.100 baby’s geboren en er lopen 350 onderzoeksprojecten.

Om deze kinderen en hun ouders te steunen en de kinderen een (betere) toekomst te kunnen bieden is de Stichting Vrienden van het Sophia opgericht. Zij doen er alles aan om een verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Daarnaast dragen ze bij aan de financiering van wetenschappelijk onderzoek en innovatieve projecten. Zo ondersteunen zij de missie van het Sophia: elk kind, ziek of gezond met een beperking, heeft recht op de allerbeste zorg die er is.

Bij Daan vinden we het belangrijk dat ieder kind een goede start kan maken, want zij zijn onze toekomst. Wil jij zelf ook iets doen voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis? Neem dan hier een kijkje. 

Stichting Bonama
In de hele wereld wordt de gezondheidzorg steeds beter, wat eraan bijdraagt dat wij mensen langer leven. Maar aan deze mooie ontwikkeling zit ook een schaduwzijde, namelijk vergrijzing. In Nederland kampen we al jaren met vergrijzing, maar wij zijn niet de enigen. In het binnenland van Suriname doet een soortgelijk probleem zich voor.

Daar is vergrijzing niet zozeer het probleem, maar het gebrek aan geschoold personeel en de dun bevolkte en moeilijk bereikbare gebieden waarin de ouderen en zieken wonen wel. Hierdoor krijgen zij vaak niet de zorg die ze nodig hebben. Om dit wel te kunnen realiseren is het zorg project van Stichting Bonama opgezet. Dankzij dit project kan er nu basale gezondheidszorg in twaalf verschillende dorpen worden geleverd. In dit gebied, gelegen in een deel van Boven Suriname, wonen gezamenlijk 8.000 mensen.

Daan steunt Stichting Bonama onder andere door hen jaarlijks financieel te steunen. Daarnaast heeft Daan ook een boot gedoneerd, zodat de ouderen en zieken die in de moeilijk bereikbare gebieden wonen kunnen worden voorzien van de juiste medicatie. Daarnaast worden zij ook ondersteund in ADL-taken.

Lees hier meer over Stichting Bonama en hoe jij deze stichting zelf kunt steunen. 

Jinc
In Nederland leven ruim een half miljoen kinderen met een sociaal-economische achterstand. Vaak groeien zij op in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Om deze kinderen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te bieden organiseert Jinc samen met haar partners verschillende projecten. Denk aan het geven van sollicitatietrainingen en projecten als: Ondernemen doe je zo & de Baas van Morgen. Deze projecten geven kinderen een beter inzicht in een omgeving die voor hen niet vanzelfsprekend is. Zo leren zij welke vaardigheden ze nodig hebben en krijgen ze meer  zelfvertrouwen en zekerheid om hun dromen en ambities waar te maken.

Daan draagt niet alleen financieel bij, maar stelt ook medewerkers beschikbaar om als trainer of coach te fungeren. Zo slaat Daan met Jinc de handen ineen voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Laatste blogberichten

 • Algemeen

  Juichen met Daan

  1717406566-Daan_Juichhoed_3.webp | Trots op onze partners
 • Algemeen

  Vakantiegeld hacks: Hoe haal je hier maximaal voor...

  1716541789-_Blog_Template_en_Header2.0.webp | Trots op onze partners
 • Onderwijs

  Maak kennis met Pieter: van watersport naar een kl...

  1712317164-_Blog_Template_en_Header.webp | Trots op onze partners

Hoe wil je solliciteren?

 

Soliciteren via een formulier

Soliciteren via een video

Soliciteren via LinkedIn